سیاسی/ بین الملل رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه آنتونی بلینکن، دستیار قدیمی خود را به عنوان وزیر خارجه دولتش معرفی کرد. اما دربارۀ زندگی شخصی و حرفهای بلینکن بویژه رابطهاش با اروپاییها چه میدانیم؟
۱. بلینکن، طرفدار چندجانبهگرایی و جهانگرایی
روابط تونی بلینکن با اروپا، رابطهای عمیق و شخصی است، او به متحدان پیمان تجاری ترانسآتلانیک آمریکا باور دارد.
بلینکن یکبار در سال ۲۰۱۶ گفته بود: «به زبان خیلی ساده، جهان برای مردم آمریکا امنتر است بویژه وقتی درهمه جا دوستان، شرکا و متحدانی داشته باشد.» او اروپا را «یک شریک حیاتی» برای آمریکا میداند و برنامههای دولت ترامپ در کاهش شمار سربازان آمریکا در آلمان را به عنوان «اقدامی احمقانه، کینهتورزانه و یک استراتژی بازنده» نکوهش کرده است. بلینکن درباره سیاست های ترامپ گفته است: «او ناتو را ضعیف میکند، به ولادیمیر پوتین کمک میکند و به آلمان، مهمترین متحد ما در اروپا آسیب میرساند.»
او در مورد موضوعات مهم در حوزه سیاست خارجی (از جمله تروریسم، تغییرات آب و هوایی، همه گیری ویروس کرونا، تجارت بینالملل، رابطه با چین و توافق هستهای ایران) این موضوع را بارها تکرار کرده است که «ایالات متحده باید با متحدانش در چارچوب معاهدات و مقررات سازمانهای بینالمللی کار کند.»
بلینکن همچنین رهبری ایالات متحده در نهادهای چندجانبه را ضروری میداند. او در اوایل سال جاری اعلام کرد که «هنوز هم، حتی در برخی موضوعات بیش از گذشته، تعامل و رهبری آمریکا نوعی تضمین برای فعالیتها است.»
۲. وفادار به زبان و فرهنگ فرانسه
بلینکن زبان فرانسه را بیعیب و نقص صحبت میکند؛ البته با کمی لهجه. او دوران کودکی خود را در فرانسه گذرانده است زیرا پس از طلاق والدینش، به همراه مادرش «جودیت» به پاریس نقل مکان کرده بود. مادر او در فرانسه با یک وکیل قدرتمند لهستانی-آمریکایی به نام ساموئل پیسار که از بازماندگان هولوکاست بود ازدواج میکند.
زندگی در فرانسه باعث شده است که او همچنان با سیاستمداران، روزنامه نگاران و مشعلداران فرهنگ «فرانکوفون» احساس نزدیکی زیادی بکند.
او در پاریس در مدرسهای دو زبانه به تحصیل پرداخته و تا کنون نیز مصاحبههای بسیاری را به فرانسۀ فصیح انجام داده است.
۳. شش سال فعالیت در سنای آمریکا
تونی بلینکن یک دوره شش ساله را به عنوان یکی از دستیاران برجسته جو بایدن در سنا گذراند و به این ترتیب مانند بسیاری از مشاوران نزدیک بایدن، اولین همکاری خود را با رئیس جمهوری آینده امریکا از ساختمان کاپیتول آغاز کرد.
آغاز همکاری او با بایدن به سال ۲۰۰۲ میلادی بر میگردد؛ یعنی زمانی که بلینکن به عنوان مدیر ستاد دموکراتها در کمیتۀ روابط خارجی سنا برگزیده شد. بایدن از سال ۱۹۹۷ میلادی عضو ارشد حزب دموکرات در این کمیته بود تا اینکه در سال ۲۰۰۹ معاون رئیس جمهور شد.
در تمام این سالها بلینکن ارتباط قوی با سایر مشاوران نزدیک بایدن که در سنا کار میکردند ایجاد کرد.
آنتونی بلینکن در زمان فعالیتش در شورای امنیت ملی دولت اوباما همچنین به عنوان معاون وزیر خارجه، همواره خواستار مداخله بیشتر ایالات متحده در درگیریهای سوریه بود و حتی با رئیس خود بایدن در موضوع حمایت از مداخلۀ مسلحانه در لیبی اختلاف نظر پیدا کرد
۴. داستان دو آنتونی
دوست نزدیک بلینکن، اصلیترین چهرۀ مبارزات بایدن در اروپا بود. هنگامی که بلینکن حدود ۵ سال داشت، با یک آنتونی دیگر آشنا شد: آنتونی لوازاتو گاردنر. او پسر یکی از نزدیکترین دوستان مادرش یعنی دانیل لوازاتو گاردنر بود.
در آن زمان هر دو خانواده در منهتن زندگی میکردند و اگرچه دو پسر به مدارس متفاوتی میرفتند اما دوستی آنها در سراسر مسیر زندگی ادامه یافت و عمر این دوستی به بیش از نیم قرن رسید.
با مهاجرت بلینکن به فرانسه، آنتونی گاردنر نیز به زادگاه مادرش ایتالیا رفت. سپس هر دو به دانشگاه هاروارد و بعد از آن به دانشگاه حقوق کلمبیا رفتند. پدر آنتونی گاردنر در مدرسه عالی حقوق کلمبیا استاد بود و بلینکن هم یکی از بهترین دانشجوهایش محسوب میشد.
در نیمه دهه ۹۰ میلادی بلینکن و گاردنر با هم در شورای امنیت ملی آمریکا زیر نظر بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت کار میکردند. کلینتون پدر گاردنر را به عنوان سفیر آمریکا در اسپانیا و پدر بلینکن یعنی دونالد بلینکن را نیز به عنوان سفیر آمریکا در مجارستان منصوب کرد. (ریچارد گاردنر پیش از آن در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر، به عنوان سفیر آمریکا در ایتالیا نیز خدمت کرده بود).
مشاغل هر دو آنتونی بار دیگر در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما به هم گره خورد. در آن زمان بلینکن به عنوان مشاور عالی بایدن و سپس به عنوان معاون وزیر خارجه خدمت کرد و گاردنر به عنوان سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا منصوب شد.
۵. خدمات دولتی، میراث خانوادگی بلینکن
خدمت به دولت را باید میراث خانوادگی آنتونی بلینکن دانست. او اوان ریان، همسر آیندهاش را نیز در سال ۱۹۹۵ میلادی هنگامی که در کاخ سفید در تیم شورای امنیت ملی کار میکرد ملاقات کرد. در آن زمان اوان ریان مسئول برنامه ریزیهای هیلاری کلینتون بود.
خانم ریان در جریان مبارزات انتخاباتی هیلاری کلینتون برای سنا نیز فعال بود و سپس در زمان معاونت بایدن در دولت اوباما، به عنوان دستیار امور بین دولتی و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ به عنوان دستیار وزیر خارجه در امور آموزشی و فرهنگی خدمت کرد.
هیلاری کلینتون یکی از میهمانان عروسی بلینکن و ریان در سال ۲۰۰۲ میلادی بود و بلینکن در این مراسم از ۴۰ میلیون آمریکایی که به بیل کلینتون رأی دادند و با این کار باعث ازدواج او و ریان شدند، سپاسگزاری کرد. آنها اکنون دو فرزند دارند.
لیا پیسار، خواهر ناتنی بلینکن نیز در دستگاه سیاست خارجی دولت کلینتون به عنوان مدیر ارتباطات در شورای امنیت ملی کار میکرد. در همان زمان عموی او سفیر ایالات متحده در بلژیک و پدرش سفیر مجارستان بود. ناپدری بلینکن که یک وکیل قدرتمند بینالمللی محسوب میشد نیز مشاور رئیس جمهور جان اف کندی همچنین مشاور رؤسای جمهور فرانسه بود.
۶. ریشههای یهودی، وجدان اروپایی
بلینکن از پدر و مادری یهودی متولد شده و ناپدری او ساموئل پیسار نیز یک بازمانده هولوکاست بود؛ وکیل پیسار که اکنون دیگر در قید حیات نیست، خاطرات زندگی خود را در کتابی با نام «از خون و امید» نوشته و چگونگی زنده ماندن در حکومت نازیها از جمله دوران حبس در اردوگاههای مرگ مایدانک، آشویتس و داخائو را شرح داده است.
ساموئل پیسار در مصاحبهای با واشنگتن پست در سال ۲۰۱۳ توضیح داده که بلینکن در نوجوانی در پاریس از او خواسته بود تجربیاتش از دوران جنگ را برایش بازگو کند. پیسار میگوید: «بلیکن میخواست بداند زمانی که در سن و سال او بودم چه اتفاقاتی برایم افتاده است. فکر میکنم چیزهایی که برایش شرح دادم او را تحت تأثیر قرار داد و باعث شد که او نگاه دیگری به جهان و آنچه در آن میتواند رخ دهد، داشته باشد. او وقتی امروز به استفاده از گاز سمی در سوریه میاندیشد، به یاد گازی خواهد افتاد که همۀ خانواده من با آن از بین رفتند.»
وکیل پیسار در سال ۲۰۱۵ درگذشت.
۷. فعال در موضوعات خاورمیانه
آنتونی بلینکن در زمان فعالیتش در شورای امنیت ملی دولت اوباما همچنین به عنوان معاون وزیر خارجه، همواره خواستار مداخله بیشتر ایالات متحده در درگیریهای سوریه بود و حتی با رئیس خود بایدن در موضوع حمایت از مداخلۀ مسلحانه در لیبی اختلاف نظر پیدا کرد.
او همچنین از حامیان جو بایدن در موضوع حمله ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی بود. بلیکن همچنان معتقد است که دیپلماسی باید «با قدرت بازدارندگی تکمیل شود» و «میتوان از نیروی نظامی به عنوان یک وسیله ضروری برای داشتن یک دیپلماسی موثر استفاده کرد.»
بلکین میگوید: «در سوریه ما توانستیم با فعالیتهایمان از ایجاد عراقی دوباره جلوگیری کنیم.»
۸. علاقمند به گیتار و فوتبال
بلیکن گیتار میزند و عمدتا هم طرفدار سبکهای بلوز و راک است. او در روزهای جوانی جاز هم مینواخت. او برای سالها هر یکشنبه با دوستانش در واشنگتن فوتبال بازی میکرد و بسیاری از هم تیمیهای او، دوستانش در دستگاه سیاست خارجی آمریکا بودند.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه