بررسی دلیل بروز سکته در افراد مبتلا به کرونا

5fdf1d21338bd_5fdf1d21338c0

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی تلاش کردند تا دلیل افزایش سکته را در افراد مبتلا به کووید-۱۹ توضیح دهند.

شاید پژوهش جدیدی که در "دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس"(UCLA) انجام شده است، بتواند این موضوع را توضیح دهد که چرا کووید-۱۹ به افزایش خطر سکته منجر می‌شود. پژوهشگران، یافته‌های این پروژه را با جاری ساختن مایعی شبیه به پروتئین کووید-۱۹ در یک مدل چاپ سه‌بعدی از رگ‌های بیماری که به سکته دچار شده بود، به دست آوردند.

اگرچه کووید-۱۹ ابتدا با نشانه‌های شدید تنفسی شناسایی شد اما این ویروس به بروز سکته در جوانانی منجر شده است که عوامل خطر شناخته‌ شده‌ای ندارند. در هر حال، اطلاعات کمی در مورد افزایش خطر سکته ناشی از وجود کروناویروس در دسترس است.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس برای کسب اطلاعات بیشتر، از یک مدل سیلیکونی چاپ سه‌بعدی رگ‌های خونی مغز استفاده کردند تا نیروی حاصل از فشار آوردن خون درون را درون رگی که به صورت غیرعادی باریک شده است، شبیه‌سازی کنند.

این شرایط، "آترواسکلروز اینتراکرانیال"(intracranial atherosclerosis) نامیده می‌شود. پژوهشگران نشان دادند که این نیروها بر سلول‌های رگ اثر می‌گذارند و تولید مولکولی موسوم به "ACE2" را افزایش می‌دهند که کروناویروس از آن برای ورود به سلول‌های روی سطح رگ‌های خونی استفاده می‌کند.

دکتر "جیسون هینمن"(Jason Hinman)، از پژوهشگران این پروژه گفت: جریان خون مستقیما بیان ACE2 را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پژوهشگران این مدل سه‌بعدی را با استفاده از داده‌های سی‌تی‌اسکن عروق خونی مغز انسان ایجاد کردند. آنها سپس، سطوح داخلی مدل‌ها را با سلول‌های اندوتلیال که رگ‌های خونی انسان را می‌پوشاند، پوشاندند. مدل‌ها به پژوهشگران کمک کردند تا از همان نیرویی که طی عفونت ناشی از کووید-۱۹ به رگ‌های خونی وارد می‌شود، تقلید کنند.

پژوهشگران برای تایید این موضوع که آیا کروناویروس می‌تواند همراه با جریان خون به مولکول ACE2 روی سلول‌های اندوتلیال مغز بچسبد یا خیر، از ویروس‌ها تقلید کردند. آنها مولکول‌های چربی تولید کردند که حاوی پروتئین‌های خوشه‌ای بودند که کروناویروس از آنها برای اتصال به ACE2 استفاده می‌کند. پژوهش‌های پیشین نشان داده بودند که کروناویروس به سلول‌های اندوتلیال در اندام‌های دیگر متصل می‌شود اما مشخص نبود که این اتفاق در مغز هم رخ می‌دهد.

پژوهشگران پس از ابداع این مدل جدید تایید کردند که این ذرات در واقع با سلول‌های پوشاننده رگ به خصوص در نواحی از مغز که سطح بالاتری از ACE2 را دارند، ارتباط برقرار می‌کنند. هینمن گفت: یافته‌های این پژوهش می‌توانند میزان افزایش سکته مغزی را در افراد مبتلا به کووید-۱۹ توضیح دهند.

یک کشف دیگر، بینشی را ارائه می‌دهد که شاید نهایتا بتواند به شناسایی افراد مبتلا به کووید-۱۹ که بیشتر در خطر ابتلا به سکته مغزی قرار دارند، کمک کند. هنگامی که دانشمندان به بررسی این موضوع پرداختند که چه ژن‌هایی در سلول‌های اندوتلیال پس از اتصال پروتئین خوشه‌ای کروناویروس به آنها فعال می‌شوند، دریافتند که ژن‌های فعال‌شده، مجموعه خاصی از ژن‌های واکنش‌دهنده ایمنی هستند که در رگ‌های خونی مغز وجود دارند اما در سلول‌های اندوتلیال دیگر اندام‌های بدن یافت نمی‌شوند.

هینمن افزود: یک واکنش اندوتلیال مغزی منحصر به فرد نسبت به ویروس وجود دارد که شاید برای شناسایی بیمارانی که بیشتر در معرض خطر سکته هستند، مفید باشد.

پژوهشگران قصد دارند بررسی‌های خود را با استفاده از کروناویروس زنده در مدل چاپ سه‌بعدی رگ‌های خونی انجام دهند تا نتایج بررسی کنونی بیشتر مورد تایید قرار بگیرند و مشخص شود که کدام یک از بیماران کووید-۱۹ بیشتر در خطر ابتلا به سکته مغزی قرار دارند.

این پژوهش، در مجله "Stroke" به چاپ رسید.

badoorbin
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

از دستگیری میلاد حاتمی تا مرگ مدل معروف در عمل زیبایی!

ی دسامبر 20 , 2020
شایعه دستگیری و بازداشت میلاد حاتمی به گوش می‌رسد. در برنامه "بی خبر" امروز سراغ رونمایی از خودروی تارا، صحبت‌های عادل فردوسی پور و حاشیه جدید برنامه شب‌های مافیا رفته‌‌ایم که در ادامه ببینید: نسخه باکیفیت برنامه بی خبر را اینجا ببینید. badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000