وزیر بهداشت، در شصت و هفتمین اجلاس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، به ارائه گزارشی از تازه ترین برنامه ها و اقدامات ایران در حوزه سلامت پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر، سعید نمکی، بعد از ظهر دوشنبه در شصت و هفتمین اجلاس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که به صورت مجازی برگزار میشود، گفت: فرصت را مغتنم شمرده و صمیمانهترین تبریکات خود را به سرکار خانم «هلا زائد» برای انتصاب ایشان به عنوان رئیس شصت و هفتمین اجلاس کمیته منطقهای اعلام میدارم و از برادر عزیزم دکتر «احمد المنظری» مدیر منطقه و همکاران در دفتر منطقه مدیترانه شرقی برای تلاش بی وقفه در برگزاری شصت و هفتمین کمیته منطقه مدیترانه شرقی در بحبوحه این همه گیری در سراسر جهان از جمله منطقه ما، قدردانی مینمایم.
وی افزود: اکثر کشورها علاوه بر حصول اطمینان از ارائه خدمات ضروری سلامت در چارچوب مراقبتهای اولیه بهداشتی، تمام تلاش خود را برای کنترل بیماری همه گیر کووید ۱۹ بر اساس زیرساختها و ظرفیتهای سلامت خود انجام میدهند. با این حال، اطلاعات اولیه نشان میدهد همه گیری کووید ۱۹ به پوشش ایمنی سازی، تشخیص سل و HIV/AIDS و مراقبتهای بیماریهای غیر واگیر، بهداشت دهان و دندان، سلامت مادر و کودک را شدیداً متأثر ساخته است. دلیل این امر بیشتر به دلیل اختلالات در ارائه و اجرای واکسیناسیون، ترس مردم و حتی ساعت نامناسب ارائه خدمات در مراکز ارائه مراقبتهای اولیه بهداشتی است. در صورت ادامه این روند، دستاوردها و شاخصهای سلامت در زمینه پوشش واکسیناسیون، مراقبتهای خانواده، بیماریهای واگیر و غیر واگیر و سایر موارد را که به سختی به دست آمده مسیری معکوس طی خواهد نمود.
نمکی ادامه داد: فراخوان مدیر منطقه را یادآور میشوم و از کشورهای عضو درخواست دارم ظرفیت نظام سلامت خود را با اولویت مراقبتهای اولیه بهداشتی، رویکرد یکپارچه، ارتقای مشارکت بخش خصوصی و عمومی، توانمندسازی جامعه و موضوع سلامت در تمام سیاستگذاری ها را تقویت نمایند. ما باید رویکرد «کل دولت، کل جامعه» را به عنوان مهمترین راهبرد برای پاسخگویی به کووید ۱۹ و رویکرد «همبستگی» را در سطح محلی، ملی، منطقهای و جهانی ادامه دهیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت فعال خدمات اولیه بهداشتی در غربالگری کل جمعیت ۸۰ میلیون نفری در مدت زمان کوتاه، بر اساس پرونده الکترونیک سلامت، شناسایی جمعیت پرخطر، موارد مشکوک و انجام آزمایشات در مراکز ارائه خدمات مراقبتهای اولیه بهداشتی برای کاهش بار کار بیمارستانها بهره مند شده است. پیگیری موارد تشخیص داده شده از طریق مراقبتهای اولیه بهداشتی و مشارکت جامعه یک مداخله اصلی بود که با موفقیت در حوزه تحت پوشش هر مرکز ارائه دهنده ی مراقبتهای اولیه بهداشتی با موفقیت انجام گرفت.
وزیر بهداشت گفت: دور دوم غربالگری برای گروههای پرخطر مانند دیابت، چاقی، بیماران قلبی و عروقی، افراد مسن و زنان باردار بود. در دور سوم غربالگری طی ماه گذشته کلیه خدمات ضروری بهداشتی جامانده ارائه گردید و بیش از سی میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفتند.
وی افزود: ما از گزارش سالیانه مدیر منطقه در خصوص پیشرفتهای مربوط به چارچوب راهبردی تقویت خدمات آزمایشگاهی مرجع سلامت ۲۰۱۶ الی ۲۰۲۰ که منطبق با مقررات بین المللی بهداشت است، قدردانی مینمایم. در طول بیماری همه گیر کووید ۱۹، همه کشورها به نقش حیاتی آزمایشگاههای مرجع در حوزه بهداشت عمومی پی بردند، بویژه زمانی که افزایش ظرفیت شبکه آزمایشگاهها را برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد آزمایش ضروری گردید.
نمکی ادامه داد: با تجربه بیش از ۱۰۰ سال تولید واکسن در ایران، بیش از صدها شرکت دانش بنیان در چند سال اخیر در کشور ایجاد شده اند که تعدادی برای تولید واکسن از جمله تولید واکسن پاپیلومای انسانی (HPV) در هفته گذشته رونمایی شده اند.
بر اساس دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت، پلتفرمهای متعددی در کشور کارآزمایی های بالینی را برای تولید واکسن پشت سر گذاشته اند. ما مفتخریم که تجربیات و تولیدات خود را با کشورهای عضو منطقه به اشتراک بگذاریم.
وی افزود: برنامه پزشک خانواده به عنوان یک راهبرد کلی برای ارائه خدمات، در هنگام همه گیری مانند کووید ۱۹ دارای ظرفیت مؤثری است. بنابراین، ما گسترش چنین راهبرد مفیدی را در ۸ استان کشور در اسرع وقت شروع کرده ایم.
نمکی ادامه داد: در خصوص ایمنی خون، به اطلاع میرساند به دنبال شیوع کووید ۱۹ سازمان انتقال خون ایران اقدامات فوق العاده ای برای حفظ خون سالم و کافی، فرآوردههای خونی و پلاسمای افراد بهبود یافته از کووید ۱۹ (کانوالسنت پلاسما) برای کمک به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ انجام داده است.
وی افزود: ما باید تجربیات، دانش و ظرفیتهای فنی را به اشتراک بگذاریم. ما به همبستگی و ابتکارات واحد تحت رهبری و پشتیبانی فنی سازمان جهانی بهداشت نیاز داریم. دسترسی عادلانه و به موقع داروها، فرآوردههای بهداشتی و به ویژه واکسن مؤثر بدون محدودیت، تبعیض و تحریمهای غیر قانونی بسیار مهم است. اقدامات قهرآمیز، به ویژه در هنگامی که همه گیری بر تمام جنبههای زندگی تأثیر منفی داشته، نشانهای از نسل کشی است که عمداً مردم عادی و آسیب پذیرترین افراد را مورد هدف قرار میدهد. بنابراین از تمام کشورهای عضو، سازمان جهانی بهداشت، سایر سازمانهای منطقهای و جهانی درخواست دارم تا به طور مؤثر همکاری نمایند و به چنین تحریمهایی غیر قانونی یکجانبه پایان داده و اتمام سریع بیماری همه گیر کووید ۱۹ را تضمین نمایند.
نمکی در پایان گفت: بنده برای شصت و هفتمین اجلاس مجازی کمیته منطقهای آرزوی موفقیت را داشته و امیدوارم پس از بهبود اوضاع، شخصاً همه همکاران را ملاقات نمایم.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : مهر
آخرین دیدگاه