رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: برای حفظ سلامتی، پزشکان و متخصصین طب سنتی ایرانی، بایدها و نبایدهایی را در رابطه با فصل زمستان با توجه به مزاج افراد ترسیم کرده اند.
کیان دهرابپور با بیان اینکه چه کارهایی را نباید در فصل زمستان انجام بدهیم؟ افزود: اگر مزاج شما سرد و یا رو به سردی است، باید در مصرف خوردنیها و نوشیدنیهای دارای طبیعت سرد احتیاط کنید، مثل؛ ترشیجات، سرکه، آبغوره، میوه ها و سبزیجات سرد نظیر خیار، گوجه فرنگی، لیموترش، کدو، انارترش و لبنیاتی نظیر ماست و دوغ.
وی اظهارکرد: در صورتی که مزاج شما خشک باشد، باید خیلی مراقب باشید و در فصول سرد و بخصوص در پاییز از خوراکی های دارای طبیعت خشک مثل قهوه، غذاهای تند و تیز، بادمجان، عدس و ادویه جاتی نظیر فلفل، زنجبیل، دارچین و آویشن اجتناب کنید.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: اگر مزاج گرم دارید، در فصلهای سرد محدودیتهای بالا برای شما کمتر است.
دهرابپور تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در فصل زمستان و به ویژه پاییز، اجتناب از هوای سرد است؛ این توصیه برای افرادی که مزاج سرد یا مزاج خشکی دارند، جدیتر می شود. پس سعی کنید در هوای سرد، لباسهای گرم با الیاف طبیعی مثل پشم و پنبه به تن داشته باشید.
وی ادامه داد: برای شهرنشینها، آلودگی هوا یک معضل است که متاسفانه در فصول سرد با پدیده «وارونگی هوا» بدتر هم می شود. درصورتی که میخواهید در فضای آزاد پیاده روی یا ورزش داشته باشید، حتما شدت آلودگی هوا را چک کنید؛ این موضوع برای خانمهای باردار اهمیت دوچندان دارد.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه چه کارهایی لازم است تا در فصل سرما رعایت کنیم؟ عنوان کرد: افزایش تحرک و فعالیت بدنی به منظور افزایش سوخت و ساز بدن، افزایش مصرف غذاها و نوشیدنی های با طبیعت گرم نظیر آشها و سوپهایی که از آب گوشت، غلات و سبزیجات گرم مثل بلغور گندم، نخود، کرفس، هویج، جعفری، تره، شلغم، اندکی زیره یا آویشن به عنوان چاشنی تهیه شده اند؛ هم چنین افزایش مصرف میوه های گرم و معتدل نظیر انگور، سیب، گلابی، به و لیموشیرین توصیه می شوند، استفاده از روغن های گرم نظیر زیتون، بابونه و سیاه دانه به خصوص در افراد با مزاج سرد برای ماساژ اندامها و عضلات، اجتناب از حجامت و فصد درمانی مگر با تجویز پزشک متخصص، اجتناب از مصرف آب سرد و حمام با آب سرد و دیر خوابیدن و بعد از نیمه شب به خواب رفتن هم اصلاً توصیه نمیشود.
دهرابپور بیان کرد: البته ذکر این نکته هم لازم است که شناخت علمی مزاج، یکی از پیچیده ترین مسائل طب سنتی ایرانی محسوب می شود، طوری که حتی مزاج برخی از اعضای بدن ما ممکن است با مزاج کلی فرد متفاوت باشد.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه