فشارخون بیشتر در شب نسبت بهروز ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
به نقل از ساینس دیلی، فشارخون بیشتر در شب نسبت بهروز ممکن است یک عامل خطرزا برای بیماری آلزایمر در مردان مسن باشد، این موضوع را محققان دانشگاه اوپسالا، سوئد در مطالعه جدید خود دریافتند.
زوال عقل، اصطلاحی پوششی است که برای توصیف دستهای از علائم مشخصشده توسط تغییرات رفتاری و کاهش تدریجی تواناییهای شناختی و اجتماعی استفاده میشود. عوامل متعددی ازجمله پرفشارخونی (فشارخون بالا) در بروز این علائم تاثیر میگذارد.
در شرایط سالم، فشارخون (BP) طی ۲۴ ساعت متفاوت است و کمترین میزان آن در شب است. پزشکان این فشارخون شبانه را «افت فشارخون» مینامند. بااینحال، در برخی از افراد، این الگوی فشارخون معکوس میشود؛ فشارخون شبانه آنان بالاتر از روز است. این مشخصات فشارخون بهعنوان «افت فشارخون معکوس» شناخته میشود.
کریستین بندیکت، دانشیار گروه علوم اعصاب دانشگاه اوپسالا و محقق ارشد این تحقیق میگوید: «شب یک دوره حیاتی برای سلامت مغز است. بهعنوانمثال، از قبل در حیوانات نشان دادهشده است که مغز مواد زائد را هنگام خواب پاکسازی میکند و این پاکسازی توسط الگوهای غیرطبیعی فشارخون به خطر میافتد. ازآنجاکه شب نیز نمایانگر یک بازه زمانی حساس برای سلامت مغز انسان است ما بررسی کردیم که آیا فشارخون بیشازحد در شب، همانطور که درافت معکوس دیده میشود با خطر بیشتر زوال عقل در مردان مسن ارتباط دارد یا خیر.»
برای آزمایش این فرضیه، محققان از دادههای مشاهدهای ۱۰۰۰ پیرمرد سوئدی که حداکثر به مدت ۲۴ سال پیگیری شدند، استفاده کردند. مردان مشمول در آغاز تحقیق در ابتدای دهه هفتاد بودند.
شیائو تان، فوق دکترا از گروه علوم اعصاب دانشگاه اوپسالا و اولین محقق این تحقیق میگوید: «خطر ابتلا به تشخیص زوال عقل در مردان مبتلابه افت فشارخون معکوس در مقایسه با افراد دارای افت طبیعی ۱.۶۴ برابر بیشتر بود. افت معکوس بهطور عمده خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، رایجترین شکل زوال عقل را افزایش میدهد.»
بندیکت نتیجهگیری میکند: «گروه تحقیقی ما فقط از مردان مسن تشکیلشده بود؛ بنابراین، نتایج ما لازم است در مورد زنان مسن نیز تکرار شود.»
به گفته محققان، گام جالب بعدی، بررسی این مسئله است که آیا مصرف داروهای ضد پرفشارخونی (کاهشدهنده فشارخون) در شب میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در مردان مسن را کاهش دهد یا خیر.
نتایج این تحقیق در مجله فشارخون منتشرشده است.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه