سیاسی/ مجلس رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: تحولاتی عمیق در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آغاز شده است.
علیرضا زاکانی در نوزدهمین دوره آموزشی تشکیلاتی جهاد اکبر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، اظهار داشت: مرکز پژوهشهای مجلس یک مرکز سیاست گذاری با ربع قرن تجربه بوده و از چند جهت بی نظیر است.
وی اظهار داشت: این مرکز شامل همه مسائلی است که در کشور پیرامون آن مباحث مطرح میشود و همه ابعاد مسائل کشور در 47 کارگروه مورد بررسی قرار میگیرد و بصورت عام ناظر بر همه امور است و تنها مرکزی است که مستقیما با مجلس به عنوان قوه مقننه در دستگاه قانون گذاری و نظارت همراهی میکند.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مرکز پژوهش ها 14 رویکرد تعریف شده؛ تصریح کرد: منطبق با این رویکردها یک تحولاتی عمیق در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
زاکانی اضافه کرد: اولین رویکرد تحولی مرکز پژوهشها، اشراف معارف اسلامی در حوزه قانون گذاری است. این رویکرد امکانی را فراهم کرد که نقیضه عمدهای در مرکز پژوهش ها وجود داشته باشد و آن هم عدم حضور مستقیم افراد صاحب نظر حوزوی و اندیشمندان در کنار فرهیختگان دانشگاهی بود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رویکرد دوم در مرکز پژوهش ها معطوف به استخراج مختصات مکتب امام و بهرمندی از نگاه اجتهادی حضرت امام و مقام معظم رهبری بود و نقطه عزیمت ما را مکتب امام قرار میدهد.
وی اظهار داشت: رویکرد تحولی سوم چشم انداز بود. ما چشم انداز خودمان را از اقامه قانون اساسی، سیاستهای 37گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب و اقامه بیانیه گام دوم انقلاب گرفتیم.
زاکانی ادامه داد: رویکرد چهارم که بسیار مهم است، جمع سپاری علمی است که بتوانیم یک پیمان کار خوب باشیم و بتوانیم نیاز های مجلس را خوب برطرف کنیم و در چهار مورد بتوانیم شبکهی نخبگانی را در خدمت نظام اسلامی قرار دهیم؛ نظام فرهنگی، نظارت تخصصی، ایده پردازی و تصمیم سازی.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: رویکرد پنجم ناظر به فضای خارج از کشور است. هدفگذاری روی کشور های همسایه به ویژه محور مقاومت است که از داشته های آنان بهره ببریم و اندوخته های خودمان را در خدمت رشد آنان قرار دهیم.
وی درباره چالشهای مرکز پژوهش مجلس و در پاسخ به سوال دانشجویان گفت: آقای قالیباف واقعا هیچ دخالتی در مرکز پژوهش های مجلس ندارند و ما در مرکز یک مجموعه از دوستان عزیز دور هم جمعیم و تلاشمان بر این است که با نخبگان جامعه که مواجه می شویم و وضیعت آنها را می بینیم، بتوانیم ماموریت های خودمان را به نحو احسن برای مجلس و نماینده های مجلس انجام بدهیم.
زاکانی ادامه داد: ما در مرکز چهار معاونت تخصصی داریم؛ اقتصادی، مدیریتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، حقوقی و تولیدی-زیر بنایی. جمعی از دوستانی که اتفاقا جوان و از نخبگان کشوری هستند، ناظر به مکتب نیاوران و قواعد این چنینی که یکی از دانشجویان گفتند، به نظرم در حق اینها، این صحبت ها ظلم است. حال شما می بینید دوستان عزیزی هستند که دغدغه امام، شهدا و انقلاب را دارند و فوق العاده بچه های انقلابی خوبی هستند که امروزه یک معاونت پویا و فعال را به خودشان اختصاص دادهاند.
وی در پاسخ به این سوال که سال 95، رهبر معظم انقلاب یک ابلاغیه پیرامون انتخابات ریاست جمهوری طرح کردند. در آن ابلاغیه یکی از بخش هایی که ایشان در خواست داشتند، تعیین مصداق افرادی برای ریاست جمهوری بوده است؛ مرکز پژوهش ها چقدر در تدوین این قانون انتخابات ریاست جمهوری نقش داشت؟ گفت: در موضوع انتخابات سه قاعده وجود دارد و سه مجموعه در نظر گرفته شد که این مجموعه ها از مجالس قبل تعیین شده بود و منطبق بر آن مجدد در دستور کار قرار گرفت و کمیسیون شورا ها متصدی رسیدگی به آن ها شد. یک کار مستمری هم در قسمت پژوهش ها انجام شد. مرکز پژوهش ها در دوره های قبل، درگیر این سه طرح بود. یعنی بخش زیادی از آن در مرکز پژوهش ها تنظیم شد.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه