سیاسی/ بین الملل وزیر خارجه آمریکا گفت، دولت ترامپ به این نتیجه رسیده که چین مرتکب "نسل کشی و جنایت علیه بشریت" با سرکوب مسلمانان اویغور در منطقه سینکیانگ شده است.
مایک پامپئو گفت این اقدام را – که مطمئنا باعث گسستگی بیشتر در روابط از قبل ضعیف میان این دو اقتصاد اول جهان میشود – "بعد از بررسی دقیق حقایق موجود" انجام میدهد و حزب کمونیست چین را متهم به ارتکاب جنایت علیه بشریت با هدف گرفتن اویغورها و دیگر اقلیتهای مسلمان دست کم از زمان مارس 2017 کرد.
پامپئو در بیانیهای گفت: "من معتقدم این نسل کشی ادامه دارد و اینکه ما شاهد تلاشی سیستماتیک برای از بین بردن اویغورها از سوی دولت-حزب چین هستیم."
کنگره آمریکا در تاریخ 27 دسامبر با تصویب قانونی دولت این کشور را ملزم کرد در عرض 90 روز تعیین کند آیا چین مرتکب جنایت علیه بشریت یا نسل کشی شده است یا خیر.
آنتونی بلینکن، گزینه بایدن برای وزارت امور خارجه در جریان یک نشست استماع تایید در روز سه شنبه به کمیته روابط خارجی سنا گفت او با اعلام نسل کشی موافق است.
او اظهار کرد، آمریکا نباید هیچ محصول ساخته شده با کار اجباری در سین کیانگ را وارد کند. او اضافه کرد: "ما لازم است که اطمینان حاصل کنیم که همچنین به صادر کردن تکنولوژیها و ابزارهایی که بتوان از آنها برای پیشبرد سرکوب آنها استفاده شود، اقدام نکنیم."
سفارت چین در واشنگتن در پاسخ با انتشار بیانیهای گفت: این به اصطلاح "نسل کشی" در سین کیانگ به سادگی یک دروغ است. این یک نمایش مضحک است که از آن برای بی اعتبار کردن چین استفاده میشود.
این سفارتخانه اعلامیه آمریکا را "مداخله فاحش در امور داخلی چین" خوانده و رد کرد.
این تصمیم آمریکا به معنی کلید زدن اتوماتیک مجازات نیست اما به این معنی است که کشورها باید درباره اجازه دادن به شرکتها برای تجارت با سین کیانگ که یک تامین کننده جهانی پنبه است، به سختی فکر کنند. چند روز پیش واشنگتن به وضع ممنوعیت علیه همه محصولات پنبه و گوجه فرنگی وارد شده از سین کیانگ پرداخت.
این تصمیم پامپئو باعث به راه افتادن انتقادات از جانب منتقدان شد و آنها آن را یک اقدام صرفا سیاسی توصیف کرده و همچنین به بی میلی دولت ترامپ در تعیین همین عنوان برای جنایات رخ داده علیه مسلمانان روهینجا در میانمار اشاره کردند.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه