۲۵ روز از ماه آبان گذشت اما کرونا نه تنها در آمار مبتلایان روزانه با کاهش روبهرو نشد که همچنان در رقم تعداد قربانیان از عدد ۴۵۰ نفر عبور کرد.
از دیروز تا امروز ۲۵ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۵۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۶۲ هزار و ۶۸ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۱ هزار و ۴۹۳ نفر رسید.بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت تا کنون ۵۵۸ هزار و ۸۱۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
همچنین استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
بیانیه مهم رئیسجمهور
رئیس جمهور در آستانه اعمال محدودیتهای شدید برای مقابله با موج سوم کرونا بیانیهای خطاب به ملت ایران منتشر کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است:با توجه به جهش ویروس کرونا و اوج گیری مجدد بیماری عالمگیر کوید-۱۹ در کشور، به پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان و قرارگاه عملیاتی کرونا، «طرح جامع مقابله با کرونا» در ستاد ملی کرونا به تصویب رسید که به موجب آن، اعمال محدودیت های شدید در شهرهای مختلف کشور ، از هفته آینده الزامی می گردد. در این شرائط، وظیفه اخلاقی، شرعی و انقلابی همه ما، حفظ حیات جامعه و توجه به مسئولیت عمومی و عمل به اقتضائات این شرائط است. از این رو وظیفه خود می دانم که موارد زیر را به اطلاع ملت شریف ایران برسانم:
بسیج همگانی ملت و دولت را برای مقابله با موج سوم کرونا در کشور اعلام می کنم.
* از همه دستگاههای دولتی و دیگر قوا و نهادها، می خواهم که با اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی کرونا، با همه امکانات به یاری وزارت بهداشت و درمان و کادر درمانی کشور بشتابند.
* از قرارگاه عملیاتی کرونا می خواهم اجرای همه مصوبات ستاد ملی ، توسط دستگاههای مسئول را پیگیری نماید.
*از سازمان برنامه و بودجه می خواهم در اجرای این طرح ، اعتبارات مورد نیاز وزارت بهداشت و درمان و دیگر دستگاههای مسئول در امر مقابله با کرونا را به فوریت تأمین کند.
* از وزارت بهداشت و درمان می خواهم به طور کامل و بدون اغماض، طرح نظارت بر قرنطینه مبتلایان و شناسائی حلقه تماس و هشدار و در صورت لزوم جریمه را اجرا کند.
* از نیروی انتظامی و بسیج می خواهم اجرای کامل و بدون استثناء ، تصمیمات انضباطی مقررات فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت شدید بهداشتی را اجرا نموده و ضابطین نسبت به جریمه اقلیت بسیار کوچک متخلفین که امنیت بهداشتی جامعه را به خطر می اندازند، اقدام کنند.
*از رسانه های مسئول و سیاسیون کشور درخواست می کنم که با توجه به اولویت قطعی حراست از جان مردم، وظیفه اطلاع رسانی و اقناع سازی عمومی در رعایت مقررات بهداشتی را در اولویت قرار داده و با سیاسی و جناحی کردن مسأله مقابله با کرونا، مقابله کنند.
*از مردم فهیم و شریف ایران هم استدعا می کنم در پاسداری از حق الناس و حق حیات مردم، رعایت مقررات مقابله با کرونا را وظیفه شرعی و اجتماعی خود دانسته و همگان را به این وظیفه اجتماعی دعوت کنند و سهل انگاری در این مورد و یا سوء استفاده از این شرائط را برنتابند.
روحانی: ناچار به تعطیلی فراگیر هستیم
از خبرهای مهم امروز صحبتهای رئیس جمهور بود، حسن روحانی گفت: ناچار به تعطیلی فراگیر هستیم.در جلسه روز یکشنبه هیات وزیران که به ریاست حسن روحانی برگزار شد، سیاستهای جدید دولت برای پیشگیری و مقابله با کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس جمهور برای بررسی و گزارش نحوه کمک مالی و معیشتی به اقشار آسیب پذیر دستور صادر کرد.
رئیس جمهور گفت:دولت ناچار است مطابق نظر کارشناسان، با تعطیلی فراگیر، مانع پیشروی ویروس مخرب کرونا شود .
اجرای محدودیتهای جدید از اول آذر
افزایش آمار کرونا طی هفتههای اخیر بحثهای زیادی درباره بازگشت محدودیتها و حتی تعطیلی شهرهای بزرگ را در پی داشت. هر چند که برخی از محدودیتهای تردد و مشاغل اجرا شده است، اما وزیر بهداشت امروز از اجرای محدودیتهای جدید از اول آذرخبر داد.
سعید نمکی درباره ضرورت اعمال محدودیت های جدید جهت مقابله با کرونا گفت: اجرای محدودیتها از اول آذرماه، گرچه دیر است اما مغتنم است که این وضعیت اورژانسی را هرچه زودتر دریابیم. اگر قرار است محدودیت ها درست اجراشود اما با تاخیر، ما ترجیح میدهیم تا اینکه با عجله و شکسته و نیمبند اجرا شود.
او ادامه داد: ما در یک دورهای در اسفند و فروردین با تلاش پیگیر و همدلی و وفاق ملی و گرد هم آمدن همه نیروها حول یک محور توانستیم رکورد تاریخی در مبارزه با بیماری کرونا در جهان ثبت کنیم. بعد از آن ایام به دلایل متعددی که مهمترین آن سادهانگاری و رفتار متفاوت ویروس بود، گرفتار امواج دوم و سوم بیماری شدیم. در جلسهای که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان تکالیف جدیدی به عهده دستگاهها گذاشتند که یک سرفصل بسیار مبارک و مهمی در استمرار مدیریت بیماری بود. یکی از دستورات مهم ایشان تشکیل یک قرارگاه عملیاتی بود برای اجرای مصوبات ستاد که این خلاء در طول این مدت هم احساس میشد. خیلی از پیشنهادات ما مصوب میشد اما این مصوبات اجرا نمیشد.
وزیر بهداشت افزود: گرچه ما به دلیل وضعیت بحرانی کرونا در کشور نیازمند تسریع این اعمال محدودیتها بودیم اما عزیزان به دلیل پیشنیازها و ضرورتهایی که باید ایجاد میشد، اجرای آن را به اول آذرماه موکول کردند. گرچه دیر است اما مغتنم است که این وضعیت اورژانسی را هرچه زودتر دریابیم و اگر قرار است درست اجراشود با تاخیر ما ترجیح میدهیم تا اینکه با عجله و شکسته و نیمبند اجرا شود.
از تستهای ۲۰ دقیقهای کرونا تا ارزان شد تست
در میان خبرهای کرونایی امروز دو خبر درباره تست کرونا جلب توجه میکرد. اول اینکه وزیر بهداشت، از ورود تستهای تشخیص سریع برای شناسایی موارد مثبت کرونا در آینده نزدیک خبر داد.
به گفته او تستهای تشخیص سریع هم تولید داخل است و هم از کشور کره جنوبی وارد خواهد شد.با تستهای جدید، حداکثر ظرف ۲۵ دقیقه وضعیت مثبت یا منفی بودن آزمایش افراد مشکوک، مشخص میشود.
خبر دوم اینکه مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شورای عالی بیمه سلامت، کاهش قیمت تست تشخیص مولکولی کرونا را تصویب کرده و منتظر تصویب این مصوبه در هیئت دولت و ابلاغ آن هستیم.
به گفته این مقام مسئول قیمت انجام تست تشخیص کرونا (تست مولکولی پی سی آر) در بخش خصوصی اکنون حدود ۵۸۰ هزار تومان است البته برخی آزمایشگاه ها به بهانه های واهی هزینه های بیشتری از مردم می گیرند که تخلف است و با متخلفان برخورد می شود. در مورد انجام تست های سریع آنتی ژن کرونا در بخش خصوصی هنوز تصمیمی گرفته نشده، چون هنوز کیت های آن وارد کشور نشده و به همین علت هنوز تعرفه ای برای انجام تست سریع کرونا در بخش خصوصی تعیین نشده است.
یک علامت برای تشخیص آنفلوآنزا از کرونا
هرچند که به روزهای افزایش ابتلا به آنفلوآنزا نزدیک شدهایم اما ظاهرا نشانهای وجود دارد که با کمک آن میتوان کروناویروس را از آنفلوآنزا تشخیص داد. دکتر «جروم آدامز» پزشک جراح کل ایالات متحده با بیان اینکه آنفلوآنزا و کروناویروس دارای علائم بسیار مشابهی هستند، میگوید: با این وجود یکی از این علائم هست که میتواند مشخصه اصلیِ بیماری کووید-۱۹ باشد.
به گفته این پزشک یکی از علائمی که با کمک آن میتوان آنفلوآنزا را از بیماری کووید-۱۹ تمیز داد از دست دادن حس چشایی یا بویایی است. درصورتیکه فرد دچار این علامت شد ضرورت دارد سریعا به پزشک مراجعه کند و تست کروناویروس دهد.
به نظر بیماری کووید خیلی آسانتر از آنفلوآنزا گسترش پیدا میکند و در برخی افراد با عوارض جدیدتری همراه است. همچنین افرادی که با علائم مشترک میان آنفلوآنزا و کروناویروس مواجه هستند لازم است با پزشک مشورت کنند و از خود درمانی بپرهیزند.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه