سیاسی/ بین الملل بهای سنگینی که سوئد با اجرای مصونیت گله ای پرداخت و آمریکا به ایمنی جمعی دامن می زند.
با فرا رسیدن موج جدید اپیدمی ویروس کرونا در جهان، بحثها درباره اجرای «مصونیت گله ای» یا همان ایمنی جمعی داغ تر شده است؛ از آنجایی که سوئد تنها کشوری در دنیاست که عملا اجرای سیاست مصونیت گله ای را پیش گرفته، طبیعی است که در کانون این بحث ها قرار بگیرد.
سوالی که در بحث های اخیر مطرح شده، این است که آیا الگوی سوئدی سیاست مصونیت گله ای در برابر اپیدمی کرونا در دیگر کشورها نیز قابل استفاده است و آیا اجرای این سیاست در سوئد واقعا موفقیت آمیز بوده است یا خیر؟
پاسخ به این سوالات قطعی منفی است زیرا تا ماه مه سال جاری میلادی و پیرو اجرای مصونیت گله ای، پادتن های کرونا صرفا در بدن 15 درصد از جمعیت سوئد پیدا شد و این در حالیست که این 15 درصد با معیار موفقیت الگوی ایمنی جمعی فاصله زیادی دارد.
قابل ذکر است که انگلیس نیز سیاست مصونیت گله ای در برابر شیوع کرونا را به مدت 4 روز اجرا و سپس لغو کرده است؛ معیار انگلیس برای اعلام موفقیت ایمنی جمعی، تولید پادتن کرونا در جمعیت 60 درصدی شهروندان این کشور تعیین شده بود.
سوئد در حالی اجرای سیاست مصونیت گله ای را پیش گرفت که با وجود اینکه تا مدتی پس از ماه ژوئن، آمار در این کشور حاکی از بهبود وضعیت شیوع کرونا بود، اما از نیمه های سپتامبر به بعد این کشور نیز مانند سایر کشورهای اروپایی شاهد شتاب در آمار ابتلا به کرونا بود.
حقیقت این است که سوئد تا همین حالا هم بهای سنگینی بابت اجرای سیاست مصونیت گله ای پرداخت کرده است.
نشریه «ساینس» در مقاله تاریخ 6 اکتبر خود افشا کرد که سوئد با جمعیت 9 میلیون نفری اش، بیش از 94 هزار مبتلا به کرونا داشته است که از این میان 5895 نفر جان خود را از دست داده اند؛ به عبارت دیگر، 590 نفر در هر یک میلیون جمعیت سوئد در اثر ابتلا به کرونا از بین رفته اند.
این در حالیست که آمار تلفات کرونا در آمریکا و ایتالیا به ترتیب 591 و 600 نفر بوده است؛ به عبارت دیگر می توان گفت که سوئد از نظر تلفات ناشی از کرونا با کشورهایی که با وضعیت وخیم تری از نظر اپیدمی کرونا در سطح جهان و اروپا روبرو هستند، هم تراز است.
این در حالیست که آمار مرگ و میرهای ناشی از کرونا در کشورهای همسایه سوئد در شمال اروپا مانند کشورهای نروژ و دانمارک به ترتیب 50 و 108 نفر گزارش شده است؛ آماری که به مراتب نسبت به آمار تلفات سوئد در وضعیت بهتری قرار داشت.
نشریه ساینس در ادامه مقاله اخیر خود به افشای روند بی رحمانه اجرای سیاست ایمنی چمعی در سوئد پرداخت و نوشت دولت سوئد در راستای اجرای این رویکرد، از بیمارستان هایش خواست تا از ارائه خدمات بخش آی سی یو (واحد مراقبت های ویژه) به افرادی که سنی بیش از 80 سال دارند و همچنین افراد 60 الی 80 ساله ای که بیماری های زمینه ای دارند، خودداری کنند آن هم با این توجیه که احتمال نجات این دسته افراد بسیار ضعیف است.
بدنبال اجرای این سیاست دولت سوئد، بسیاری از سالمندان در این کشور پس از ابتلا به کرونا با تزریق مورفین تلاش کرده اند تا خود را از سختی های ناشی از ابتلا به بیماری کووید-19 نجات دهند.
دکتر «اندرس تگنل» اپیدمی شناس دولت سوئد اخیرا اعلام کرده که این کشور حاضر است مانند کشورهای دیگر، تدابیری قوی جهت محدود کردن فعالیت های این کشور اجرایی کند اما تغییرات در این زمینه به روشی تدریجی پیش خواهد رفت.
در حالیکه نمی توان گفت که اجرای مصونیت گله ای در سوئد موفقیت آمیز بوده است، آمریکا در موضع جدید خود به حمایت از استراتژدی مصونیت گله ای در قبال شیوع کرونا پرداخته است.
کاخ سفید با گزافه گویی درباره بیانیه ای موسوم به «بیانیه بزرگ بارینگتون» که در آن صرفا بر مراقبت از سالمندان و افراد با وضعیت فیزیکی ضعیف و بازگشت باقی جمعیت مردمی به فعالیت های عادی زندگی تاکید شده است، به اجرای مصونیت گله ای دامن می زند.
سازمان بهداشت جهانی به خوبی موضع خود را در قبال سیاست مصونیت گله ای تشریح و تاکید کرده است که ایمنی جمعی نه دارای مدارک علمی کافی و نه شیوه ای اخلاقی است. اجرای سیاست ایمنی گله ای جهت مهار کرونا به هیچ وجه قابل تعمیم نیست و وظیفه اصلی دولت ها در شرایط فعلی، تدوین و اجرای تدابیری جدی و همکاری مردمی در راستای اجرای تدابیر دولتی است.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه