تولیدکنندگان لوازم خانگی: باید گران کنیم!

5f87120e8d047_2020-10-14_18-28 خرداداماه سال جاری مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی صادر شد. اما هنوز چندماه از این افزایش قیمت نگذشته که تولید کنندگان لوازم خانگی برای بار دوم خواستار افزایش قیمت شدند.

خرداداماه سال جاری مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی صادر شد. اما هنوز چندماه از این افزایش قیمت نگذشته که تولید کنندگان لوازم خانگی برای بار دوم خواستار افزایش قیمت شدند. آنها می‌گویند: از آنجایی که هیچ تضمینی برای ثبات اقتصادی از سوی دولتمردان داده نمی‌شود، تداوم وضعیت موجود به ضرر تولیدکنندگان است و هر چه زودتر باید تکلیف این بازار مشخص شود.

در همین حال، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، با استناد به اینکه مولفه‌های تولید نسبت به سال گذشته، ۱۳۰درصد افزایش قیمت را تجربه کردند و طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار در سال ۱۳۹۷ صرفا ۲۵ قلم محصولی که از ارز دولتی استفاده می‌کنند مشمول قیمت گذاری هستند؛ بنابراین تولیدکنندگان معتقدند باید افزایش قیمت داشته باشند. به عبارتی دیگر، آنها می‌گویند: با استناد به مستندات حقوقی و قانونی که به وزیر صمت ارایه شده، ورود ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت به قیمت‌گذاری لوازم خانگی موضوعیت ندارد و اگر هم بخواهند در این بازار نظارت کنند، باید واحدهای تولیدی بر اساس قیمت نهاده‌های تولید خوداظهاری کنند و در صورت بروز تخلف سازمان حمایت ورود کند؛ اما اعلام تکلیف قیمت‌ها از این سازمان حمایت در بازار لوازم خانگی راه‌حل نیست و امکان ادامه تولید لوازم خانگی در این شرایط وجود ندارد.حال باید دید آیا متولیان وزارت صمت با درخواست تولید کنندگان لوازم خانگی برای افزایش مجدد موافقت خواهند کرد یا خیر.

با این شرایط نمی‌شود تولید کرد

خرداد ماه امسال افزایش قیمت لوازم خانگی خبرساز شده و در نهایت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد که در قیمت‌های لوازم خانگی بازنگری شده، تلویزیون حداکثر ۲۰ درصد و سایر لوازم خانگی حداکثر ۲۵ درصد مجاز به افزایش قیمت نسبت به بهمن سال گذشته هستند و همه تولیدکنندگان و عرضه کنندگان لوازم خانگی ملزم شدند قیمت‌های خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند. با این حال با افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته دوباره گزارش‌هایی از افزایش قیمت در این بازار شنیده شده است. بی‌ثباتی بازار باعث شده نه تولیدکننده و نه خریدار در بازار لوازم خانگی فعالیتی نداشته باشد، به‌طوریکه تولید کنندگان لوازم خانگی می‌گویند از آنجایی که کار تولیدی نیازمند تأمین مواد اولیه، آنهم با شرایط باثبات اقتصادی است، اما ما نمی‌دانیم فردا مواد اولیه را می‌توانیم با قیمت امروز تهیه کنیم یا خیر. یکی دیگر، از مشکلاتی که مثل سایر بخش‌های اقتصادی، بازار لوازم خانگی را نیز با مشکل مواجه کرده است، بالارفتن نرخ ارز از یکسو و تامین آن برای تامین مواد اولیه مورد نیاز برای تولید است.

تولیدکنندگان لوازم خانگی در این باره نیز می‌گویند: تأمین مواد اولیه تولیدکنندگان لوازم خانگی نخست از طریق نیما و ارز حاصل از صادرات صورت می‌گیرد، اما تولیدکننده در بخش نیما نمی‌تواند بخش زیادی از مواد اولیه را وارد کند. در ارز حاصل از صادرات نیز بسیاری از تولیدکنندگان و صادر‌کنندگان برای تأمین ارز با صرافی‌‌هایی قرارداد بستند که آنها وظایف خود را انجام نداده‌اند و حتی تعدادی از آنها صرافی‌‌های خود را بسته‌اند، این درحالی است که این صرافی‌ها از طرف بانک مرکزی به تولیدکننده معرفی شده بودند. به گفته آنها، در شرایطی که اقتصاد به حال خودش رها شده است، نمی‌توان کار تولیدی انجام داد.

باید گران کنیم

در همین حال، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران نیز از افزایش ۱۳۰ درصدی مولفه‌های تولید نسبت به سال گذشته خبر می‌دهد می‌گوید: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار در سال ۱۳۹۷ صرفا ۲۵ قلم محصولی که از ارز دولتی استفاده می‌کنند مشمول قیمت‌گذاری هستند؛ بنابراین تولیدکنندگان معتقدند طبق مستنداتی که به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارایه داده‌اند باید افزایش قیمت داشته باشند. عباس هاشمی در گفت‌وگو با «ایسنا، » اظهار می‌کند: به‌طور متوسط آلومینیوم ۱۵۴، درصد فولاد ۲۱۲ درصد، برنج ۱۳۱ درصد و مس ۱۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته و این در حالی است که تولیدکنندگان لوازم خانگی در خردادماه امسال مجاز شدند، قیمت‌های خود را حدود ۲۵ درصد افزایش دهند. همچنین با در نظر گرفتن یورو، میانگین نرخ ارز در این صنعت در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته ۱۶۳ درصد افزایش داشته است.

همچنین براساس آمار اعلامی او، در بخش آبگرمکن و پکیج اگر براساس افزایش قیمت مواد اولیه قیمت‌گذاری می‌شد، باید در مهر ماه امسال در آبگرمکن ۱۳۴ درصد و در پکیج ۱۵۸ افزایش قیمت می‌داشت؛ یعنی نرخ برخی از کالاها پنج تا شش برابر قیمتی است که سازمان حمایت تعیین کرده است. هاشمی معتقد است که با در نظر گرفتن این شرایط قیمت‌گذاری برای محصولات لوازم خانگی امکان‌پذیر نیست و ورود سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار به بازار لوازم خانگی بلاموضوع است. با استناد به مستندات حقوقی و قانونی که به وزیر صمت ارایه کردیم، می‌توانیم بگوییم که ورود ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت به قیمت‌گذاری لوازم خانگی موضوعیت ندارد و اگر هم بخواهند در این بازار نظارت کنند، باید واحدهای تولیدی بر اساس قیمت نهاده‌های تولید خوداظهاری کنند و در صورت بروز تخلف سازمان حمایت ورود کند؛ اما اعلام تکلیف قیمت‌ها از این سازمان حمایت در بازار لوازم خانگی راه‌حل نیست و امکان ادامه تولید لوازم خانگی در این شرایط وجود ندارد.

او در عین حال، از درخواست جلسه مشترک با وزیر صمت، ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت و تولیدکنندگان لوازم خانگی عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران خبر می‌دهد و می‌گوید: درخواست ما این است که تصمیمات اتخاذ شده در حوزه فولاد و خودرو به صورت منطقی به صنعت لوازم خانگی هم تسری پیدا کند؛ چرا که طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار در سال ۱۳۹۷ صرفا ۲۵ قلم محصولی که از ارز دولتی استفاده می‌کنند مشمول قیمت‌گذاری هستند؛ بنابراین تولیدکنندگان معتقدند طبق مستنداتی که به سازمان حمایت ارایه داده‌اند، باید افزایش قیمت داشته باشد. دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه تداوم این وضعیت موجب ضرر تولیدکنندگان می‌شود، می‌گوید: باید هرچه زودتر درباره این بازار تعیین تکلیف نهایی صورت گیرد. در حال حاضر اگر در بازار افزایش قیمت‌های نامتعارف مشاهده می‌شود ربطی به تولیدکنندگان ندارد. به عبارت دیگر در اثر اشتباهات استراتژیک سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار، تولیدکننده و مصرف‌کننده ضرر می‌کنند و به صورت پنهانی افرادی به صورت غیرقانونی سود می‌برند.

راه‌حل مجلس چیست؟

از سوی دیگر، برخی اعضای کمیسیون صنایع مجلس، «نوسانات نرخ ارز» و «کمبود عرضه فولاد در بورس» را از دلایل گرانی لوازم خانگی می‌دانند و می‌گویند: سوداگران و مافیاها با گرانی دلار فضا را برای قیمت‌سازی و سوءاستفاده مناسب دیده و با دپو و احتکار بر افزایش قیمت‌ها دامن زدند، در این شرایط نقش دستگاه‌های نظارتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند از فعالیت دلالان در بازار جلوگیری کند. از سوی دیگر، موانع موجود در مسیر تامین مواد اولیه موردنیاز تولید مانند فولاد نیز بر گرانی لوازم خانگی دامن می‌زند. این درحالی است که در حال حاضر فولاد در بورس به میزان کافی عرضه نمی‌شود، تولیدکنندگان هم نمی‌توانند مواد اولیه موردنیاز خود را تامین کنند در نتیجه میزان عرضه لوازم خانگی به بازار و قیمت این محصولات تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در این میان، بهترین راهکار از نگاه آنها، برای کاهش قیمت لوازم خانگی داخلی‌سازی است؛ یعنی تولیدکنندگان می‌توانند با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعتگران کشور قطعات موردنیاز تولید لوازم خانگی که در حال حاضر وارد کشور می‌شود، را تامین کنند. از این رو، با تقویت داخلی‌سازی، در صورت رشد نرخ ارز قیمت لوازم خانگی تحت تاثیر قرار نگرفته و افزایش نمی‌یابد.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

کینه صداوسیما با «عادل» تمامی ندارد

چ اکتبر 14 , 2020
فردوسی‌پور برنامه «۹۹» را در چارچوب و شاکله برنامه ۹۰ ساخت اما ساترا که زیرمجموعه صداوسیما فعالیت می‌کند مجوز این برنامه را به نام عادل صادر نکرد تا دوری فردوسی‌پور از رسانه‌ و مردم بیش از پیش شود. قریب به ۲ سال از کنار گذاشتن عادل فردوسی‌پور و برنامه محبوبش […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000