روش‌های ترور موساد؛ از شلیک موتور سوار تا فعالیت گروه کیدون/ دو شهری که حیاط خلوت جاسوس‌های اسرائیل شده است

سیاسی/ بین الملل 5fc3a0b3f222f_2020-11-29_16-52 تا سال 2000، یعنی آغاز انتفاضه دوم، کیدون بیش از 500 عملیات تروریستی در منطقه داشت که در مجموع منجر به شهادت و مرگ هزاران نفر در سراسر خاورمیانه و دنیا شد.

به گزارش خبر فوری، با افزایش ترورهای رژیم صهیونیستی در ایران و منطقه بسیاری این سوال را مطرح می‌کنند که روش خرابکاری رژیم صهیونیستی و اقدامات تروریستی این رژیم چگونه است؟ الجزیره قطر مدتی پیش و بعد از ترور "فادی محمد البطش" دانشمند فلسطینی توسط ماموران موساد، مقاله‌ای نوشت و سعی کرد به این موضوع بپردازد.

در این مقاله نکاتی در مورد فرآیند و روش تروریست‌های صهیونیست ذکر شده که بد نیست به آنها اشاره کنیم.

استفاده از ضاربین موتورسوار؛ روش اصلی ترورهای موساد

نویسنده مقاله الجزیره معتقد است که شهادت البطش طبق گفته خود کارشناسان اسرائیلی بسیار شبیه متد و روش ترور به کارگرفته شده توسط ماموران موساد بوده است. البطش به دست یک تروریست موتورسوار مورد ضرب گلوله قرار گرفت و کشته شد. این روشی است که معمولا تروریست‌های موساد از آن استفاده می‌کنند. رونن برگمن، استاد دانشگاه که کتابی درباره سیستم اطلاعاتی و تروریستی موساد نوشته تاکید دارد که استفاده از ضاربین موتورسوار یکی از روش‌های نام آشنای موساد در به قتل رساندن هدفشان است و آنها در بسیاری از عملیات‌های تروریستی از این روش استفاده کرده‌اند.

فرآیند اطلاعاتی ترور؛ چه کسی تصمیم نهایی را می‎گیرد؟

اما پرسش این است که موساد چگونه تصمیم به ترور یک شخص می‌گیرد؟ طبق گزارش الجزیره، این اتفاق یک پروسه طولانی مدت و پیچیده است. در واقع، تصمیم برای ترور یک شخص یا گروه توسط سه سازمان موساد، سازمان‌های امنیتی ارشد و دولت گرفته می‌شود. در واقع، نباید پنداشت که تنها موساد است که تصمیم به ترور یک شخص یا گروه می‌گیرد. گاه یک نهاد امنیتی دیگر و یا حتی ارتش اسرائیل وارد یک قضیه شده و تصمیم به ترور مخالفشان می‌گیرند.

طبق گفته الجزیره، رژیم صهیونیستی یک شبکه گسترده اطلاعاتی و لایه لایه دارد که هر یک در بخشی از دنیا فعالیت می‌کند. به طور مثال، سازمان اطلاعاتی "فلسطین – غزه – استانبول" مامور تشخیص و ردیابی اطلاعات "محمد البطش" بود. این سازمان اطلاعاتی بعد از تشخیص فعالیت البطش و ارتباطش با گروه‌های مقاومت، پرونده او را به همراه طرح ترورش به سازمان امنیتی و اطلاعاتی بالاتر داد. با تشخیص سازمان‌های بالاتر، سرانجام مقامات موساد وارد قضیه شده و طرح ترور او را بررسی کردند. موساد بعد از بررسی‌های لازم، طرح خود و اطلاعات لازم را به سازمان اطلاعاتی بالاتر یعنی ISC (Intelligences Services Committee) یا به زبان عبری (VARASH) داد. این سازمان بررسی نهایی طرح ترور را برعهده دارد؛ اما باز از قدرت لازم برای صدور فرمان برخوردار نیست. تنها نخست وزیر اسرائیل است که قدرت لازم برای تایید عملیات و آغاز فرآیند اجرایی آن را برعهده دارد.

با این حال، طبق گفته برگمن، گاهی نخست وزیر اسرائیل این تصمیم را به نهادهای امنیتی واگذار کرده و از دخالت مستقیم در این گونه موارد خودداری می‌کند. در بسیاری از موارد نیز تصمیم را بر عهده وزیر دفاع گذاشته و او را مسئول مستقیم یک عملیات تروریستی می‌کند.

با تایید نهادهای بالاتر، فرآیند ترور آغاز شده و بعد از یک هفته، یک ماه یا حتی چند سال اجرایی می‌شود.

قیساریه و کیدون؛ لانه تروریست‌های صهیونیستی

در سازمان جاسوسی و تروریستی موساد، یک زیرشاخه بسیار مهم وجود دارد به نام "قیساریه" (Caesarea). این زیرشاخه مسئول مستقیم عملیات جاسوسی و تروریستی در کشورهای عربی و خاورمیانه است. این سازمان در دهه 70 و توسط "مایک هراری" (جاسوس معروف صهیونیست) تشکیل شد.

در زیرشاخه قیساریه یک گروه مهلک و خطرناک دیگر وجود دارد به نام "کیدون" (Kidon). این واژه یک نام عبری است به معنای "سرنیزه". اعضای این گروه را تروریست‌های خطرناک، آموزش دیده و حرفه‌ای تشکیل می‌دهند که مامور مستقیم اجرای ترور در کشورهای خاورمیانه هستند. اگرچه بیشتر این تروریست‌ها از گارد ویژه ارتش اسرائیل انتخاب می‌شوند اما قبل از عضویت در کیدون چند سال آموزش مخصوص می‌بینند.

الجزیره معتقد است اعضای همین گروه بودند که البطش و بسیاری از اعضاء حماس را در این سال‌ها ترور کرده اند.

بسیاری گروه کیدون و نقش آن را در موساد با نقش و جایگاه SAC در سازمان سیا آمریکا مقایسه می‌کنند که هر دو فعالیت‌های اجرایی ترورها را بر عهده دارند.

تعداد ترورهای رژیم صهیونیستی در 20 سال اخیر

طبق گفته برگمن تا سال 2000، یعنی آغاز انتفاضه دوم، کیدون بیش از 500 عملیات تروریستی در منطقه داشت که در مجموع منجر به شهادت و مرگ هزاران نفر در سراسر خاورمیانه و دنیا شد. این محقق همچنین تاکید دارد که در طول انتفاضه دوم هم موساد بیش از 1000 عملیات تروریستی دیگر اجرا کرد که از این تعداد 168 عملیات موفقیت آمیز بود.

برگمن همچنین از وقوع 800 عملیات تروریستی بعد از پایان انتفاضه دوم توسط نیروهای موساد خبر می‌دهد؛ 800 عملیاتی که هدف بیشترشان ترور اعضای ارشد گروه های مقاومت بوده است.

همکاری کشورهای عربی با موساد؛ کدام کشور حیاط خلوت کیدون است؟

نکته تاسف بار این است که سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی بیشتر کشورهای عربی بالاخص مصر و عربستان سعودی با موساد همکاری کرده و به آنها سلاح یا اطلاعات می‌دهند. طبق گزارش الجزیره، عمان، پایتخت اردن، قطب ترورهای اسرائیل است و سازمان اطلاعاتی این کشور هماهنگی کاملی با اعضای موساد دارد. طبق نوشته برگمن، در بسیاری از موارد اعضای موساد حتی مقامات اطلاعاتی اردنی را از فعالیت یا عملیات خود مطلع نمی‌کنند و بی‌توجه به آنها دست به یک عملیات در داخل خاک اردن می‌زنند.

کشور دیگری که روابط بسیار خوبی با موساد دارد مراکش است. این کشور به علت داشتن اقلیت یهودیان در دل خود، توانسته به حیاط خلوت جاسوسان و تروریست‌های موساد تبدیل شود. طبق اطلاعات از سال 1960 تا کنون رباط (پایتخت مراکش) محل تربیت تروریست‌های عرب موساد شده است. بسیاری از عملیات‌های تروریستی در کشورهای عربی توسط همین افراد صورت می‌گیرد.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

عدم استقبال از طرح ترخیص موتورسیکلت های رسوبی

د نوامبر 30 , 2020
رئیس پلیس پایتخت از عدم استقبال مردم از طرح ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی خبر داد و گفت: ۵۹۳۲ خودرو جریمه تردد غیرمجاز شبانه شده‌اند و با ۱۷۵۰۰ خودرو که پلاکشان را مخدوش کرده بودند، برخورد شد. سردار حسین رحیمی، صبح دوشنبه در برنامه «چاپ اول» شبکه خبر، با اشاره به اجرای […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000