واکسن‌ها ممکن است روی کرونای آفریقایی کار نکنند

5ff42e9d253b4_5ff42e9d253b6

دانشمندان انگلیسی می‌گویند واکسن‌های کووید-۱۹ که تاکنون ساخته شده‌اند، ممکن است روی نوع آفریقایی این ویروس تاثیر نداشته باشند، چرا که پروتئین سنبله تغییر یافته ویروس کرونا ممکن است آن را "کمتر مستعد پذیرش واکسن کند.

بر اساس گزارش اولیه رویترز، این احتمال وجود دارد که واکسن‌های کووید-۱۹ که هنوز در انگلیس تحت آزمایش قرار دارند، بر روی نوع جدید ویروس کرونا که از آفریقای جنوبی منتشر شده است، کار نکنند.

هم آفریقای جنوبی و هم انگلیس در ماه گذشته انواع جدید ویروس کرونا با قابلیت انتقال بیشتر را کشف کرده‌اند که موج‌های جدیدی را در موارد ابتلا به این بیماری ایجاد کرده است.

"مت هانکوک" وزیر بهداشت انگلیس درباره تشخیص گونه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی بسیار ابراز نگرانی کرده است.

"سایمون کلارک" دانشیار میکروب شناسی سلولی در دانشگاه "ردینگ" شباهت‌های این دو نوع جدید را تأیید کرده است، اما تأکید کرده که سوشه کشف شده در آفریقای جنوبی دارای چندین جهش بیشتر است که نگران کننده است، چرا که جهش‌های بیشتر می‌توانند به ویروس کرونا کمک کنند تا از محافظت سیستم ایمنی فرار کند.

"کلارک" همچنین گفت: تغییرات گسترده یا جهش‌ها شامل یک قسمت اصلی از ویروس به نام پروتئین سنبله می‌شود که ویروس از آن برای آلوده کردن سلول‌های انسانی استفاده می‌کند و ممکن است از حساسیت ویروس نسبت به پاسخ ایمنی ناشی از تزریق واکسن‌ها بکاهد.

"یانگ" یک ویروس‌شناس و استاد دانشگاه زیست شناسی مولکولی "وارویک" نیز تأکید کرد که چگونه نوع آفریقای جنوبی دارای جهش‌های متعدد در سنبله ویروس است.

وی گفت: تجمع جهش‌های سنبله بیشتر در نوع آفریقای جنوبی بیشتر نگران‌کننده است و می‌تواند منجر به فرار از محافظت سیستم ایمنی بدن شود.

"اوغور شاهین" مدیرعامل شرکت "بیونتک"(BioNTech) به همراه پروفسور "جان بل" از دانشگاه آکسفورد می‌گویند که در حال آزمایش واکسن خود بر روی انواع ویروس کرونا هستند و تقریباً در عرض شش هفته می‌توان اصلاحات لازم را انجام داد.

سازمان بهداشت عمومی انگلیس می‌گوید: فعلا هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد واکسن‌های کووید-۱۹ از مردم در برابر انواع جهش یافته ویروس کرونا محافظت نمی‌کنند.

به هر حال، در حالی که ثروتمندترین کشورهای جهان واکسیناسیون عمومی جمعیت خود را برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا که تاکنون ۱.۸ میلیون قربانی و یک اقتصاد نابسامان جهانی به جا گذاشته است، آغاز کرده‌اند. اما اثر بخشی واکسن کووید-۱۹ در برابر گونه آفریقایی مورد بحث است.

تاکنون ۶۰ داوطلب به منظور آزمایش واکسن‌ها در مقابل انواع جهش یافته کروناویروس در حال آزمایش هستند و همگی یکی از واکسن‌های آکسفورد، فایزر، مدرنا، سینوفارم چین و اسپوتنیک وی روسیه را تزریق کرده‌اند.

دانشمندان می‌گویند هر دو نوع جدید انگلیسی و آفریقایی کرونا با بار ویروسی بیشتری همراه هستند که به معنای غلظت بیشتر ذرات ویروس در بدن بیماران آلوده است، علاوه بر این که احتمال افزایش سرعت انتقال نیز وجود دارد.

پروفسور "بل" که به کارگروه واکسن دولت انگلیس مشاوره می‌دهد، می‌گوید که فکر می‌کند واکسن‌ها می‌توانند بر روی ویروس کرونای انگلیسی به خوبی کار کنند، اما بر وجود یک علامت سوال بزرگ در مورد اینکه آیا آنها در برابر کرونای آفریقایی هم موثر هستند یا نه، تأکید کرد.

"اوغور شاهین" در مصاحبه با روزنامه آلمانی "اشپیگل" گفت که واکسن آنها که از RNA پیام‌رسان برای آگاهی سیستم ایمنی بدن انسان برای مقابله با ویروس کرونا استفاده می‌کند، باید از حفاظت کافی در برابر ویروس کرونای انگلیسی نیز برخوردار باشد.

وی گفت: ما در حال آزمایش هستیم که آیا واکسن ما می‌تواند روی این نوع هم عمل کند یا خیر و به زودی اطلاعات بیشتری خواهیم گرفت.

badoorbin
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

انتقادات صریح رضا بابک از وضعیت محیط زیست و آلودگی هوا

س ژانویه 5 , 2021
رضا بابک هم مانند بسیاری از مردم در دوران کرونا، خانه‌نشینی اختیار کرده ولی همه کم‌حوصلگی او به دلیل خانه‌نشینی نیست. او از وضعیت آب و هوای تهران و محیط زیست آن انتقاد بسیار دارد. با این هنرمند باسابقه تماس گرفتیم تا جویای حالش باشیم ولی رضا بابک که تا […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000