صدفی حلزونی که در غار مارسولا در پیرنه فرانسه پیدا شده، یک ساز بادی بوده که هنرمندان دوره پارینه سنگی در حدود ۱۸ هزار سال قبل از آن استفاده میکردهاند.
باستانشناسان صدفی حلزونی را در سال ۱۹۳۱ در جنوب فرانسه کشف کردند، به تازگی محققان میگویند این صدف در واقع یک ابزار موسیقی بوده است و مردم ۱۸ هزار سال پیش از آن به عنوان ساز بادی استفاده میکردند. محققان همچنین موفق به تولید سه نوت با نواختن این ساز شدهاند.
باستانشناسان میگویند نمونههایی که نخستین بار در سال ۱۹۳۱ کشف شدهاند، قدیمیترین شیپور صدف حلزونی ساخته دست انسان به شمار میروند. این یک کشف منحصر به فرد در میان یافتههای مربوط به دوره پارینهسنگی زبرین در اروپا (حدود ۴۶ تا ۱۲هزار سال پیش) به شمار میرود و ممکن است تنها نمونه ساز موسیقی در این دوره باشد که از یک صدف بزرگ ساخته شده است.
افرادی که این صدف را کشف کردند، در ابتدا تصور میکردند که این صدف یک جام نوشیدنی در مراسمی آیینی بوده و متوجه هیچ تغییری که انسان در آن ایجاد کرده باشد، نشده بودند.
کارول فریتس و همکارانش در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه، با تکنیکهای تصویربرداری پیشرفته و بررسی دوباره این قطعه، مشخص کردند که ساکنان غار، با دقت این صدف را تغییر داده بودند تا بتوانند روی آن دهانه نصب کنند.
نوک صدف شکافی دارد که دهانهای به قطر ۳.۵ سانتیمتر ایجاد میکند که به گفته محققان، روشن است تصادفی ایجاد نشده، زیرا این بخش، سختترین قسمت صدف است. سوراخهایی داخلی نیز پیدا شده که احتمالا به منظور نگه داشتن دهانه ساخته شده بودهاند. نشانههایی نیز از تغییر و دستکاری پیرامون دهانه صدف پیدا شده است.
تعیین قدمت و تاریخگذاری کربن غار که روی یک قطعه زغال و یک تکه استخوان خرس از سطح و دوره باستان شناسی مشابه با صدف انجام شد، نشان میدهد که این صدف حلزونی چیزی حدود ۱۸ هزار سال قدمت دارد.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه