این «مونه»‌ مشهور نیست!

این «مونه»‌ مشهور نیست!

ایسنا نوشت: نمایشگاه هنری برای نخستین‌بار آثار هنری برادر هنرمند و فراموش‌شده «کلود مونه»‌ را در مرکز توجه خواهد گذاشت.

نام «مونه» یادآور تصویر نیلوفرهای آبی،‌ ساختمان پارلمان بریتانیا و پشته‌های گندم و جو است که به عنوان برخی از مشهورترین آثار هنری اروپا شناخته می‌شوند.

اکنون نمایشگاهی در پاریس به نمایش آثار هنری یک «مونه»‌ کمتر شناخته‌شده می‌پردازد: «لئون مونه»‌، برادر بزرگ‌تر «کلود مونه»‌.

این نخستین‌باری خواهد بود که نمایشگاهی با تمرکز بر آثار برادر بزرگ‌تر «مونه»‌ برگزار می‌شود.

«لئون مونه» یک شیمی‌دان و کارخانه‌دار بود که به طور قابل‌توجهی توسط آیندگان نادیده گرفته شد،‌ اما جزو نخستین کسانی بود که به جنبش نوظهور امپرسیونیست در قرن نوزدهم پیوست. او نه‌ تنها از برادرش بلکه از دوستان هنرمندش همچون «پیر آگوست رنوار»‌و «کامی پیسارو»‌ نیز حمایت کرد.

به گفته مدیر نمایشگاهی که ماه آینده در موزه لوکزامبورگ واقع در پاریس برگزار خواهد شد، اطلاعات چندانی از این هنرمند وجود ندارد.

مدیر این نمایشگاه در نتیجه تحقیقات دریافت که «لدون مونه»‌ همچون برادر کوچکش به رنگ بسیار علاقه داشت و نقش کلیدی در حمایت مالی از کلود مونه داشت،‌ چراکه نقاشی‌های «کلود مونه»‌ را خریداری می‌کرد و او را به کارخانه‌داران ثروتمندی معرفی می‌کرد که می‌توانستند از «کلود مونه»‌ حمایت کنند.

«لئون»‌ در سال ۱۸۳۶ میلادی و چهار سال قبل از کلود به دنیا آمد. هر دو برادر در دوران کودکی در پاریس زندگی می‌کردند و سپس به همراه خانواده به نرماندی نقل مکان کردند. «لئون»‌ تحصیل به عنوان شیمی‌دان را آغاز کرد و در زمینه رنگ‌هایی تخصص پیدا کرد که برای رنگ‌آمیزی پارچه مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

لئون آثار هنری که اغلب متعلق به سبک امپرسیونیست بودند را مستقیما از هنرمندانی جمع‌آوری می‌کرد که از طریق برادرش با آن‌ها آشنا می‌شد.

حالا مسوولان موزه «لوکزامبورگ»‌ قصد دارند در جریان یک نمایشگاه سه ماهه آثار این هنرمند کمتر شناخته‌شده و مجموعه هنری او را به نمایش بگذارند. پرتره‌ای از «لئون»‌ که کلود در سال ۱۸۷۴ میلادی خلق کرده است و تاکنون برای عموم مردم به نمایش گذاشته نشده است، گل سرسبد این نمایشگاه خواهد بود.

منبع: ددلاین

۵۷۲۴۷

پست بعدی

تئاتر کودک؛ گرمابخش زمستان ۱۴۰۱

س فوریه 7 , 2023
ایران تئاتر نوشت: نمایش‌های «میمون‌ها»، «چوپان و چوب جادویی»، «دنیای خیال انگیز من»، «شاهزاده‌ی شامپیا»، «لافکادیو»، «من یک عروسکم»، «پلنگ خیالباف»، «جک و لوبیای سحرآمیز»، «نیم وجبی»، «سمندر و شهر کاغذی»، «غول برگ مهربان»، «شاهزاده خانم بدترکیب»، «گلدونه و کدو تنبل»، «کلوچه جادویی» و «لافکادیو۲» آثاری هستند که برای کودکان […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000