سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: تنها ۱۰ درصد از مردم کشور دارای گروه خونی منفی هستند و نیاز به گروههای خونی منفی در تمام مراکز انتقال خون احساس میشود.
بشیر حاجی بیگی با اشاره به وضعیت اهدای خون در زمان کرونا بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه یک میلیون و ۹۹۸ هزار و ۸۹۵ نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد یک میلیون و ۵۸۱ هزار و ۱۸۰ واحد خون اهدا شده است.
وی با اشاره به فراوردههای خونی ده ماه جاری ادامه داد: در ده ماه سال جاری دو میلیون و ۷۵۵ هزار و ۷۰۸ واحد خون و فراوردهای آن شامل گلبول قرمز فشرده شده و پلاکت و پلاسما در بین مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است.
حاجی بیگی افزود: ما باید جوابگوی نزدیک به ۹۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر کشور از نظر تامین خون و فرآوردههای آن مثل گلبول قرمز، فشرده شده، پلاکت و پلاسما باشیم.
وی ادامه داد: در بعضی از استانهای شمالی و جنوبی کشور به خاطر حضور بیماران تالاسمی میزان نیاز به خون بیشتر است و ۲۰ درصد از خونهای اهدایی کشور به مصرف بیماران تالاسمی میرسد، در نظر داشته باشید نیاز به خون و فراوردههای آن یک نیاز همیشگی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: کمبود خون در استانهای خوزستان، مازندران، گیلان، تهران، خراسان رضوی، فارس، کرمان، سیستان بلوچستان و اصفهان بیشتر احساس میشود.
وی افزود: بعضی فراوردههای تهیه شده از خون کامل مثل پلاسما را فقط ۳ روز میتوان در محیط خارج از بدن، درون کیسههای خون نگهداری کرد و به همین دلیل اهدای خون باید مستمر و همیشگی باشد تا مدیریت بهتری بر استفادهی این فراوردهها اعمال شود و با توجه به اینکه تنها ۱۰ درصد از مردم کشور دارای گروه خونی منفی هستند، نیاز به گروههای خونی منفی در تمام مراکز انتقال خون احساس میشود و باید با ذخایر خونی مناسب به استقبال فصل بهار برویم.
حاجی بیگی ادامه داد: سالانه در کشور نزدیک به سه میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خون فراورده به مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع میشود.
سخنگوی سازمان انتقال خون در پایان تاکید کرد: تمامی پروتکلهای بهداشتی در مراکز انتقال خون سراسر کشور رعایت میشود و تمام لوازم و تجهیزات مورد استفاده در پروسه اهدای خون کاملا استریل و یکبار مصرف است
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه