تسنیم نوشت:در حالی قیمت گوشت قرمز در بازار افزایش یافته است که هیچ بخشی مسئولیت گرانی این کالای مهم مورد نیاز مردم را بهعهده نمیگیرد و دیگری را مقصر میداند.
در حالی که قیمت گوشت مرغ در بازار سقوط آزاد را تجربه کرده است و قیمت این محصول تا ۴۷ هزار تومان ( قیمت مصوب ۶۳ هزار تومان) در هرکیلوگرم افت کرده است قیمت گوشت قرمز که نرخ مصوبی نیز دولت برای آن تعیین نکرده است روند صعودی را تجربه میکند.
قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی در حالی از ۲۰۰ هزار تومان عبور کرده است که درباره آن دلایل مختلفی عنوان میشود هر بخشی بر اساس رویکرد خود دلیل میآورد.
اتحادیه دام سبک: تقصیر قصاب و عوامل بازار است
افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک در این ارتباط اظهار داشت: قیمت دام زنده کمی افزایش داشته است اما جهش قیمت گوشت قرمز در بازار ربطی به تولیدکننده ندارد و این عوامل بازار هستند که قیمتها را تعیین میکنند که نزدیک شدن به بازار شب یلدا و شب عید نیز در این زمینه تأثیرگذار است.
وی میافزاید: با توجه به نرخ دام زنده حداکثر قیمت گوشت شقه گوسفندی بره نر ۲۰۰هزار تومان، میش ۱۲۰هزار تومان و بز ۱۰۰هزار تومان است اما در بازار و حتی در میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران نیز گرانفروشی میشود.
اتحادیه گوشت گوسفندی و قصابها: تقصیر صادرات و قاچاق دام است
علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، دلیل افزایش قیمت گوشت در بازار را قاچاق دام و خروج قانونی و غیرقانونی دام از کشور میداند و میگوید: هماکنون قاچاق دام از کردستان به عراق در حال انجام است و همین امر کنار صادرات قانونی، منجر به نوسانات قیمت در بازار شده است. صادرات دام به دبی، کویت و قطر و قاچاق دام نیز از پیرانشهر به عراق انجام میشود.
وی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم دام حدود ۹۰ هزار تومان است، تصریح کرد: خروج دام از کشور و همچنین، مشکلات تردد ناشی از بارندگیهای اخیر، باعث افزایش ۱۰ تا ۱۲ هزار تومانی قیمت هر کیلوگرم گوشت نسبت به هفته قبل شده است.
ملکی تصریح کرد: اگر مسئولان جلوی قاچاق و صادرات دام را نگیرند، التهابات قیمت در بازار استمرار خواهد داشت.
توقف صادرات با دستور وزیر
خبرهای رسیده اما حاکی از آن است که حجم زیادی دام بهویژه به کویت صادر شده است بهطوری که بهحدی دام ایرانی در این کشور وجود دارد که قیمتها در این کشور نیز شکسته شده است و صادرات دام صرفه اقتصادی ندارد.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک ضمن تأیید اشباع بازار کویت از دام ایرانی و بهصرفه نبودن صادرات به این کشور در این مقطع زمانی اظهار داشت: با توجه به شرایط بازار هدف صادراتی و نوسانات قیمتی در بازار داخلی شنیده شده است که وزیر جهاد کشاورزی دستور توقف صادرات را اعلام کرده است اما این موضوع هنوز بهطور رسمی اعلام نشده است.
بازرگان مشاور رئیس و مدیر روابط عمومی نظام صنفی کشاورزی کشور نیز ضمن تأیید توقف صادرات دام زنده ابراز کرد: وزیر جهاد کشاورزی در دو مرتبه در صحبتهای خود به موضوع متوقف شدن صادرات دام برای کنترل بازار داخلی اشاره داشته است اما این موضوع هنوز بهطور رسمی اعلام نشده است.
وی افزود: بر اساس قوانین بالادستی برای تنظیم بازار داخلی نباید جلوی صادرات محصولی را گرفت و بهطرق دیگری برای تنظیم بازار باید اقدام کرد اما وزارت جهاد کشاورزی از این روش برای کنترل بازار صیفیجات نیز استفاده کرد که با اعتراض ما و پیگیری از دیوان عدالت اداری مواجه شد.
بیشتر بخوانید:
قیمت گوشت قرمز حداکثر ۲۰۰هزار تومان است/ میادین شهرداری هم گرانفروشی میکنند
۲۱۷ 35
آخرین دیدگاه