دانشمندان ترکیه مدعی اند که سرعت تشخیص بیماری کرونا را به ۱۰ ثانیه کاهش داده اند.
شرکتهای مختلفی در سراسر جهان بر روی آزمایشهای تشخیص سریع ویروس کرونا در بدن انسان کار میکنند و تاکنون دستگاههای مختلفی هم به بازار عرضه کردهاند. اما هیچ آزمایشگری تا کنون نتوانسته است در ۱۰ ثانیه ابتلای فرد به کرونا را تشخیص دهد.
مرکز ملی تحقیقات نانوتکنولوژی دانشگاه بیلکنت آنکارا سیستم تشخیص مبتنی بر فناوری نانو توسط محققان ترک را اکنون معرفی کرده است. به گفته محققان این مرکز این دستگاه قابلیت آن را دارد که ابتلای فرد به کرونا را بدون نمونهبرداری از مخاط بینی و تنها از روی ترشحات دهان او در ۱۰ ثانیه تشخیص دهد.
خبرگزاری آناتولی ترکیه با انتشار این خبر نوشته است نحوه تشخیص بیماری با تکنولوژی پیشرفته دیاگنوویر "Diagnovir" شناسایی و برای اولین بار در جهان از سوی دانشمندان ترک کشف و اختراع شده است.
طبق گزارش رسانههای ترکیه کشف جدید محققان دانشگاه آنکارا جایگزین تستهای معمول پیسیآر (PCR) در سراسر جهان خواهد شد چونکه این روش بسیار سریع است و در چند ثانیه نتیجه میدهد.
پروفسور عبدالله آتالار، رئیس دانشگاه بیلکنت گفته است که محققان دانشگاه پس از شیوع پاندمی کرونا در ترکیه تحقیقات خود را در زمینه ساخت دستگاه تشخیص سریع ویروس کرونا آغاز کردند.
دستگاه تشخیص ۱۰ ثانیهای کرونا اکنون از سوی مرکز ملی تحقیقات نانوتکنولوژی وابسته به دانشگاه بیلکنت آنکارا ارائه شده است.
بلند اورتاچ، مسئول پروژه گفته گروهی از پژوهشگران ترک در یک تحقیق هفت ماهه این دستگاه را ساختهاند. به گفته اورتاچ فاز دو این دستگاه با موفقیت انجام گرفته و بر اساس سیستم بیوسنسور عمل میکند.
بلند اورتاچ گفته است تولید انبوه این دستگاه تا دو ماه آینده برنامهریزی شده است.
دکتر علی آیتاچ سیمن از محققان این پروژه گفته است در صورتی که مراجعهکننده کرونا مثبت باشد نتایج در ۵ تا ۱۰ ثانیه، در صورتی که کرونا منفی باشد در عرض ۲۰ تا ۳۰ ثانیه با بررسیهای مکمل نتیجه مشخص میشود. این محقق دانشگاه آنکارا دقت این دستگاه را ۹۹ درصد ارزیابی کرد.
آیتاچ سیمن توضیح داده است که این دستگاه بر پایه سیستم نانوتکنولوژی کار میکند. محققان مرکز گفتند که این روش نسبت به روش "پیسیآر" بسیار ارزانتر است و به راحتی میتواند جای آن را بگیرد.
به گفته محققان این پروژه کشف دانشمندان ترکیه استانداردهای کیفیت مورد نیاز سازمان بهداشت جهانی (WHO) را نیز داراست. با این حال در مورد تائید این دستگاه توسط سازمان بهداشت جهانی و یا صدور پروانه برای عرضه آن در بازار توسط نهادهای اداری ترکیه اطلاعاتی منتشر نشده است.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه