دکتر محرز در گفتگویی به این نکته اشاره کرد که سرایت گستردهتر ویروس، احتمال جهش آن را افزایش میدهد. اما این جهش عمدتا در سرعت سرایت اتفاق میافتد و نه در قدرت ویروس.
دکتر مینو محرز گفت: اساسا جهش بین ویروسها یک مساله معمول است و هرچه ویروس بین افراد مختلف منتقل شده و سرایت گستردهتری داشته باشد، درصد بالاتری برای احتمال جهش ویروس وجود دارد. ولی مساله مهم این است که این جهش عموما در بحث افزایش سرعت و شدت سرایت است و به ندرت رخ میدهد که مانند واریات برزیلی یا انگلیسی دچار جهش در قدرت شود.
عضو ستاد ملی کرونا توصیه کرد که شهروندان اگر مبتلا به بیماری خطرناکی هستند یا در سنین بالایی قرار دارند، پرونده سوابق پزشکی و درمانی خودشان را در مراکز درمانی معتبر و مرتبط تکمیل کنند تا در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند.
دکتر مینو محرز در پاسخ به پرسشی موجودی واکسن کرونا و تعداد شهروندان واکسیناسیون شده در کشور، گفت: من دقیقا از این آمارها اطلاع ندارم ولی از برخی دوستان و افراد شنیدم که با برخی از شهروندان تماس گرفته شده که برای واکسیناسیون به مراکز مربوطه درمانی مراجعه کنند.
این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درمورد مراحل واکسیناسیون تصریح کرد: من درباره کادردرمانی این اطلاع را دارم که هنوز یک سری از اعضای کادردرمانی در کشور واکسینه نشدند ولی یک سری از کادردرمانی نیز در انتظار مرحله دوم واکسیناسیون هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا هنوز کادردرمانی به عنوان یکی از گروههای اولویتدار هنوز به صورت کامل واکسینه نشدند، گفت: واکسن اگر به صورت کامل در اختیار مراکز تزریق قرار بگیرد، مشکلی برای واکسینه کردن وجود ندارد. سیستم واکسینه در ایران خیلی سیستم موفق و مناسبی است. ما در مساله واکسینه اطفال به عنوان نمونه یک آمار و رکورد موفقی داریم. لذا الان مساله اصلی برای واکسینه همان بحث موجودی واکسن کرونا در کشور است.
محرز همچنین در پاسخ به این پرسش که واکسینه شهروندان از چه زمانی آغاز خواهد شد، گفت: الان این موضوع شروع شده است و افرادی که اصطلاحا ریسک بالایی داشته باشند و به عنوان مثال سن بالایی دارند یا مبتلا به بیماریهای خطرناک هستند، در این اولویت قرار دارند. منتها مساله مهم این است که افراد باید سابقه پزشکی داشته باشند و این سوابق در مراکز درمانی مربوط به تخصیص واکسن وجود داشته باشد.
این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: توصیه من این است که شهروندان اگر مبتلا به بیماری خطرناکی هستند یا در سنین بالایی قرار دارند، پرونده سوابق پزشکی و درمانی خودشان را در مراکز درمانی معتبر و مرتبط تکمیل کنند تا در اولویت واکسیناسیون شهروندان قرار بگیرند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه واکسنهای کرونایی در ایران وجود دارد، گفت: الان به جز واکسن روسی، واکسن چینی هم وارد کشور شده است که این نوع واکسن مرحله سوم آزمایش انسانی را هم گذرانده و تایید شده است و این واکسن در برخی کشورها نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
محرز همچنین درباره آخرین وضعیت واکسن ایرانی کرونا، گفت: این واکسن احتمالا 20 اسفند وارد مرحله بعدی آزمایش قرار بگیرد. مرحله دوم آن شروع شده است و قرار است که از 20 اسفند این واکسن به 400 نفر داوطلب تزریق شود که از این 400 نفر، 300 نفر بین سنین 15 تا 50 سال و 100 نفر هم سنین 50 تا 75 سال خواهند بود.
این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین در پاسخ به این پرسش که گفته شده کرونا در ایران دچار یک جهش ویژه شده تاکید کرد: اساسا جهش بین ویروسها یک مساله معمول است و هرچه ویروس بین افراد مختلف منتقل شده و سرایت گستردهتری داشته باشد، درصد بالاتری برای احتمال جهش ویروس وجود دارد ولی مساله مهم این است که این جهش عموما در بحث افزایش سرعت و شدت سرایت است و به ندرت رخ میدهد که مانند واریات برزیلی یا انگلیسی دچار جهش در قدرت شود. لذا این مساله که کرونا در ایران دچار یک جهش خطرناک و کشنده شده باشد، صحت ندارد.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه