یکی از بزرگ ترین ناشران آموزشی انگلیس از برنامه های خود برای برهم زدن کلیشه های جنسیتی خبر داده و گفته به زودی در کتب درسی دانش آموزان این کشور دختران در کسوت آتش نشان و پسران در حال آبیاری گل ها و گیاهان به تصویر کشیده خواهند شد.
انتشارات پیرسون که یکی از منابع تولید کتب درسی انگلیس است دستورالعمل جدید خود به منظور برهم زدن کلیشه های جنسیتی و خودداری از سوگیری های ناخودآگاه اعلام کرد.
بر این اساس، دختران در کسوت آتش نشان، فضانورد و مکانیک و پسران در حال آبیاری گل و گیاه، پختن کیک، خاله بازی و شرکت در مسابقه رقص نمایش داده خواهند شد.
این انتشارات می گوید مراقب است از محتوای مطابق با کلیشه های جنسیتی دوری کند و از باورهای مضری که در مورد یک جنسیت خاص وجود دارد یا مناسب برای آن محسوب می شود خودداری کند.
تحقیقات نشان می دهد سوگیری های جنسیتی در دوران کودکی می تواند آثار منفی بلند مدتی بر زندگی افراد داشته باشد.
انتشارات پیرسون در دستورالعمل جدید خود از کارکنانش خواسته هنگام خلق محتوای آموزشی برای کودکان از سوگیری های ناخودآگاه در خصوص رفتارهای منتسب به یک جنسیت خودداری کنند – مثل حساس بودن زنان و جسور بودن مردان.
در این دستور العمل همچنین خواسته شده زنان و دختران به برعهده گرفتن نقش هایی که به طور سنتی مردانه محسوب می شوند تشویق شوند و عکس این موضوع نیز در خصوص مردان و پسران صورت گیرد.
انتشارات پیرسون در دستور العمل جدید خود همچنین افزود: «زنان را در نقش صاحبان کسب و کار، در حال رنگ زدن خانه، با لباس آزمایشگاه و در حال تعمیر خودرو و مردان را در حال بردن کودکان به مدرسه، پخت کیک تولد برای همکاران و تدریس برای دانش آموزان ابتدایی نشان دهید.»
به کارکنان این انتشارات توصیه شده ربات ها، دایناسور و حیوانات حتماً نوع مؤنث هم داشته باشند اما از لحاظ کردن ویژگی های زنانه و مردانه ی کلیشه ای خودداری شود، مثل افزودن مژه های بلند به حیوانات برای نشان دادن ماده بودن آن ها یا استفاده از پاپیون برای نشان دادن جنسیت نر.
یکی دیگر از موارد این دستورالعمل جدید حذف سوگیری های ناخودآگاه در نمودارها/ آمارها/ اطلاعات ساختگی است، مثل آمار و ارقام درباره ی حقوق کار تمام وقت که در آن دستمزد مردان بیشتر از زنان عنوان شده است.
این انتشارات که آثار منفی بلند مدتی که کلیشه های جنسیتی بر کودکان دارند را مورد توجه دارد، این دستورالعمل جدید را در تمامی کتب درسی و منابع دیجیتال آتی خود لحاظ خواهد کرد.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه