سیاسی/ انتخابات عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه برخی رسانههای ما مترصد این هستند که کاندیداهای نهایی مشخص شود و توپخانه را متوجه او کنند برای همین کاندیداهای اصلی و نهایی انتخابات ۱۴۰۰ کسانی هستند که رو پنهان میکنند.
غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگویی تفصیلی به بیان نکاتی پیرامون کارآمدی دولت ها، انتخابات ۱۴۰۰، احزاب و … پرداخته :است. بخشی از این گقتگو را در ادامه بخوانید.
آیا شما دولتهای پس از انق لاب را دولتهای کارآمدی میدانید؟
دولتهای پس از پیروزی انقلاب از بعد کارآمدی با هم متفاوت بودند. برخی کارآمدی بیشتر و برخی کارآمدی کمتری داشتند. در بین اینها دولت پنجم را کارآمدترین دولت میدانم، زیرا بعد از جنگ و دوران بازسازی کشور ما با خرابیهای بسیار گسترده ناشی از جنگ روبهرو بودیم. پنج استان از استانهای کشور به شدت تحت تاثیر بمبارانها، تخریب شده بود و طبعا چون نیروهای مسلح ما در این پنج استان در نزدیکی مرز به دفاع میپرداختند، محیط جنگی بود و حتی کشاورزی و کارخانجات در آن مناطق تعطیل شده بود. بعد از جنگ، بازسازی این خرابیها در دستور قرار گرفت و بعد از آن بنیانگذاری یک زیربنا برای اقتصاد کشور در آن دوره اتفاق افتاد؛ آن هم بدون داشتن منابع مالی کافی و این هنر بزرگی بود که دولت بعد از جنگ که به دولت سازندگی معروف شد، داشت. البته معنایش این نیست که این دولت، ضعفهایی نداشت، بلکه از چند بعد ضعف داشت.
یکی از بعد اینکه فاصلهای بین طبقات فقیر و غنی آغاز شد و دیگر از بعد فرهنگی که نوعی زاویه فرهنگی نسبت به آغاز پیروزی انقلاب ایجاد شد و دیگری از باب شکلگیری طبقه جدید که تکنوکراتها گفته میشد و در این دوره اتفاق افتاد و ما بعد از این آسیبهایی را از این جهت شاهد بودیم، ولی از بعد اقتصادی و ساخت زیربناها در این دوره، زیربنای تولید فولاد، پتروشیمی، آلومینیوم، بنادر، راه آهن، خطوط مواصلاتی و جادهها در آن دوره اتفاق افتاد و اینها خدمات بسیار بزرگی بود که برای ما یک رشد و جهش اقتصادی پدید آورد. البته آن دوران ما استقراض بزرگی هم داشتیم و اواخر دوره هاشمی با ۴۰ میلیارد دلار بدهی خارجی روبهرو بودیم که استمهال شد و با تاخیر این بدهیها پرداخت. شد. ما در سال ۱۳۷۴ با بالاترین نرخ تورم یعنی تورم ۴۹ درصدی روبهرو بودیم که در تاریخ بعد از پیروزی انقلاب چنین تورمی را شاهد نبودیم، ولی باز هم این دولت، کارآمدترین بود.
اگر بخواهیم مصداقی درباره انتخابات سال ۱۴۰۰ صحبت کنیم فرصت برای به میدان آوردن احزاب، ارائه برنامه و معرفی تیم همراه رییس جمهور هست؟
کاملا فرصت وجود دارد البته مطلعام از چند ماه قبل تمهید مقدمات با همین نگاه شده که مجموعه احزابی که فعال هستند به میدان بیایند. البته ممکن است احیانا فراگیر نباشند بالاخره همین که ۴۰ – ۵۰ حزب کنار هم قرار گیرند با هم همکاری کنند و دست به انتخاب بزنند و برنامه داشته باشند مهم است در حال حاضر هم گفتمان، برنامه و نقشه راه دولت آینده با همین نگاه تهیه میشود.
هم در بین اصولگراها و هم در بین اصلاحطلبها چنین نگاهی وجود دارد؟
آنچه من اطلاع دارم در بین جریان انقلابی است. اما معنایش این نیست که اگر دولتی شکل گرفت، کادر خود و اعضای دولت خودش را منحصر به یک جریان سیاسی کند.
چند ماه بیشتر تا انتخابات باقی نمانده، همیشه در این دوره فضا پر از شور انتخاباتی بود، اما الان آرایش کاندیداها هم زیاد روشن نیست در این شرایط چه چیزی به مشارکت مردم و رغبت آنها به حضور در انتخابات کمک میکند؟
رسانهها. من یک ابراز تاسف کنم متاسفانه برخی رسانههای ما مترصد این هستند که کاندیداهای نهایی مشخص شود و توپخانه را متوجه او کنند برای همین تصور من این است که کاندیداهای اصلی و نهایی کسانی هستند که رو پنهان میکنند و تا ماههای آخر صبر میکنند که وقتی میآیند خیلی توپخانه آن را تخریب نکند. الان ببینید کسانی که تاکنون مطرح شدهاند چقدر حملات متوجهشان شده است. با اندکی مساله به حق یا ناحق طرف را به طور کامل نابود میکنند و از دور خارج میکنند. این غلط است. در انتخابات سالم رفتار کنیم، حسنها و توانایی کاندیدای خود را بیان کنیم نه ضعف کاندیدای رقیب را. اگر این اتفاق بیفتد آن وقت بهتر فضای انتخابات شکل میگیرد.
شما به فعالیتهای اصولگراها اشاره کردید و اینکه کابینه آنها از همه گرایشات خواهد بود، یعنی اگر کاندیداهای اصولگرا پیروز شوند میتوان انتظار داشت از چهرههای اصلاحطلب در کابینه آنها باشند؟
من ابراز تاسف میکنم که میبینم که اینقدر روی اصلاحطلب و اصولگرا و این فاصله تاکید میشود. در افکار و آرا و اظهارات من و دوستانی که مشابه من فکر میکنند اینقدر روی منافع و مصالح ملی را اساس قرار دهیم این خط و خط کشی تکیه نمیشود. من معتقد هستم این خطکشیها به زیان ملت است آنچه مهم است وفاداری به نظام، ولایت فقیه، انقلاب، مردم، راه امام خمینی (ره) و حل مشکلات است. شما میتوانید شهید قاسم سلیمانی را به عنوان الگو بگویید که وابسته به کدام جریان سیاسی بود؟ او محبوب همه مردم شد زیرا روی این خطکشیها تاکید نداشت. تاکید شهید قاسم سلیمانی این بود که من سرباز نظام هستم. هر کس، هر سیاستمدار و هر رسانه هدف اول خود را ملی قرار دهد. حالا درحاشیه نیم نگاهی هم به جریان سیاسی خود داشته باشد. اینکه هدف اول جریان، حزب و خط و گروه من باشد این غلط است پس اساس را منافع و مصالح ملی قرار دهیم. در این صورت همکاری بین جریانات سیاسی دشوار نخواهد بود. انتخاب درست، انتخاب انسانهای کارآمد است؛ کسانی که تجربه خوبی در دوران مدیریت قبلی خود داشتهاند و احیانا وجهه سیاسی پررنگی ندارند ولی این خطکشیها موجب میشود آنها را جداسازی کنیم. این کار را نکنیم.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه