در اقتصاد ایران به انواع سکه و طلا به عنوان کالاهای سرمایهای نگاه میشود و افرادی که در دست خود سرمایههای بدون مصرف دارند، اقدام به خرید در این بازارها میکنند. سرمایه گذاری در بازار سکه و طلا معمولا در زمینه جواهر صورت نمیگیرد چراکه در این صورت باید هزینههای اضافه جهت اجرت، حق الزحمه و… پرداخت کنند و این هزینهها به هنگام فروش به کمترین حد ممکن لحاظ میشوند؛ بنابراین سرمایهها اغلب جهت خرید طلای خام (شمش و مظنه) و انواع سکه کنار گذاشته میشوند چراکه در هنگام خرید و فروش، فرمول محاسبهها به یک شکل است و سرمایه گذار به هدف اصلی خود که کسب سود بدون فعالیت است، میرسد.
سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه چه معایبی دارند
بهترین بازار در اقتصاد هر کشوری برای سرمایه گذاریهای مردمی، بازار بورس آن کشور است که اخیرا نیز در ایران رواج پیدا کرده است، اما متاسفانه در اقتصاد ایران به کالاهای دیگر از جمله خودرو، مسکن، طلا و سکه و دلار نیز به عنوان کالای سرمایه گذاری دیده میشود.
این موضوع میتواند ضربه بزرگی به اقتصاد وارد کند چراکه سرمایه گذاری در این کالاها ارتباط مستقیم با افزایش قیمت آنها دارند به طوری که تقاضا افزایش پیدا میکند و عرضه نمیتواند پاسخ تقاضاها را بدهد. نوسان نرخ طلا و سکه در بازارهای داخلی به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آنها نرخ دلار و اونس جهانی است به طوری که با کوچکترین نوسان در این دو نرخ، قیمت طلا و سکه در داخل تغییر پیدا میکند.
اونس جهانی این روزها حدود هزار و ۸۰۰ تا ۸۵۰ در نوسان است و در این رنج قیمتها معامله میشود که نسبت به یک سال گذشته حدود ۳۵۰ دلار یعنی بیش از ۲۳ درصد کاهش پیدا کرده است البته این روزها نرخ اونس جهانی به دلیل حواشی که در جهان جهت کشف ویروس کرونا ایجاد شده، نوسانات زیادی را تجربه میکند.
عکس زیر نشان دهنده نوسان اونس جهانی در ۲۰ سال اخیر است: بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه نوسان اونس جهانی تاثیر مستقیم قیمت سکه و طلا در بازارهای داخلی دارد، نگاهی میاندازیم به نوسان قیمتها در بازارهای داخلی که در عکس زیر قابل مشاهده است.
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر در خصوص وضعیت بازار طلا در امسال اظهار کرد: نرخ دلار و اونس جهانی بیشترین تاثیر را در بازارهای داخلی دارند که نرخ دلار در سال جاری نوسان زیادی داشت.
وی تصریح کرد: امسال به دلیل محدودیتهای کرونایی بازار فروش جواهر بسیار ضعیف بود به طوری که حدود ۱۵ درصد از تقاضاها به سمت این نوع از طلا بود و مابقی تقاضاها به سمت کالاهای سرمایهای مانند شمش و سکه حرکت کرد. رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر افزود: این روزها روند قیمتی اونس جهانی کاهشی است و حدود ۲۰۰ دلار در کمتر از یک سال گذشته کاهش پیدا کرده است و قطعا این موضوع تاثیر مثبت در بازارهای داخلی خواهد داشت. محمدولی ادامه داد: امیدواریم مسئولین مربوطه در زمینه اقتصاد کلان وضایف خود را به خوبی پیش ببرند و نرخ دلار همانند هفتههای گذشته روند نزولی را تا آخر سال پیش بگیرد. وی بیان کرد: از ابتدای این هفته که بازار فروش تعطیل است، شاهد نوسان قیمت قابل توجهی نبودیم و در صورتی که اتفاق غیر متقربهای رخ ندهد، بازار طلا و سکه نیز نوسان شدید را تجربه نمیکند. با تمامی این تفاسیر برخی حوادثی هستند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر نوسان قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی تاثیر دارند که برخی از آنها مانند اونس جهانی قابل کنترل در داخل نیست، اما کنترل نرخ ارز و جلوگیری از ورود سرمایههای مردمی به این بازار از جمله اقداماتی است که دولت میتواند در راستای بهبود شرایط بازار انجام دهد.badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه