هدف نمایشگاه گسترش روابط است نه صرفاً تجارت و فروش

5f6a1c2bc9189_2020-09-22_19-15 در مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه تخصصی ایران در کابل اصلی‌ترین هدف برگزاری استفاده حداکثری از فرصت‌های تجاری میان دو کشور عنوان شد.

توکل احمدیار رئیس هیئت‌مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در آئین افتتاحیه اولین نمایشگاه تخصصی ایران در کابل با اشاره به اهمیت توسعه تجاری میان دو کشور ضمن خوش آمدگویی به مسئولان و شرکت کنندگان ایرانی اظهار داشت: هدف از برگزاری این نمایشگاه صرفاً اقتصادی نیست. امروز این نمایشگاه محلی برای توسعه روابط و همکاری‌های میان دو بخش خصوصی ایران و افغانستان با درنظر گرفتن روابط بسیار قوی و مناسب دولت‌ها‌ست.
وی در ادامه تاکید کرد: زبان و فرهنگ مشترک میان دو کشور درکنار خوشنامی محصولات ایرانی فرصتی مهیا کرده تا بتوانیم به فکر توسعه روابط اقتصادی ایران و افغانستان باشیم که سرآغاز این تحول را همین نمایشگاه می‌دانیم.
دروازه کابل به روی سرمایه‌گذاران ایرانی باز است
در ادامه این مراسم محمدداود سلطان‌زوی شهردار کابل به عنوان یکی از نهادها حامی نمایشگاه مذکور گفت: دروازه‌های کابل و سایر شهرهای افغانستان به روی سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ایرانی باز است. امیدواریم به‌زودی شاهد توسعه مبادلات تجاری و مشارکت‌های مختلفی در این زمینه باشیم.
وی با اشاره به تشابه‌های میان کلان‌شهرهای ایران و افغانستان تصریح کرد: کلان شهرهای دو کشور با درنظر گرفتن دو عامل اصلی خودخواسته یا تحمیلی درگیر مسائلی شده‌اند که خوشبختانه ایران توانسته برای آن راه‌حل‌های مناسبی ایجاد کند بنابراین تصمیم گرفته‌ایم از تجارب ایران استفاده حداکثری داشته باشیم.
سلطان‌زوی معتقد است تحریم‌ها برای ایران فرصتی ساخته که توانسته در بسیاری از زمینه‌ها خودکفایی به‌دست آورد و اکنون افغانستان در نظر دارد از این دستاوردها استفاده بهینه داشته باشد.
شهردار کابل تاکید کرد: این دستاوردها فرصتی برای کشور ایران بوده تا ثابت کند توانمندی‌هایی در اختیار دارند و می‌تواند این توانمندی‌ها را در اختیار دوستان و همسایه‌های خود مثل افغانستان قرار دهد. اگرچه در موضوع خدمات شهری و خدمات فنی مهندسی ایران شکست‌هایی نیز داشته اما همین شکست‌ها نیز درسی برای افغانستان است که دوباره همان تجربه را نداشته باشد.
سلطان زوی خاطرنشان کرد: شهرداری کابل تاکید بر همکاری مشترک یا سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید دارد و اصولا به دنبال صرفا فروش یا خرید نیست که خوشبختانه طرف ایرانی هم با انگیزه مشابه وارد میدان شده بنابراین دستاورد خوبی ایجاد می‌شود.
ایران آماده سرمایه‌گذاری و ارائه فناوری‌های مناسب در افغانستان است
بهادر امینیان مراسم سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز در این مراسم با اشاره به پیشینه‌های فرهنگی، اقتصاد و سیاسی میان دو کشور ایران و افغانستان اظهار داشت: ارتباطات چند ده ساله دو کشور پایه اصلی برگزاری نمایشگاه است که قطعا در آینده نیز می‌تواند تعیین‌کننده باشد.
وی افزود: تعیین عنوان این نمایشگاه کاملاً هوشمندانه بوده به این دلیل که متاسفانه خدمات و توسعه در کشور افغانستان به‌دلایل مختلف تا امروز آن‌طور که شایسته این کشور است صورت نگرفته، بنابراین هرچه خدمات و امکانات بیشتری در این کشور مهیا شود بدون تردید جمهوری اسلامی ایران نخستین برنده این میدان است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان همچنین درباره پروسه صلح شکل گرفته در افغانستان ‌ابراز کرد: انشاء‌الله این پروسه صلح پایدار باشد و از این پس شاهد توسعه و آبادانی کشور افغانستان باشیم که فرصت‌های تجاری بیشماری در این زمینه وجود دارد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان همچنین درباره پروسه صلح شکل گرفته در افغانستان ‌ابراز کرد: انشاء‌الله این پروسه صلح پایدار باشد و از این پس شاهد توسعه و آبادانی کشور افغانستان باشیم که فرصت‌های تجاری بیشماری در این زمینه وجود دارد. صلح مقدمه توسعه و پیشرفت است و امیدواریم مردم افغانستان بدون دخالت بیگانگان و دخالت‌های کشورهای دیگر در این زمینه گام بردارند و به همه ثابت کنند مردم ریشه‌دار و با سابقه افغانستان نمی‌خواهند از زور و قدرت استفاده کنند، بلکه هدفشان گفت‌وگو و حل مشکلات با این ابزار است.
امینیان معتقد است با درنظر گرفتن میزبانی ایران از میلیون‌ها افغانستانی در چند دهه خیر پیوندهای عمیقی ایجاد شده که قطعاً تحولات اقتصادی و مشارکت‌های این‌چنینی به آن تحکیم بیشتری می‌بخشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: دو کشور فرصت‌های بسیاری برای توسعه در اختیار دارند که نباید اجازه دهند بیگانگان آن‌ها را از بین ببرند، بنابراین اگر افغانستان قصد توسعه دارد قطعاً ایران بهترین گزینه برای‌شان است؛ به صورتی که هم خود ایران و هم از طریق ایران می‌تواند به اهداف تعیین شده دست‌یابد.

وی درباره اهمیت بازار افغانستان برای بخش خصوصی ایران نیز اظهار داشت: آمارها اکنون نشان می‌دهد افغانستان از ایران حدود سه میلیون دلار سالانه واردات دارد بنابراین اگر این کشور توسعه یابد قطعاً بازار گسترده‌تری برای تولیدکنندگان ایرانی ایجاد می‌شود. ایران آماده است تا به مردم افغانستان کمک کند که سطح تولیدات‌شان را بالا ببرند و بعد از آن هم قطعاً خریدار کالاهای با کیفیت و مورد نیاز تولید شده در افغانستان هستیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان اعلام کرد: اگرچه هم اکنون حجم مبادلات و تراز تجاری مناسب نیست اما رسما ایران آماده سرمایه‌گذاری و ارائه فناوری‌های مناسب در افغانستان است. ایران به توجه به اهمیت نیرو و زیرساخت‌های انتقال نیروی برق با همکاری وزارت نیرو برنامه‌های گسترده و هدفمندی در افغانستان دارد که قطعاً به زودی اخبار خوبی از آن منتشر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تا امروز نمایشگاه‌های کالایی برگزار شده اما این نمایشگاه خدمات و تکنولوژی است بنابراین رسما نشان دادیم آماده سرمایه‌گذاری در توسعه خدمات و تکنولوژی‌های مورد نیاز افغانستان هستیم که این یعنی به این کشور صرفاً به ‌عنوان یک بازار فروش نمی‌نگریم و به‌دنبال ارتباط طولانی‌مدت و ماندگار هستیم.
افغانستان فقط بازار فروش نیست
نثاراحمد غوریانی سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان نیز در این مراسم گفت: افغانستان فقط بازار فروش نیست و از کشورهای همسایه به‌ویژه ایران انتظار می‌رود برای سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های بخش خصوصی گام‌های موثر بردارند.
وی تاکید کرد: افغانستان همواره به‌دنبال مشارکت‌ با کشورهای دیگر در تولید و بازاریابی است به همین دلیل از دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان این نمایشگاه انتظار می‌رود به افغانستان تنها به عنوان بازار فروش نگاه نکنند.
غوریانی با اشاره فرصت‌های گسترده سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های ایرانی گفت: در افغانستان فرصت‌های بسیاری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهیم که هیچ نیازی به استفاده از شرکت بومی نیست و شرکت‌های ایرانی می‌توانند با مالکیت صد‌در‌صدی ‌اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان خاطرنشان کرد: امکاناتی برای سرمایه‌گذاران درنظر گرفته‌ایم که بی‌نظیر است به عنوان مثال در شهرک‌های صنعتی با تمام امکانات مورد‌نیاز سرمایه‌گذاران زمین متر مربعی 80 سنت به متقاضیان ارائه می‌دهیم که ارزان‌ترین نرخ در سراسر جهان است.
وی با تاکید بر حضور شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان تصریح کرد: از همین فرصت استفاده می‌کنم و به متقاضیان سرمایه‌گذاری می‌گویم برای شما فرش قرمز پهن شده و تمام حمایت‌های مورد نیاز را مهیا کرده‌ایم.
غوریانی در بخشی از سخنان خود به موضوع قاچاق کالا از ایران به افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه حجم قاچاق کالا از ایران به‌ویژه از مناطقی که صعب‌العبور هستند سبب نگرانی تولیدکنندگان افغانی شده است که البته معتقدیم این روند به خود تولیدکنندگان ایران نیز ضربه می‌زند.
نقطه عطفی برای گسترش تجارت دو کشور
سیدزمان هاشمی رئیس هیئت‌عامل اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه تخصصی ایران در کابل، با اشاره به مبادلات گسترده تجاری میان دوکشور گفت: در حدود 3 میلیارد دلار صادرات کالا از ایران به افغانستان و همچنین پتانسیل‌های موجود تجاری میان دو کشور فرصتی ایجاد کرده که این نمایشگاه را به‌عنوان نقطه عطفی در گسترش تجارت ایران افغانستان بشناسیم.
وی با بیان اینکه ایران کوتاه‌ترین راه صادراتی برای کالاهای افغانستان است به همین دلیل تلاش می‌کنیم حداکثر استفاده را از فرصت موجود داشته باشیم، به موقعیت استراتژیک بندر چابهار برای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: چابهار برای مبادلات اقتصادی و تجاری افغانستان نقش کلیدی دارد و تلاش می‌کنیم از آن استفاده کنیم اما به دلیل برخ موانع فعلاً نتوانسته‌ایم به این هدف دست یابیم.
رئیس هیئت‌عامل اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ابراز امیدواری کرد که اولین نمایشگاه تخصصی ایران در کابل زمینه گسترده‌ای در گسترش روابط تجاری بخش خصوصی دو کشور ایجاد کند تاجایی که این روابط منجر به همکاری‌ها و ایجاد فرصت‌های تولیدی مشترک باشد.
هاشمی معتقد است دو کشور باید اهداف اقتصادی را در اولویت برنامه‌ریزی‌های قرار دهند به این دلیل که با گسترش و تقویت روابط اقتصادی بدون تردید روابط سیاسی قابل توجهی ایجاد می‌شود.
رئیس هیئت‌عامل اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری با اشاره به کالاهای صادراتی افغانستان به ایران تصریح کرد: هم اکنون در بخش سنگ‌های تزئینی، خشکبار و محصولات کشاورزی امتیازاتی داریم که به‌دلیل برخی مشکلات و قوانین تنها توانسته‌ایم سالانه کمی بیشتر از 15 میلیون دلار کالا به ایران صادر کنیم که باید این رقم افزایش یابد.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

شیلا خداداد در روز جهانی بدون خودرو چه کرد؟/ ویدئو

س سپتامبر 22 , 2020
شیلا خداداد، بازیگر سینما و سریال‌های شبکه نمایش خانگی، به مناسبت آغاز فصل پاییز که با روز جهانی بدون خودرو نیز همزمان شده است ویدئویی از خود منتشر کرد. روز ۲۲ سپتامبر هر سال (اول مهرماه) به عنوان "روز جهانی بدون خودرو" نامگذاری شده است و هر سال در شهرهای […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000