ایران روز گذشته سه رکورد کروناییاش را در میزان موارد ابتلا، بستری و مرگ جابهجا کرد. بر این اساس روز گذشته سه هزار و ۹۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی و هزار و ۹۵۳ نفر بستری شدند.
همچنین دیروز ۲۳۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان باختند. همزمان مقامات وزارت بهداشت از مراجعه و بستری بیمارانی با علائم جدید و سختتر از کرونا خبر میدهند. ازسوی دیگر با توجه به تعطیلات آخر هفته، اعضای ستاد مقابله با کرونا نسبت به سفر بهخصوص به شهرهای شمالی کشور هشدار داده و احتمال ایجاد محدودیتهایی در تردد به سمت شمال کشور را مطرح کردهاند.
ایران روز گذشته ۳ رکورد کروناییاش را در میزان موارد ابتلا، بستری و مرگ در یک روز جا بهجا کرد. به این ترتیب ابتلای روزانه به کرونا در کشور دیروز یک بار دیگر رکورد زد و به رقم سه هزار و ۹۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ رسید. رقمی که نشان میدهد ایران در آستانه رسیدن به قله ۴هزارتایی شدن موارد ابتلای روزانه به ویروس کرونا است. پیش از این روز پنجشنبه ۱۰مهرماه میزان موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور طی یک ماه گذشته به ۳۸۲۵ نفر در یک روز رسیده بود. همچنین در همین روز ۱۹۲۵ نفر بستری شده بودند. رقمی که تقریبا نزدیک به رقم بستری شدگان کرونایی روز گذشته با میزان هزار و ۹۵۳ نفر است. بر این اساس روز گذشته ۵۰ درصد مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای کشور بستری شدند. بالاترین میزان موارد ابتلا به کرونا قبل از این دو تاریخ به اول مهرماه بازمیگردد که ۳۷۱۲نفر به بیمارستانها و مراکز درمانی کشور مراجعه کرده بودند. همچنین میزان مرگ کرونایی در کشور هم روز گذشته برای هفتمین بار با رقم ۲۳۵ نفر در یک روز رکورد زد. بیشترین رقم مربوط به جانباختگان کرونا مربوط به روز ۳۱ تیرماه است که در یک روز ۲۲۹ نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
مرگ کرونایی در ایران، برای نخستین بار ۱۶ فروردینماه با جان باختن ۱۵۶ نفر رکورد زد، اما حدود دو ماه روند نوسانی نزولی-صعودی در پیش گرفت تا آنکه ۱۳ تیرماه، تعداد قربانیان مبتلا به کرونا در یک شبانهروز به ۱۶۲ مورد رسید و رکورد جدیدی به ثبت رسید. دو روز بعد یعنی ۱۵ تیرماه، وزارت بهداشت از درگذشت ۱۶۳ مبتلا به کرونا در یک شبانهروز خبر داد و به این ترتیب سومین رکورد مرگ و میر کرونایی در روز ۱۵ تیرماه ثبت شد. گرچه این رکوردها به ترتیب در روزهای ۱۷ تیرماه با ۲۰۰ قربانی و ۱۹ تیرماه با ۲۲۱ قربانی برای چهارمین و پنجمین بار شکسته شد اما گزارش رسمی روز ۳۱ تیرماه وزارت بهداشت از درگذشت ۲۲۹ مبتلا حکایت داشت. به این ترتیب، کرونا در ایران از ابتدای شیوع تاکنون ۷نقطه اوج داشته که ۵ نقطه اوج آن تنها درتیرماه رخ داده است.
همزمان با افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در کشور و چالش بیمارستانها با بیمارانی که با علائم جدید و سختتری از کرونا مراجعه کرده و بستری میشوند، مقامات وزارت بهداشت نسبت به سفرهای آخر هفته هشدار میدهند. وضعیت به قدری جدی است که روز گذشته مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، ضمن تاکید بروضعیت قرمز و بحرانی تهران و افزایش میزان مبتلایان اعلام کرد که دیگر بخش خالی در بیمارستانها وجود ندارد و اگر عزیزان آخر هفته دوباره به شمال بروند و وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، دیگر بیماران باید در چادر صحرایی بخوابند. نادر توکلی معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران هم با اشاره به تعداد قابلتوجه فوتیهای کرونا در تهران، گفت: اگر آخر هفته سفر به شمال کشور یا سایر نقاط را شاهد باشیم، احتمال بروز پیک جدید بیماری بعید نخواهد بود؛ به همین دلیل اعمال محدودیتهایی را مدنظر داریم که ممکن است یکی از آنها محدودیتها در تردد به سمت شمال کشور باشد. به گزارش «ایسنا» وی با تاکید بر اینکه وضعیت در تهران اصلا مساعد نیست، اظهار کرد: جلساتی با استانداری داشتیم، باید تدابیر سختگیرانهای اتخاذ شود. یکی از موضوعات در دست بررسی این است که افرادی را که به سفرهای غیرضروری میروند، رصد و پایش کنیم تا در صورت ابتلا به کرونا موظف باشند خودشان هزینههای درمانی را تقبل کنند. در همین راستا علیرضا زالی، رئیس ستاد مبارزه با کرونا استان تهران نیز خواستار آن شد تا محدودیتهای پایتخت تا دو هفته تمدید شود. اشاره زالی به تعطیلی تهران از روز ۱۲مهرماه تا ۱۸ مهرماه است که بهدنبال افزایش افسار گسیخته بیماری کرونا و بنابر تصمیم استانداری صورت گرفته است. تصمیمی که بسیاری از اعضای شورای شهر تهران و مقامات وزارت بهداشت با توجه به وضعیت تهران مدت آن را برای مهار بیماری ناکافی میدانند. رئیس ستاد مبارزه با کرونا استان تهران نیز روز گذشته در برنامه «طبیب» در این زمینه تاکید کرد که باید محدودیتهای جدیتری با زمان طولانیتری اِعمال شود، بنابراین پیشنهاد ما دو هفته اِعمال محدودیت است، با توجه به میزان نهفتگی ویروس زیر دو هفته محدودیت تاثیرگذاری ندارد. ازسوی دیگر گزارش کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا وزارت بهداشت در هفته منتهی به ۱۱ مهرماه، نشان میدهد روند ابتلا به ویروس کرونا در کشور همچنان صعودی است و ۱۲ استان لرستان، سمنان، بوشهر، خراسان شمالی، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، تهران، مرکزی، آذربایجان غربی و قزوین نیز شروع پیک جدید بیماری را شاهد بودهاند.
وضعیت بیمارستانها در موج سوم کرونا
اما گزارشها از بیمارستانهای کشور نیز از وخیم بودن اوضاع حکایت میکند. در همین ارتباط روز گذشته نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران در گفتوگو با «ایسنا» درباره شرایط بیمارستانهای استان تهران در موج جدید کرونا، گفت: همه بیمارستانها به شکل مستقیم یا غیرمستقیم درگیر بیماری کووید-۱۹ هستند. علاوهبر بیمارستانهای دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی که درگیر هستند و از تعداد کم تا بالای مریض مبتلا به کرونا پذیرش دارند، تعدادی بیمارستان تکتخصصی هم داریم که بیمار آلوده به کووید-۱۹ که با بیماری مرتبط با حوزه تک تخصصی به بیمارستان مراجعه کردند اما شناسایی شدند را بستری دارند.
کرونا در آستانه خروج از کنترل
ازسوی دیگر پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به شکلگیری موج سوم کرونا در کشور، گفت: ویروس کرونا وارد مرحله جدیدی شده، به شکلی که در دو هفته اخیر با بیمارانی مواجه شدهایم که با علائمی مشابه ولی شدیدتر از دورههای قبل به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند. طبرسی به افزایش بار مبتلایان به کرونا طی روزهای گذشته در کشور اشاره کرد و افزود: بالاترین میزان بستریشدگان کرونایی از اولین روز شیوع تا به امروز در بخشهای ICU، مربوط به روزهای اخیر است. به گزارش «ایرنا» وی اعمال بیشتر محدودیتها برای کنترل بیماری کرونا را ضروری دانست و به مردم هشدار داد: شیوع ویروس کووید-۱۹ در کشور در وضعیت بحرانی بوده و انتشار این ویروس در حال خارج شدن از حد کنترل است.
درمان سختتر شده است
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که آمارها بیانگر این موضوع است که درصد فوتیها بر اثر ویروس کرونا در بخشهای آیسییو درصد بسیار بالایی است، گفت: درمان بیماران مبتلا به کرونا در مقایسه با ماههای گذشته سختتر شده؛ چراکه مبتلایان با علائم شدیدتر بیماری روبهرو هستند. وی همچنان علامت کلی کرونا را همان تب، سرفه و تنگینفس ذکر کرد وگفت: از بین رفتن حس چشایی، علائم گوارشی، قلبی و عصبی نیز از دیگر نشانههای ابتلا به این بیماری است. طبرسی افزود: همچنان و همانند روزهای اول شیوع این اپیدمی بیشترین قربانیان این بیماری افراد در معرض خطر و سالمندان هستند؛ ولی این موضوع به این معنی نیست که سلامت سایرین و جوانترها تضمین شده است؛ چراکه موارد عدیدهای نیز در موج سوم بدون هیچ بیماری زمینهای و ریسک فاکتوری درگیر ابتلا به این بیماری در فرمهای شدیدتر شدهاند.
پیشنهاد دورکاری در تهران
در همین حال به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضازالی رئیس ستاد مبارزه با کرونا استان تهران روز گذشته با اشاره به وضعیت بحرانی استان تهران گفت: ما در کمتر از ۱۰ روز میزان فوتی و ابتلا و بستریمان به اندازه سه تاچهار هفته در پیک دوم بوده؛ بنابراین رابطه مستقیمی به میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ابتلا وجود داشته، در بهترین شرایط تهران حدود ۵۵ درصد امکان فاصلهگذاری در مراکز پر تراکم مثل مترو وجود دارد، لذا معتقدیم باید محدودیتهای جدیتری با زمان طولانیتری اعمال شود. اوهمچنین گفت:دورکاری همچنان جزو پیشنهادات اصلی ماست، چون سفر را کم میکنیم، فشار بر حملونقل عمومی کم میشود و ظرفیت کارکنان و تجمع کاهش مییابد.
مجموع جانباختگان از مرز ۲۷ هزار نفر گذشت
اما براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۴۷۵ هزار و ۶۷۴ نفر و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۷ هزار و ۱۹۲ نفررسیده است. همچنین تاکنون ۳۹۲ هزار و ۲۹۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. در همین حال ۴۱۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
۲۶ استان در وضعیت قرمز
همچنین به گفته سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجانشرقی، خراسانجنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسانرضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجانغربی، مرکزی، کرمان، خراسانشمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمزواستانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه