امروز روز مهمی برای بازار سرمایه بود، منتفی شدن افزایش سود بانکی از یک سو و خروج سرمایه ها از بازار ارز از سوی دیگر سیگنال های مثبی بودند که با بی اعتنایی سهامداران مواجه شدند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۳۷ هزار و ۴۷۱ واحد روبرو شد.در بورس اوراق بهادار تهران که این روزها روی دنده کاهش شاخص قرار گرفته امروز هم از ابتدای بازار با ریزش شاخص کل همراه بود تا در نهایت با کاهش ۳۷ هزار و ۴۷۱ واحد به پایان رسید و در رقم یک میلیون و ۳۳۶ هزار و ۵۸۵ واحد ایستاد.
شاخص کل بورس با معیار هم وزن امروز ۴ هزار و ۷۸۰ واحد کاهش یافته و به رقم ۳۸۴ هزار و ۳۴۱ واحد رسید.ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به رقم ۵ میلیون و ۷۹ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از۶.۸ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۶۵۴ هزار معامله و به ارزش ۶ هزار و ۳۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.امروز همه شاخصهای بورس قرمز پوش بوده که حکایت از کاهش همگی شاخصها دارد به گونهای که شاخص کل بورس و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی هر یک ۲.۷ درصد نسبت به روز قبل افت کردند.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هم وزن و شاخص قیمت بر اساس معیار هم وزن هر کدام ۱.۲ درصد عقب نشینی کردند.شاخص آزاد شناور ۲.۵ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۳.۵ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس که معاملات عمده در آن انجام میشود ۱.۶ درصد کاهش یافت.
نمادهایی که قبلا شاخص اثر داشتند امروز در کاهش شاخص بورس مؤثر بودند به گونهای که نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس، هلدینگ نفت وگاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت اصفهان، گلگهر، پالایش نفت تهران و بانک ملت به ترتیب در کاهش شاخص بورس مؤثر بودند.
امروز همزمان با برگزاری نشستی در مجلس با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، جمعی در بیرون مجلس تجمعی اعتراض آمیز را برگزار کردند و اتفاقا رییس سازمان بورس نیز در جمع معترضان حاضر شد.
فردا اما بورس در چه وضعیتی قرار میگیرد؟
دیگر کمتر کارشناسی حاضر است روزانه بورس را پیش بینی کند چرا که معتقدند بورس فعلا در موقعیت با ثباتی نیست و واکنشهای هیجانی بورس و تلاش سهامداران برای خروج از بازار مانع پیش بینی پذیرتر شدن شاخص میشوند. در حالی که حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس اوراق بهادار وعده تعادل بورس در نزدیکترین زمان ممکن را می دهد و تلاش های صورت گرفته را در مجلس فهرست میکند اما کارشناسان میگویند بورس تا زمان برگزاری انتخابات قابل پیش بینی نیست و جو سیاسی حاکم بر بورس چندان وقعی به اخبار مثبت نمینهد. برخی معتقدند ریزش قیمت ها در بازار ارز بالاخره تاثیر خود را بر بورس می گذارد اما این اتفاق زمانی رخ می دهد که بازار به ثبات برسد.
بر این اساس علی خسروشاهی، تحلیلگر بازار سرمایه میگوید:به دنبال روند افزایشی بازار در ماههای ابتدایی سال، از نیمه دوم مرداد ماه شاهد کاهشی سریع در بازارسرمایه بودیم، اما در حال حاضر این بازار به نقطهای رسیده است که با توجه به شاخصهای کلان اقتصادی شامل شرایط تورمی و قیمت ارز، دیگر انگیزهای برای فروش بیشتر و فشار عرضه در بازار وجود ندارد.
این کارشناس تاکید کرده است با اشاره به مثبت بودن نقش بازارگردانی در روند بازارسرمایه گفت: با این حال، لازم است از طرف شرکت ها به این موضوع توجه بیشتری شود؛ زیرا حجم معاملات روی بسیاری از نمادها در بازار سرمایه افزایش یافته است و فعلا تعهدات بازار گردان ها با توجه به منابع محدودشان آنقدری نیست که بخواهد بر روند نمادها اثرگذار باشد؛ بنابراین در این زمینه نیازمند بهبود قوانین در سازو کار بازارگردانها نیز هستیم.
وی در پیش بینی از آینده بازار بیان کرد: به نظر می رسد تا نیمه آبان ماه، اتفاق خاصی در روند بازار رخ ندهد، یعنی دیگر روند نزولی برای آن متصور نیستیم و از آن طرف هم این روند خیلی صعودی نخواهد بود و چنین روندی حداقل تا دو هفته دیگر ادامه می یابد.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه