فردوسیپور برنامه «۹۹» را در چارچوب و شاکله برنامه ۹۰ ساخت اما ساترا که زیرمجموعه صداوسیما فعالیت میکند مجوز این برنامه را به نام عادل صادر نکرد تا دوری فردوسیپور از رسانه و مردم بیش از پیش شود.
قریب به ۲ سال از کنار گذاشتن عادل فردوسیپور و برنامه محبوبش ۹۰ از شبکه ۳ میگذرد اما در این مدت با وجود اظهارات بسیار و حتی فشارهای وارده از سوی برخی دستگاهها صداوسیما زیر بار بازگشت عادل نرفت تا او به فکر ساختن برنامهای جدید در فضای اینترنت بیفتد. در همین راستا، فردوسیپور برنامه «۹۹» را در چارچوب و شاکله برنامه ۹۰ ساخت اما ساترا (سازمان صوت و تصویر فراگیر) که زیرمجموعه صداوسیما فعالیت میکند مجوز این برنامه را به نام عادل صادر نکرد تا دوری فردوسیپور از رسانه و مردم بیش از پیش شود.
سرمایهسوزی صداوسیما
عادل فردوسیپور نماد واضح سرمایهسوزی صداوسیماست؛ چهرهای که طی بیش از دو دهه با برنامه جریانساز نود توانسته بود مخاطبان تلویزیون را بسیار بالا ببرد. کمااینکه به اذعان بسیاری اگر مخاطب صداوسیما اکنون به این مقدار تنزل یافته به دلیل نبود برخی برنامهها از جمله ۹۰ فردوسیپور و خندوانه رامبد جوان است. با این حال هیچکسی نمیداند دلیل حذف عادل فردوسیپور از صداوسیما چه بود و حتی عادل و مدیران صداوسیما، توضیحی در رابطه با ممنوعیت پخش این برنامه ندادند. هر چه هست به همان شب جشنواره جامجم در ۲۱ اسفند ۹۷ بازمیگردد. جایی که فردوسیپور پس از دریافت تندیس جایزه مردمی بهترین برنامه و تندیس بهترین تهیهکننده برنامه ترکیبی بدون اشاره به مدیران شبکه ۳ سیما گفت: «خوشحالم در سختترین سال کاریام که در رسانه خودم هم به من بیمهری شد، دیده شدم؛ برای سختیهایی که امسال کشیدم منقلب شدم، ولی این جایزه که لطف مردم و سازمان بود، مثل یک اکسیر است و تمام غمهایم را کنارمیگذارم.» از آن پس بود که به دلایل نامعلوم مجری و تهیهکننده سرشناس تلویزیون با بیمهری مدیران سازمان و عدم توجه به مخاطب میلیونی فردوسیپور و برنامهاش کنار گذاشته شد و مدیران شبکه ۳ در اقدامی شتابزده برای اینکه جای خالی نود چندان حس نشود برنامه فوتبال برتر را با اجرای محمدحسین میثاقی که خود مدتها نزد فردوسیپور کار آموزی میکرد روی آنتن بردند تا نشان دهند که میتوانند بدون فردوسیپور هم ادامه دهند. اما به اذعان بسیاری از مخاطبان و حتی چهرههای ورزشی این برنامه هیچگاه نتوانست پا جای پای نود بگذارد. البته تلاشهایی از سوی مجلس و شورای نظارت بر صداوسیما برای بازگشت عادل و نود صورت گرفت اما مدیران شبکه ۳ زیر بار این بازگشت نرفتند. با این حال گرچه فردوسیپور با نود رفت اما حضورش در سیما و شبکه ورزش با فوتبال ۱۲۰ ادامه یافت. البته این تنها حضور فردوسیپور بر بستر رسانه نبود و وی چندی بعد با برنامه الکلاسیکو که مخصوص شهرآورد بزرگ اسپانیا بود بر بستر اینترنت وارد خانههای مردم شد که آن برنامه نیز رکود پربینندهترین برنامه فضای وب را شکست.
۹۹ مجوز نگرفت
چندی پیش بود که در رسانههای رسمی و فضای مجازی خبر بازگشت دوباره عادل فردوسیپور به آنتن زنده مطرح شد؛ برنامهای با شکل و شمایل ۹۰ با نام« ۹۹» که فردوسیپور قصد داشت این برنامه را با محوریت بررسی بازیهای لیگ برتر فوتبال در فصل جدید در ۱۵ قسمت تولید کرده و بهصورت زنده و از روی بستر اینترنتی پخش کند. همین خبر کافی بود تا موجی از شادی در میان هواداران عادل و فوتبالدوستان ایجاد شود و آنهایی که ماهها به جای نود برنامه جایگزین را میدیدند، منتظر بازگشت فردوسیپور با نود نو باشند اما طولی نکشید که این شادی به یاس بدل شد و خبر رسید که فردوسیپور و برنامه جدیدش نتوانستند از ساترا که زیرمجموعه صداوسیما فعالیت میکند مجوزهای لازم را دریافت کنند. در این راستا، علی سعد سرپرست معاونت کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا در توئیتر نوشت: «درباره خبری که روز گذشته یک رسانه خبری منتشر کرده بود چند نکته را برای ایجاد شفافیت عرض میکنم: رویکرد ساترا حمایت از رسانههای صوت و تصویر ایرانی و محتوای بومی روی آنهاست. شرط طرح برنامهها در شورای موافقت کلی انتشار، عدم وجود موانع حقوقی، قضایی و امنیتی است که در مورد برنامه نود نو که به درخواست فیلیمو و کافه بازار مطرح شده بود، به دلیل عدم دریافت مکتوب استعلام مراجع مسئول، عملا موضوع قابل طرح و بررسی توسط شورای مذکور نبود. حیطه مسئولیتی ساترا فقط تصمیمات رسانهای است. لذا در صورت وجود ملاحظات استعلامی، دعاوی حقوقی یا پروندههای قضایی، ساترا امکان بررسی تقاضاهای رسیده را نخواهد داشت.» بدین گونه مشخص شد که هنوز هم پس از ۲ سال برخی نمیخواهند فردوسیپور در این فضا کار کند.
عادل از ایران نمیرود
چند روز پیش عادل فردوسیپور که در حاشیه دریافت جایزه دستاورد فارغالتحصیلان در مراسم آنلاین انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه شریف شرکت کرده بود، فقط به این نکته اشاره کرد که بدون هیچ دلیل موجهی او را کنار گذاشتهاند و توضیح بیشتری نداد. اما نکته مهم، بخشی از صحبتهای او بود که بار دیگر به شایعات مهاجرت او دامن زد. او در بخشی از این ویدئوکنفرانس اعلام کرد: همیشه به دانشجوهایم میگفتم بمانید تا این کشور را باهم بسازیم، ولی بعد از اتفاقات خوبی که برای من و همه ایرانیان رخ نداد، وقتی یک دانشجو از من پرسید که هنوز اصرار به ماندن در ایران دارید، دیگر جوابی برای آنها نداشتم! همین مساله باعث شده تا برخی شایعه احتمال مهاجرت فردوسیپور به خارج از کشور را مطرح کنند. مهاجرتی که سال گذشته به نام مزدک میرزایی افتاد و اکنون نام فردوسیپور را بر زبانها جاری ساخته است.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه