وجه اشتراک دیگر هر 3 ترامپ دنیا ابتلای آنها به بیماری کووید19 به فاصله چند ماه از یکدیگر است. هر 3 ترامپ کرونا را جدی نگرفتند و حتی آن را مسخره می کردند.
کرونا تاکنون هر 3 دولتمرد دنیا را که نام یا لقب" ترامپ" را یدک میکشند، گرفتار کرده است.
هر 3 دولتمرد از بسیاری ازجنبهها دارای شباهتهایی هستند که رسانهها و محافل سیاسی دنیا لقب ترامپ را به آنها دادهاند.
"دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا ترامپ اصلی است و پس از او نخست وزیر بریتانیا و رییس جمهوری برزیل است که با لقب ترامپ انگلیس و برزیل از آنها یاد میشود.
این هر 3 دولتمرد در سیاستها و عملکرد خود نسبت به مقابله با ویروس کرونا بسیار شبیه هم عمل کردند؛ یعنی نخست این ویروس را دستکم گرفتند و حتی دستمایه تمسخر قرار دادند و حتی "ژائیر بولسونارو" رییس جمهوری برزیل پا به پای برخی هوادارانش در تجمعات و اعتراضات بر ضد سیاستهای محدود کننده و قرنطینه سراسری شرکت کرد.
همچنین عملکرد هر 3 ترامپ دنیا در زمینه مقابله با ویروس کرونا از دید ناظران و منتقدانشان بسیار ضعیف و پرخطا بوده به نحوی که هر 3 کشور ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و برزیل در زمینه ویروس کرونا بیشترین خسارت جانی و اقتصادی را متحمل شدهاند و مهار ویروس کرونا به دلیل سهل گیریهای اولیه غیرممکن و بسیار مشکل شده است و این 3 کشور امروز از کانونهای اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان محسوب میشوند.
وجه اشتراک دیگر هر 3 ترامپ دنیا ابتلای آنها به بیماری کووید19 به فاصله چند ماه از یکدیگر است.
1- نخستین دولتمرد دنیا که با صفت "ترامپ انگلیس" از او یاد میشود، "بوریس جانسون" نخست وزیر بریتانیاست. او در ابتدای همهگیری ویروس کرونا در جهان و کشورش اثرات و پیامدهای این ویروس را تخفیف میداد و آن را چندان جدی نمیدانست و در سخنان و اظهارات خود آن را یک سرماخوردگی توصیف میکرد.
او حتی در اظهاراتی لجاجتگونه و چند روز پیش از ابتلایش به کرونا در فروردین ماه امسال گفت: وقتی برای بازدید به بخش یک بیمارستان محل بستری بیماران کرونایی در لندن رفته با همه بیماران کرونایی دست داده و در آینده هم چنین خواهد کرد.
به فاصله کمتر از 3 هفته پس از این اظهارات جانسون، خبر ابتلای او به ویروس کرونا منتشر شد. جانسون که چند روز نخست را در خانه خود در قرنطینه قرار گرفت به واسطه وخامت حالش و عفونت ریه و احساس نیاز به دستگاه "ونتیلاتور" به بیمارستان منتقل شد.
او کرونا را به شدیدترین وجهش تجربه کرد و روزها در بخش ویژه (آی سی یو) بیمارستانی در لندن بستری شد. حال او به قدری وخیم شد که حتی احتمال مرگ او هم از نظر کادر درمانی بیمارستان و تیم معالجش، میرفت و در نهایت اما پس از تحمل سختیهای فراوان "ترامپ انگلیس" بر کرونا فایق آمد و از بیمارستان مرخص شد.
جانسون پس از مرخصی از بیمارستان سیاست سهلانگارانه خود نسبت به کرونا را کنار گذاشت و پس از اینکه این ویروس را با تمام وجودش حس کرد، طرفدار سیاستی سخت گیرانهتر شد. او این روزها که کشورش در گیرودار موج دوم همهگیری ویروس کروناست، از اعمال سیاستهای محدود کننده بیشتر و اعمال قرنطینه برای موج دوم همهگیری ویروس سخن میگوید و شهروندان کشورش را بابت سهلانگاری در برابر کرونا نصیحت میکند.
2- ترامپ برزیل
"ژائیر بولسونارو " رییس جمهوری برزیل و یا به عبارت دیگر "ترامپ برزیل" از دوستان نزدیک ترامپ است. او نیز در ابتدای همهگیری ویروس کرونا همانند ترامپ در آمریکا و جانسون در انگلیس ابعاد و اهمیت این همهگیری را تخفیف میداد و از مخالفان سرسخت اعمال سیاستهای محدود کننده و قرنطینه و الزامی کردن ماسک و.. بوده است.
او که در دوران اوج همهگیری در کشورش بیتوجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی مدام از این شهر به آن شهر سفر میکرد و در اجتماعات هوادارانش حضور مییافت، در نهایت در تیر ماه امسال مبتلا به کرونا شد.
بولسونارو همانند ترامپ به تاثیر فوقالعاده داروی ضد مالاریا (هیدروکسی کلرکین) برای درمان بیماری کرونا اعتقاد دارد و پس از ابتلا در ویدئوهایی که از خود در قرنطینه خانگی منتشر کرد تاکید داشت مشغول درمان خود با این قرص معجزه آساست.
ویروس بیش از 3 هفته در بدن بولسونارو باقی ماند اما او به شدت جانسون بیماری را تجربه نکرد و به گفته خودش کرونا برای بدن قوی او مثل یک سرماخوردگی ساده بود.
3- ترامپ اصلی هم گرفتار شد
و در نهایت دونالد ترامپ 74 ساله در بدترین شرایط ممکن و در حالی که اندکی بیش از 1 ماه به موعد انتخابات ریاست جمهوری کشورش باقی مانده، مبتلا به کرونا شد و برای مداوا به بیمارستانی نظامی در حومه شهر واشنگتن دیسی منتقل شد.
ترامپ درست 3 روز پس از نخستین مناظره انتخاباتی با "جو بایدن" رقیب دموکرات خود به کرونا مبتلا شد. او در جریان آن مناظره ماسک زدن بایدن را مورد تمسخر و انتقاد قرار داد.
ترامپ طی بیش از 7 ماه گذشته درباره کرونا ادعاها و اطلاعات گمراه کننده فراوانی گفته است. او نخست این ویروس را یک سرماخوردگی ساده توصیف میکرد؛ سپس مدعی شد این ویروس با گرمای هوا در ماه آوریل (اردیبهشت و خرداد امسال) محو خواهد شد.
او حتی درباره راههای درمان بیماری هم علاوه بر تاکید بسیار زیاد بر نتیجه بخشی داروی ضد مالاریا (هیدروکسی کلرکین) ادعا داشت ممکن است تزریق "محلول سفید کننده" به بدن بیماران کرونایی برای درمان آنها راه موثری باشد.
ترامپ همچنین در ماههای گذشته در برابر گروهی از فرمانداران ایالات و شهردارهای برخی شهرهای آمریکا که برای مقابله با ویروس کرونا خواهان اعمال سیاستهای محدود کننده و تعطیلی کسب و کارها بودند ایستاده است و طرفدار سرسخت بازگشایی هر چه سریع تر اقتصاد و کسب و کارها بوده است.
کرونا اما در نهایت ترامپ را در بدترین شرایط و زمان ممکن مبتلا ساخت و نشان داد از نظر این ویروس رهبر قدرتمندترین کشور دنیا با یک شهروند عادی و ساده در یک کشور فقیر هیچ تفاوتی وجود ندارد.
ناظران و کارشناسان میگویند ترامپ به واسطه سن بالا و چاقی 2 عامل خطرناک برای تجربه شدت بیشتر بیماری کووید19 را دارد.
اگر حال ترامپ وخیم شود و اگر درمانها به روی بدن او جواب ندهد اوضاع سیاسی آمریکا در آستانه انتخابات آتی به هم خواهد ریخت و ممکن است رویدادهای غیرمنتظره و غیرقابل پیشبینی رخ دهد.
علاوه بر اینها برخی نظریههای توطئه هم درباره ابتلای ترامپ به ویروس کرونا در شرایط کنونی رواج یافته که بر پیچیدگی داستان افزوده است.
آیا ممکن است ترامپ هم مثل بوریس جانسون پس از تجربه شخصی مواجهه با ویروس کرونا نظرش درباره سیاستهای سابق در مقابله با این همهگیری جهانی عوض شود؟
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه