سیاسی/ بین الملل دولت تایلند روز پنجشنبه در تلاش برای پایان دادن به اعتراضات دموکراسیخواهانه، در بانکوک پایتخت این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.
بر اساس دستورالعمل دولت، تجمع بیش از چهار نفر نیز ممنوع شد و انتشار پیامهای اعتراضی در شبکههای اجتماعی نیز در فهرست «تهدید برای امنیت ملی» قرار گرفت.
تصمیم به اجرای وضعیت اضطراری پس از آن گرفته شد که گروههای طرفدار دموکراسی عصر چهارشنبه با تجمع مقابل دفتر نخستوزیری در بانکوک، بار دیگر خواستار انجام اصلاحات در نظام سلطنتی این کشور و محدود کردن اختیارات پادشاه و استعفای نخستوزیر شدند.
این تجمع تمام شب به طول انجامید درنهایت نیز با مداخله سلطنتطلبان طرفدار حکومت، به درگیری میان دو طرف منتهی شد.
گروههای طرفداران دموکراسی که عمدتا از جوانان دانشجوی تایلند تشکیل شده، از ماه ژوئیه تظاهرات گستردهای را در شهرهای بزرگ آغاز کردهاند.
پرایوت چاناوچا، افسر بازنشسته ارتش تایلند و نخستوزیر کنونی این کشور، از شش سال پیش (سال ۲۰۱۶ میلادی) با کودتای نظامی قدرت را در این کشور واقع در جنوبشرق آسیا به دست گرفته است.
بنا بر اعلام سخنگوی دولت، وضعیت اضطراری به پلیس اجازه میدهد تا در صورت نیاز اقدام به توقیف «تجهیزات ارتباطی الکترونیکی، دادهها و سلاحهای مشکوک» کند. این حکم همچنین به ماموران دولتی اجازه میدهد که از ورود مردم «به هر مکانی که لازم بدانند» جلوگیری کنند.
پلیس همزمان با آغاز وضعیت اضطراری که از ساعت ۴ بامداد پنجشنبه به وقت محلی اجرا شده، حدود ۲۰ نفر از فعالان اجتماعی، وکلای حقوق بشر و دانشجویان، از جمله سه رهبر اصلی اعتراضات اخیر را بازداشت کرده است.
اگرچه اعتراض به نظام پادشاهی و عملکرد نخستوزیر این کشور سالهاست که ادامه دارد اما دور جدید تظاهرات خیابانی پس از آن آغاز شد که در ماه فوریه دادگاه این کشور دستور انحلال یک حزب طرفدار دموکراسی را داد وسپس در ماه ژوئن، یکی از فعالان مشهور طرفدار دموکراسی به نام «وانچالارم ساتساکسیت» که از زمان کودتای نظامی یعنی به مدت ۶ سال به کامبوج تبعید شده، ناپدید شد و هنوز از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه