سیاسی/ سیاست داخلی چند روز پیش اکبر اعلمی، نمایندهی سابق مردم تبریز در مجلس، از محمود احمدینژاد برای انجام یک مناظره دعوت کرد، سردار خورشیدی و وحید هروآبادی از نزدیکان احمدینژاد، اعلمی را هم شان احمدینژاد نمیدانند.
البته خورشیدی معتقد است مسائلی که اعلمی مطرح کرده است، دغدغهی امروز مردم نیست و وحید هروآبادی هم میگوید آقای اعلمی بیاید و با من مناظره کند.
از سوی دیگر بامداد لاجوردی فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید اگر دو نفر سوابق اجرایی یکسانی نداشته باشند نمیتوانند با هم مناظره کنند. متن کامل این گفتوگوها در پی میآید:
خورشیدی: مناظره حول مسائل مهمتر و مطالبات کشور باید صورت گیرد
احمد خورشیدی پدر داماد محمود احمدی نژاد، دربارهی دعوت اکبر اعلمی از او برای مناظره گفت: ببینید! مناظره حول مسائل مهمتر و مطالبات کشور باید صورت گیرد، آقای اعلمی که کارهای نیست. مثلاً آقای روحانی باید با آقای احمدینژاد مناظره کند، قبلاً آقای احمدینژاد این ایده را مطرح کرده بود. مسائل مهمتری وجود دارد مثل اینکه چرا اقتصاد ما در این هشت سال به این وخامت رسید؟ روی این مسائل باید مانور داد تا بدانیم راهکارها چیست. بیان مشکلات بیست درصد و هشتاد درصد مربوط به راهکار است، پس در این شرایط فرصت نداریم که به دنبال حاشیه برویم. مطرحکردن مسائلی که آقای اعلمی گفته است، مشکلی را از ما حل نمیکند و دغدغهی کشور نیست.
او افزود: دغدغهی مردم الان اقتصاد، فقر و بیکاری است. دربارهی اینها باید حرف زد. فرهنگ رسانه بسیار تأثیرگذار است و واقعاً رکن چهارم دموکراسی است. باید وظیفهی خود را بهخوبی انجام دهد. مثلاً رسانه بپرسد کاندیدهای ریاستجمهوری چه برنامهای برای عبور از این شرایط دارند؟ اما متأسفانه رسانهها هم مهندسی شده گزارش را منتشر میکنند و بسیاری از مسائل جناحی است.
پدر داماد احمدینژاد در پاسخ به این سؤال که آیا احمدینژاد درخواست مناظره با اکبر اعلمی را میپذیرد یا خیر، گفت: نمیدانم باید از خودشان پرسید. سؤال اصلی من این است که این مناظره چه مشکلی را حل میکند؟
هروآبادی: من هم از آقای اعلمی دعوت به مناظره میکنم
وحید هرو آبادی -از روحانیون نزدیک به احمدی نژاد- دربارهی دعوت اکبر اعلمی از محمود احمدینژاد برای مناظره گفت: من هم از آقای اعلمی دعوت به مناظره میکنم. بنده طلبه هستم و ۱۵ سال سابقهی تحصیلات حوزوی دارم. نزدیک به بیست سال در حوزه بودم. در حوزه و دانشگاه تدریس کردهام. با قشر جوان و مشکلات جامعه آشنا هستم. آقای اعلمی با من مناظره میکند؟ به نظرم اصلاً مرا آدم حساب نمیکند. بقیهی آقایان هم همینطور هستند.
او ادامه داد: یکبار آقای تاجزاده از آقای احمدینژاد برای مناظره دعوت کرد اما به عقیدهی من برای مناظره افراد باید هموزن باشند، این ربطی به گفتوگو ندارد. باسابقهترین فرد در امور اجتماعی با کسی که تازه وارد میدان سیاست شده است باید گفتوگو کند و به آن پاسخ دهد. کمااینکه الان اگر کسی بخواهد با آقای دکتر احمدینژاد صحبت کند، ایشان مثل آب خوردن در دسترس هستند، همه میتوانند صبح ساعت هشت صبح در میدان هفتاد و دو ایشان را ببینند. تقریباً هیچ سیاستمداری اینطور نیست، اسوهی اخلاق جریان اصلاحطلبی آقای خاتمی است و فکر نکنم بتوانید با ۱۵ بار ارسال نامه هم او را ببینید.
البته تلقی من این است شاید دوستانی بگویند اینطور نیست و ایشان هم در دسترس است. من هم میخواهم با اصلاحطلبان بهخاطر سیاستهایی مثل بالارفتن از در سفارت، تخریب رابطهی ایران و آمریکا، حجاب اجباری و حمایت عبدی از اعلامیه ضد حقوق بشر در موضوع حجاب گفتوگو کنم. یکبار در دفتر شما مناظره داشتیم که یک اصولگرا در رفت، امیدوار هستیم اصلاحطلبان پاسخگو باشند و تا آخر بنشینند. آقای احمدینژاد از صبح تا غروب مناظره میکند، با آدمها گفتوگو میکند. نظر میدهند و او نظراتشان را نقد میکنند، خیلی روشن است این دعوت آقای اعلمی اکت سیاسی است و وقتی وارد یک اکت سیاسی میشوید دیگر تنها شما نیستید.
او دربارهی اینکه احتمال دارد، محمود احمدینژاد پیشنهاد این مناظره را قبول کند، گفت: اگر آقای احمدینژاد مناظره را قبول کند، من حتماً به دفترش خواهم رفت و به او میگویم آقای دکتر چرا شما شأن خود را رعایت نمیکنید؟ آقای اعلمی مگر سابقه موقعیت و امکانات شما را دارد؟ از اقصا نقاط ایران از آقای دکتر احمدینژاد برای ریاستجمهوری دعوت میکنند، اما آقای اعلمی برای مطرحشدنش نام خود را کنار آقای احمدینژاد قرار میدهد. روشن است وزن اجتماعی اینها برابر نیست. من همواره از گفتوگو استقبال میکنم، اما اکت سیاسی را با گفتوگو و مناظره نباید اشتباه گرفت.
لاجوردی: برای مناظره باید سوابق اجرایی افراد برابر باشد
بامداد لاجوردی – فعال سیاسی اصلاحطلب – دربارهی دعوت اکبر اعلمی از احمدینژاد برای مناظره گفت: صحبت نزدیکان احمدینژاد دربارهی اینکه این دو فرد هم شأن هم نیستند، درست است. وقتی بین دو فرد مناظره میشود، دو فرد باید از نظر سوابق اجرایی و عملکرد هم شأن هم باشند. اما این مسئله نافی این نیست که آقای احمدینژاد خیلی شفاف پاسخ عملکرد دورهی خود را بدهد. در مناظره میخواهید تقابلهای فکری و اجرایی همدیگر را بپرسید. وقتی دو نفر مسئولیتهایشان با هم برابر نباشد و سابقهی اجرایی یکسانی نداشته باشند نمیتوانند یک فرد را به همان اندازه به چالش بکشد. پست آقای اعلمی خیلی سبکتر از رئیسجمهور بوده است.
او دربارهی اینکه آیا محمود احمدینژاد درخواست این مناظره را قبول میکند، گفت: آقای احمدینژاد شخصیت خاصی دارد، همانطور که با یک رسانه دست چندم مصاحبه میکند، احتمال اینکه درخواست مناظره را قبول کند هم وجود دارد. چون آقای احمدینژاد در نهایت از این موضوع بهرهبرداری میکند و غیرقابلپیشبینی است و ممکن است یک استراتژی دیگری بچیند. الان رقابت بر سر این است که رسانهها مسئلهی خود را مطرح کنند، آنهایی که احساس میکنند که مسائلی که آقای اعلمی مطرح میکند، دغدغه نیست میتوانند با رسانههای نزدیک به خود مشکلات خود را مطرح کنند.
او در انتها گفت: فرض کنید اگر انصاف میزبان این برنامه باشد، اگر دغدغه را اشتباه تشخیص دهد، حرفش شنیده نمیشود اگر هم مسئله را درست شناسایی کرده باشد، مورد استقبال قرار میگیرد. این به خود آن رسانه برمیگردد. اگر کسی هست که موضوع بهتری دارد آن را مطرح کند، اگر صداوسیما مناظره را برگزار کند، میتوانید بگویید این مسئلهی کشور نیست اما وقتی از یک رسانه خصوصی مطرح شود، به خود رسانه مربوط است.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه