سیاسی/ دفاعی وقتی ابو وهب به سوریه رفت بیش از ۷۵ درصد سوریه در اشغال تروریستهای داعش بود.
حدود یک دهه قبل بود که پرچمهای مشکی در کشورهای عراق و سوریه به اهتزاز در آمدند؛ پرچمهای یک گروه تروریستی مخوف که به صغیر و کبیر رحم نمی کردند؛ داعش گروهی بود که حتی به قوانین حاضر در بین تروریستها هم پایبند نبود. آنها با کمک یاران غار خود مثل آلسعود، آمریکا و رژیم صهیونیستی پیشرفت های چشمگیر و تندی را در عراق و سوریه داشتند و حتی پایشان به لبنان و مصر و لیبی هم باز شد.
اما این تازه ابتدای ماجرا بود. کم کم یاران سوریه و عراق در جبهه مقاومت مثل ایران و لبنان و روسیه وارد میدان شدند و روزهای قشنگ تروریست ها رو به افول نهاد. امروز این تفکر سبب بیداری نیروهای مردمی در یمن نیز شده و هر روز محور مقاومت در حال گسترش در تمام منطقه است. جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار پر رنگی در حمایت و تشکیل جبهه مقاومت دارد و در این راه حججیهای زیادی را تقدیم کرده است؛ مثل حا ج حسین همدانی، سردار اللهدادی، محمدرضا دهقان، امیر سیاوشی و بسیاری شهدای دیگر که نامی پر معنا دارند؛ مدافعان حرم.
داستان قصه ما باز می گردد به سردار سرلشکر پاسدار حاج حسین همدانی. نام خانوادگی او در شناسنامه شاهکوهی همدانی و اصالتاً اهل همدان بود. پدرش علی شاهکوهی، کارگر فنی پالایشگاه نفت آبادان و مادرش گوهرتاج چراغنوروزی بود. خانواده همدانی بعد از فوت پدر در سال ۱۳۳۵ به همدان، زادگاه اجدادیشان مهاجرت کردند. حسین در ۷ سالگی به مدرسه رفت. در همین دوره به دلیل وضعیت مالی خانواده در کنار تحصیل مشغول به کار شد. تحصیلاتش را تا اول دبیرستان ادامه داد و در این مقطع به دلیل مشکلات مالی مجبور به ترک تحصیل شد.
خانواده همدانی سال ۱۳۴۶ به تهران مهاجرت کرد و در محله جوادیه ساکن شد. در این دوره حسین در یک باطریسازی در میدان قزوین مشغول به کار شد و تحصیلاتش را در مدرسه شبانهروزی نازیآباد ادامه داد. سال ۱۳۵۰ خدمت سربازی خود را در تیپ ۵۵ هوابرد ارتش در شیراز گذراند. او بعد از پایان دوره سربازی دیپلم گرفت. همدانی سال ۵۶ با پروانه چراغ نوروزی دختردایی خود ازدواج کرد و به همدان بازگشت.
در ۶۱ سالگی پس از چهل سال مجاهدت در راه اسلام در تاریخ ۱۶ مهرماه ۹۴ در نبرد با تروریست های تکفیری در سوریه به شهادت رسید. شهید همدانی از مریدان آیتالله مدنی در همدان بود و قبل از پیروزی انقلاب به مبارزه با ساواک و رژیم شاهنشاهی پرداخت. بعد از انقلاب هم مانند بسیاری از رزمندگان به کردستان رفت تا غائله ضد انقلاب را رفع و رجوع کند.
سردار حسین همدانی پایه گذار و موسس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی استان همدان بود و خود نیز به عنوان یکی از ارکان اصلی شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان فعالیت کرد و با کمک همرزمان همدانی خود، به پاکسازی عناصر طاغوت و عوامل فساد و نفاق مشغول شد. از آنجایی که چندین بار به دست ساواک دستگیر شده بود، عوامل طاغوت را به خوبی می شناخت و همین شناخت به ابووهب بسیار کمک می کرد.
حسین همدانی فرماندهی جبهه میانی سرپل ذهاب را هم در کارنامه خود داشت و پس از مدتی کوتاه به همراه حاج احمد متوسلیان و شهید حاج محمدابراهیم همت و شهید شهبازی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) را تشکیل و سازماندهی کرد. عملیات فتح المبین و بیت المقدس آن هم با مسئولیت فرماندهی محورهای عملیاتی، تجربهای جدید در قالب هدایت تیپ و لشکر برای ابووهب بود.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی می نویسد که تیر ۱۳۵۸ حسین همدانی با همراهی افرادی، چون تقی بهمنی، مهدی فریدی و محمود نیکمنظر برای مبارزه با ضدانقلاب مسلح وارد مهاباد شد. این تیم همچنین در عملیات آزادسازی سنندج در ۱۲ فروردین ۵۹ به فرماندهی ابوشریف، صیاد شیرازی، محمد بروجردی و رحیم صفوی حضور داشت. تیر ۱۳۵۹ اولین ملاقات احمد متوسلیان و همدانی در مریوان اتفاق افتاد.
حسین همدانی تابستان ۱۳۶۱ اولین فرمانده تیپ ۳۲ انصار بود. سال ۱۳۶۴ علی شمخانی فرمانده وقت نیروی زمینی سپاه پاسداران، فرماندهی لشکر قدس گیلان را به همدانی سپرد. او فرماندهی این لشکر در عملیاتهای کربلای ۴ و ۵ را بر عهده داشت. سال ۱۳۶۶ همدانی به معاونت عملیات قرارگاه قدس منصوب شد. او در این دوران برای شناسایی منطقه عملیاتی والفجر ۱۰ که قرار بود در حلبچه و سلیمانیه انجام شود، دو ماه را در کردستان عراق گذراند. حاج حسین همدانی را در کنار شهید صیاد شیرازی از اولین کسانی میدانند که ۲ مرداد ۶۷ در عملیات مرصاد حاضر بود. او در عملیاتهای بیتالمقدس و کربلای ۵ دوبار از ناحیه پا دچار مجروحیت شده بود.
حاج حسین همدانی در آذر ۱۳۶۷ دوره دافوس را در ارتش گذراند؛ او در این دوره فرمانده سپاه همدان بود. سال ۱۳۷۰ با ادغام لشکر انصار الحسین همدان، لشکر امیرالمومنین ایلام، تیپ نبی اکرم، تیپ مسلم گیلانغرب، تیپ ابوذر و تأسیس لشکر ۴ بعثت، همدانی به فرماندهی آن منصوب شد. موقعیت منافقین در منطقه کلار عراق در اولین عملیات این لشکر ضربه خورد و همدانی همزمان با لشکر ۴ بعثت، فرماندهی قرارگاه نجف در کرمانشاه را بر عهده داشت. او سال ۱۳۷۳ به معاونت هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه و سال ۱۳۷۶ به جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.
دی ۱۳۹۰ سردار حاج حسین همدانی به درخواست سردار قاسم سلیمانی و حکم سردار عزیز جعفری فرمانده وقت سپاه در سوریه حاضر شد. از او در این دوران به عنوان فرمانده راهبردی سوریه یاد میشود. به گفته حاج حسین همدانی در آن زمان بیش از ۷۵ درصد سوریه در اشغال تروریستهای مسلح بود و فقط ۲۵ درصد از آن دست حکومت مرکزی باقی مانده بود و حاج حسین ورق جنگ را به صود محور مقاومت برگرداند، شاید به همین دلیل خیلی از فرماندهان سوری و ایرانی او را نابغه جنگهای نامنظم می دانند.
مهرماه ۱۳۹۴ سردار همدانی به همسرش اطلاع داد با طرح او برای آینده سوریه موافقت شده است و باید برگردد. احتمالاً منظور او فراهم شدن زمینههای اجرایی بخشهای مختلف همان طرح اولیهای بوده است که تنها ابعاد نظامی و امنیتیاش اجرا شده بود. اما ساعت ۱۶ پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ سردار حسین همدانی به همراه سه سرنشین خودرواش در جاده خناصر – اثریه در جنوب شرق حلب در مسیر استان حماء شهید شد. ابتدا پایگاه خبری المیادین نزدیک به دولت سوریه این خبر را منتشر کرد.
ساعتی بعد روابط عمومی سپاه در بیانیهای شهادت سردار حسین همدانی را تأیید نمود. روابط عمومی سپاه در اطلاعیهای که به این مناسبت صادر کرد آورده بود: «سردار همدانی عصر دیروز در حین انجام مأموریتهای مستشاری در حومه شهر حلب بهدست تروریستهای داعشی به شهادت رسید.» به گفته همرزمان حاج حسین همدانی، وی ساعت سه و سی دقیقه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ با همکارانش برای بازدید و شناسایی به منطقهای که دست تکفیریها بود رفته و در راه به کمین بر میخورند، پارهای از آتشی که دشمن در منطقه تبادل کرده به ماشین اصابت میکند. ماشین منحرف شده و آن را به رگبار میبندند. راننده از ناحیه کمر و حسین همدانی از ناحیه چشم و سر آسیب جدی میبیند که به بیمارستان برده شده، اما ساعت ۸ شب شهید میشود.
همچنین پایگاههای خبری داخلی و خارجی شهادت حسین همدانی توسط گروه تروریستی – تکفیری داعش را تأیید کردند.هر چند برخی رسانهها از جمله Times of Israel با اشاره به حملات هوایی روسیه در آن منطقه از نسبت دادن این اتفاق به داعش خودداری کردند. این در حالی بود که بیبیسی فارسی به نقل از دیدهبان حقوق بشر سوریه واقع در بریتانیا خبر داد حسین همدانی و همراهانش در اطراف پایگاه هوایی کویرس به دست داعش کشته [شهید]شدهاند. دیدهبان حقوق بشر همدانی را مسئول نظارت بر عملیات شکست حصر این پایگاه دانسته بود.
بسام ابوعبدالله رئیس مرکز مطالعات راهبردی دمشق در همین باره می گوید که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه و پیروزیهای ملت و دولت سوریه بر تروریسم و نیروهای افراطی مسلح نقش تعیین کننده و راهبردی داشته است. وی در ارتباط با مواضع اصولی و حمایتهای سیاسی، نظامی، اقتصادی و رسانهای ایران از سوریه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۱ به منظور پایان دادن به بحران سوریه یک راه حل سیاسی ارائه داد و در راه مبارزه با تروریسم و گروههای تروریستی ایستادگی و در این راه شهدایی را نیز تقدم کرد.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه