کاخ سفید سه قرارداد فروش تسلیحات پیشرفته به تایوان را پیش می‌برد

سیاسی/ بین الملل 5f854871c6568_5f854871c656a پنج منبع آگاه اعلام کردند، کاخ سفید سه قرارداد فروش تسلیحات پیشرفته به تایوان را پیش می‌برد و اخیرا اطلاعیه‌ای را درباره این قراردادها برای تایید به کنگره ارسال کرده است.

این اقدام در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سه نوامبر (13 آبان) آمریکا احتمالا باعث خشم و عصبانیت چین می‌شود؛ چینی که تایوان را یکی از استان‌های خود رای خود می‌داند و متعهد شده حتی اگر لازم باشد با زور این جزیره را مجددا با این کشور متحد می‌کند.

خبرگزاری رویترز در ماه سپتامبر این خبر را منتشر کرد که همزمان با افزایش فشار دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر چین، هفت سیستم تسلیحاتی مهم و پیشرفته در حال طی کردن روند صادرات آمریکا هستند.

سفارت چین در آمریکا در واکنش به این اخبار جدید در بیانیه‌ای از واشنگتن خواست تا فروش تسلیحات به تایوان و روابط نظامی‌اش با این جزیره را متوقف کند و گفت: مبادا این کار باعث لطمه جدی به روابط آمریکا-چین و صلح و ثبات تنگه تایوان شود.

یکی از نمایندگان این سفارتخانه در این بیانیه گفت: چین همواره و به طور جدی با فروش تسلیحات آمریکا به تایوان مخالف است و در حفظ امنیت و تمامیت ارضی خود عزم راسخی دارد.

منابع مذکور که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: به رهبران کمیته‌های روابط خارجه سنا و مجلس نمایندگان اطلاع داده شده که این سه قرارداد فروش تسلیحاتی برنامه‌ریزی شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا که بر فروش‌های نظامی خارجی نظارت دارد، تایید شده است.

این اطلاعیه‌های غیررسمی برای یک راکت‌انداز مستقر بر وانت ساخت کمپانی لاکهید مارتین موسوم به "سیستم راکتی توپخانه‌ای با تحرک بالا" (HIMARS)، موشک‌های دور برد هوا به زمین ساخت کمپانی بوئینگ موسوم به "SLAM-ER" و غلاف‌های سنسور خارجی برای جنگنده‌های اف 16 که انتقال تصاویر و داده‌ها از هواپیما به ایستگاه‌های زمینی در زمان واقعی را ممکن می‌سازد، بودند.

منابع مذکور گفتند: اطلاعیه‌ها برای فروش سیستم‌های تسلیحاتی دیگر از جمله پهپادهای بزرگ و پیچیده، موشک‌های ضد ناو مستقر بر زمین "هارپون" و مین‌های زیر آب برای جلوگیری از فرودهای آبی-خاکی هنوز به دست کنگره نرسیده‌اند اما انتظار می‌رود این اطلاعیه‌ها نیز به زودی برای کنگره ارسال شوند.

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا گفت: به عنوان یک سیاست، آمریکا فروش‌های دفاعی پیشنهاد شده یا انتقال آنها را تا زمانی که رسما به کنگره اطلاع‌رسانی نکرده باشد، تایید نمی‌کند و یا درباره آنها اظهارنظری نمی‌کند.

کمیته‌های روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان آمریکا این حق را دارند که تحت یک روند بازنگری غیررسمی پیش از آنکه وزارت امور خارجه اطلاعیه رسمی را به این کمیته‌ها ارسال کند، فروش‌های تسلیحاتی را بررسی و مسدود کنند.

قانون‌گذاران آمریکایی که به طور کلی نسبت به آنچه که به عنوان تعرض به چین و حمایت از تایوان تلقی شود احتیاط می‌کنند، احتمالا با این فروش‌های تسلیحاتی به تایوان مخالفت نمی‌کنند.

این در حالی است که دفتر نمایندگی تایوان در واشنگتن و وزارت دفاع تایوان در این باره اظهارنظری نکرده‌اند.

اخبار مربوط به این فروش‌های تسلیحاتی جدید پس از آن منتشر شدند که مقامات آمریکایی هفته گذشته بارها از تایوان خواستند تا برای دفاع از خود بودجه بیشتری اختصاص دهد و اصلاحات نظامی انجام دهد تا به چین صریحا خطرات هر گونه حمله را گوش‌زد کند.

این اخبار همچنین در زمانی منتشر شدند که چین به شدت فعالیت نظامی خود در نزدیکی تایوان را افزایش داده و روابط پکن-واشنگتن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پایین‌ترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده است.

طبق قانون آمریکا موظف است تا برای تایوان ابزار دفاع شخصی را فراهم کند اما مشخص نیست که در صورت حمله چین به این جزیره، آمریکا به صورت نظامی مداخله خواهد کرد یا خیر.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

سیگنال توافق عراق به بازار ارز/رفع دغدغه صرافی‌ها در تامین اسکناس

س اکتبر 13 , 2020
رئیس کانون صرافان با بیان اینکه توافق دیروز رئیس کل بانک مرکزی با عراق بر سر آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران، سیگنال مثبتی را به بازار ارز مخابره کرد، گفت: دغدغه تامین اسکناس صرافی‌ها رفع شد. کامران سلطانی‌زاده با بیان اینکه توافق روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000