دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران گفت: میزان کم تحرکی و ورزش نکردن ایرانیان بعد از شروع اپیدمی کرونا در ایران ۲۰ درصد بیشتر شده است، قبل از کرونا ۵۰ درصد بی تحرکی داشتیم اکنون از هر چهار ایرانی سه نفر ورزش نمی کنند.
محمد حسین پور غریب روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره افزایش کم تحرکی بعد از کرونا افزود: این مساله اکنون یکی از نگرانی های جدی کشور است. در دوران کرونا شرایط و میزان ورزش تحرک مردم بدتر شده است در دنیا ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم ورزش نمی کنند اما در ایران قبل از کرونا ۵۰ تا ۶۰ درصد مردم ورزش نمی کردند و بعد از کرونا این میزان ۲۰ درصد هم بیشتر شده و اکنون بیش از ۷۵ درصد مردم هیچگونه فعالیت ورزشی ندارند.
دبیر انجمن پزشکی ورزشی ایران گفت: توصیه متخصصان به مردم این است که حداقل ۱۵۰ ساعت در هفته فعالیت فیزیکی و ورزشی داشته باشند و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی داشته باشند تا به افزایش متابولیسم بدن کمک کند. این حداقل میزان توصیه شده است و هر چقدر میزان ورزش روزانه و هفتگی بیشتر شود و مثلا به ۳۰۰ دقیقه در هفته برسد، بیشتر به سلامت جسمی و روحی افراد کمک می کند.
وی ادامه داد: فعالیت ورزشی علاوه بر اینکه از بیماریهای قلبی و اسکلتی پیشگیری می کند از بروز افسردگی، اضطراب و بیماری های روانی هم پیشگیری می کند و با افزایش ایمنی بدن در پیشگیری از کرون هم موثر است. ورزش کردن نقش مهمی نیز در بهبودی از بیماری و بازتوانی دارد
غریب پور گفت: یکی از مسائل مهم جامعه توسعه فرهنگ ورزش خانودگی است، به مردم توصیه می کنیم برای خود و خانواده شان زنگ ورزش تعریف کنند و ساعتی را در روز به انجام ورزش های هوازی در خانه یا پارک های خلوت نزدیک خانه اختصاص دهند.
وی افزود: انجام ورزش روزانه برای کودکان نیز بسیار مهم و ضروری است و حتما باید کودکان ۶۰ دقیقه در روزدر قالب بازی ورزش هوازی، قدرتی، تعادلی و کششی داشته باشند، در غیر این صورت به عوارض خطرناکی در آینده مبتلا می شوند و در خطر چاقی، بیماریهای اسکلتی و متابولیک قرار می گیرند.
وی گفت: به ورزشکاران توصیه می شود در جاهای خلوت ورزش کنند که نیازی به استفاده از ماسک نباشد اما گر درجاهایی ورزش می کنند که شلوغ است حتما باید از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی ۴ تا ۵ متر را رعایت کنند تا در معرض ترشحات تنفسی قرار نگیرند.
وی گفت: مشکلات قلبی و ریوی خطرناک ترین عارضه در بین مردم است اما شایعترین اختلال در بین مردم مشکلات عضلانی است که با ورزش بسیاری از این مشکلات بر طرف می شود.
غریب پور از برنامه ریزی وزارت بهداشت و وزارت بهداشت برای توسعه ورزش همگانی در دوران کرونا و رعایت بیشتر استانداردها و پروتکل های بهداشتی در بین ورزشکاران حرفه ای خبر داد.
وی گفت: با توجه به اینکه ممکن است ورزش با شدت بالا اثرات منفی در ایمنی داشته باشد، از ورزشکاران حرفه ای می خواهیم ملاحظات قرنطینه را بیشتر رعایت کنند و بیش از یک ساعت در روز فعالیت ورزشی شدید نداشته باشند و به جای آن فعالیت ورزشی را چند بار در روز تکرار کنند.
دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی گفت: از همه ورزشکاران می خواهیم در صورت ابتلا به کرونا حتما تا دو هفته یا حداقل ۱۰ روز از ورزش سنگین خودداری کنند و حداقل ۱۰ روز استراحت داشته باشند و بعد از اینکه تست آنها منفی شد، قبل از شروع مجدد ورزش برای معاینه قلبی وتنفسی به پزشک مراجعه کنند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره حضور هواداران رشته های ورزشی گفت: در این مورد در جلسات ستاد ملی کرونا بررسی های لازم انجام می شود، اولویت اول بازگشایی تدریجی اماکن ورزشی است اما چون پیک سوم کرونا شروع شده فعلا امکان حضور هواداران ورزشی وجود ندارد اما قرار است مسابقات فوتسال از هفته آینده شروع می شود.
غریب پور ادامه داد: از مردم می خواهیم از ورزش های خیلی سنگین پرهیز کنند اما در مورد ورزشکان حرفه ای موضوع فرق می کند و این کار جزو وظایف و شغل آنان است با این حال ورزشکان حرفه ای نیز باید اصول و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و به صورت انفرادی ورزش کنند و در مجموع با نظارت فدراسیون ها میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در بین ورزشکان حرفه ای قابل قبول است.
کاهش ابتلا به کرونا در بین ورزشکاران، فوتی نداشتیم
دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره میزان ابتلا و فوت کرونا در بین ورزشکاران حرفه ای نیز توضیح داد: موارد تست مثبت مثلا در فوتبال کم بوده است و ورزشکاران اصول بهداشتی را رعایت می کنند.
وی گفت: در اردوهای ورزشی نیز مشکلی نداریم، بیشترین مساله این است که ورزشکاران ممکن است در خانه یا اجتماع و رفت و آمدهایی که بیرون از اردو دارند، ممکن است به کرونا مبتلا شوند.
غریب پور افزود: ابتلای ورزشکاران حرفه ای به کرونا در فوتبال بین دو تا سه درصد بود و در در فصل جدید ید زیر یک درصد است ابتلا کمتر شده است ابتلا در ورزشکاران و بیماری شدید محدود بوده است یک نفر در تیم ملی کشتی بود و یک نفر هم در فوتبال بود که بد حال شد و هیچ مورد فوتی کرونا در بین ورزشکاران حرفه ای نداشته ایم.
پروتکل های بهداشتی در باشگاهها رعایت نمی شود
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره نظارت بر باشگاههای ورزشی گف: تعداد باشگاههای ورزشی تعداد درکشور زیاد است و وزار بهداشت این قدر بازرس ندارد که همه را کنترل کند؛ میزان رعایت پروتکل ها به خود باشگاه دار بر می گردد، البته این مراکز مشکلات مالی هم دارند اما متاسفانه پروتکل های بهداشتی در این باشگاهها رعایت نمی شود و بسیاری از آنها چراغ خاموش کار می کنند.
غریب پور گفت: در ورزش های انفرادی که وسایل و تجهزات وجود ندارد امکان انتقال کرونا کمتر است اما در باشگاههای بدنسازی که همه از وسایل مشترک استفاده می کنند، خطر انتقال کرونا و شانس ابتلا زیاد است و باشگاه بدنسازی نباید باز باشد. تعدادی از این باشگاهها به علت رعایت نکردن پروتکل ها تعطیل شده اند.
دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره میزان استفاده از مکمل ها در باشگاههای ورزشی ادامه داد: متاسفانه فرهنگ استفاده مکمل ها در باشگاههای ورزشی حتی قبل از اینکه برنامه غذایی داشته باشند؛، بسیار گسترده است، استفاده از داروهای غیر مجاز هم زیاد است که بر ایمنی بدن افراد اثر منفی دارد، خیلی از این افراد از داروهای هورمونی هم استفاده می کنند که اثرات ناشناخته دارد، توصیه به این ورزشکاران این است که به سمت این مواد و داروها نروند زیرا عوارض غیر قابل پیش بینی خاص خود را دارد.
مافیای مکمل ها در باشگاههای ورزشی
غریب پور به خبرنگار ایرنا گفت: نمی توانیم بر مصرف مکمل ها در باشگاهها نظارت کنیم زیرا به نوعی مافیایی در این زمینه وجود دارد که بدون اینکه به فکر برنامه غذایی ورزشکاران باشند به سرعت آنها به سمت داروها و مکمل های غیر مجاز می برند.
وی افزود: مربی ورزشی نباید تجویز کننده دارو و مکمل باشد و این کار خلاف و خطرناک است و تجویز این مواد در صلاحیت افراد صلاحیت دار از طرف وزارت بهداشت است اما متاسفانه این مساله وجود دارد این مکمل ها نیز به وفور در باشگاهها و فضای مجازی خرید و فروش می شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره فرنطینه ورزشکاران مبتلا به کرونا گفت: ورزشکاران نیز مانند هر فرد دیگری در همان شهری که تست آنها مثبت می شود باید قرنطینه شوند و حق سفر ندارند و حداقل 10 روز تا دو هفته باید در قرنطینه باشند تا تست آنها منفی شود.
غریب پور افزود: هنوز به سمت جریمه ورزشکاران متخلف نرفته ایم اما کمیته های انضباطی در این مورد اختیارات لازم را دارند اما بیشتر ورزشکاران خودشان رعایت می کنند و نمایندگان فدراسیون پزشکی ورزشی نیز در سراسر کشور به این موضوع نظارت دارند.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه