محققان دانشگاه MIT نرم افزاری طراحی کردند که با کمک هوش مصنوعی و گوش دادن به صدای سرفه کاربران بیماری کرونا را تشخیص میدهد.
سرفه کردن یکی از علائم اصلی ویروس کروناست در نتیجه این روزها سرفه میتواند ترس شدیدی را در افراد ایجاد کند. بسیاری از افراد پس از سرفه کردن از علت اصلی آن مطمئن نیستند و برخی نیز به دلیل بیحوصلگی به آزمایشگاه ویروس کرونا مراجعه نمیکنند.
از اینرو محققان دانشگاه MIT نرم افزاری را با استفاده از هوش مصنوعی توسعه دادند که میتواند با گوش دادن به صدای سرفه کردن دیگران علت سرفه را تشخیص دهد. در واقع این برنامه در صورت ابتلا به کرونا کاربر را مطلع میسازد. محققان برای فراهم کردن این فناوری سیستم تشخیص شبکههای عصبی تشکیل دادند که میتواند ریزترین تغییرات صورت گرفته در سرفه را تشخیص دهد.
یک بخش سیستم تشخیص شبکههای عصبی بر روی صدای سرفه و قدرت آن تمرکز دارد. بخش دوم حالات احساسی که نمایانگر تغییرات عصبی هستند را بررسی میکند و بخش سوم روی میزان تنفس کاربر هنگام سرفه متمرکز است. تمامی دادههای جمعآوری شده توسط این بخشها بر روی یک الگوریتم مشخص قرار میگیرد و به این صورت تصویری کامل از نقشه سلامتی کاربر مشخص میشود.
تشخیص ۹۸.۵ درصد بیماران توسط هوش مصنوعی
بر اساس اطلاعات منتشر شده، این هوش مصنوعی در آزمایشهای اولیه بسیار موفق عمل کرده است. تیم تحقیقاتی دانشگاه MIT برای آموزش این هوش مصنوعی دهها هزار سرفه متفاوت را بر روی آن امتحان و دادهها را داخل آن ثبت کرده است. طبق آمار، این هوش مصنوعی توانسته ۹۸.۵ درصد از تمامی افرادی که به کرونا مبتلا بودند را شناسایی کند که شامل ۱۰۰ درصد از افرادی بوده که علائم دیگری جز سرفه نداشتند. با وجود توانایی بالای این برنامه محققان باور دارند که همچنان کاربران پس از تشخیص علائم و حالات خود باید به آزمایشگاهها مراجعه کنند و تنها به هوش مصنوعی جدید تکیه نکنند.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه