سیاسی/ بین الملل ایالات متحده استفاده چین از تصویر دستکاری شده دیجیتال یک سرباز استرالیایی را یک “اقدام نادرست” و ضربهای بر روابط بین استرالیا و چین خواند.
پس از آنکه سخنگوی وزارت خارجه چین تصویری از یک سرباز استرالیایی را در حالیکه یک چاقوی خونی روی گلوی یک پسربچه افغان قرار داده، منتشر کرد، اسکات موریسون، نخست وزیر استرلیا از پکن خواست تا بابت این مساله عذرخواهی کند اما چین این درخواست را رد کرده است.
سفارت چین در استرالیا گفته که “خشم و عصبانیت” از سوی سیاستمداران و رسانههای استرالیایی واکنشی بیش از حد است.
سایر کشورها شامل آمریکا، نیوزیلند و فرانسه نیز نگرانی خود را بابت استفاده وزارت خارجه چین از تصویر دستکاری شده در حساب کاربری رسمی این وزارت خانه ابراز کردهاند.
وزارت خارجه آمریکا امروز (چهارشنبه) با اعلام اینکه چین تصاویری دستکاری شده را در توئیتر منتشر کرده در حالیکه شهروندانش از استفاده از این رسانه اجتماعی منع شدهاند، اعلام کرد: جدیدترین حمله چین به استرالیا نشان دهنده نمونه دیگری از استفاده بدون کنترل اطلاعات نادرست و دیپلماسی اجباری است. این دورویی بر همه آشکار است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: این تصویر دستکاری شده از سرباز استرالیایی، یک اقدام نادرست و ضربهای دیگر حتی برای حزب کمونیست چین است. درحالیکه حزب کمونیست چین در حال گسترش اطلاعات نادرست است، نقض حقوق بشر در کشور از جمله بازداشت بیش از یک میلیون مسلمان در سینکیانگ را لاپوشانی میکند.
سخنگوی امور خارجه فرانسه نیز روز سه شنبه گفت، تصویر توئیت شده به شدت شوکه کننده و اظهارات مطرح شده از سوی سخنگوی وزارت خارجه چین توهین به تمامی کشورهایی است که نیروهای مسلح آنها در حال حاضر در افغانستان هستند.
اسکات موریسون از پلتفورم وی چت چین برای انتقاد از تصویر نادرست منتشر شده استفاده کرد و سه شنبه شب نوشت، این مناقشه دیپلماتیک بر سر تصویر منتشر شده باعث مخدوش شدن احترام و اعتبار برای جامعه چینیهای ساکن استرالیا نمیشود.
وی از نحوه رسیدگی کشورش به جرایم جنگی نیروهای ویژه استرالیایی در افغانستان دفاع کرد و گفت، استرالیا میتواند به این مسائل ناراحت کننده با یک روش شفاف رسیدگی کند.
پیام موریسون از سوی ۵۷ هزار کاربر این رسانه اجتماعی چینی تا امروز خوانده شده است؛ وی چت چین ۶۹۰ هزار کاربر در استرالیا دارد.
badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه