از آغاز کار رسمی دولت یک سال گذشت، برخلاف نگاه تحلیلگران که بر لزوم ترمیم کابینه تأکید دارند، سخنگوی دولت اعلام کرد «رئیس جمهور تصمیمی بر تغییر هیچ یک از وزرا ندارد»، حال سئوال این است که دولت سیزدهم با ترکیب کارگزاران فعلی می تواند از فرصت های احیای برجام استفاده کند.
به گزارش نامه نیوز، عباس امیریفر درباره پیامدهای تصمیم سیدابراهیم رئیسی برای حفظ ترکیب کابینه گفتوگویی داشته که مهمترین بخشهای آن را در ادامه میخوانید:
*گرچه سخنگوی دولت از عدم تغییر در ترکیب کابینه سخن به میان آورد اما خبر دارم که نظر محکم نمایندگان مجلس بر تغییر چند وزیر است چون عملکرد آنها چنین ضرورتی را ایجاب می کند.
*معمولا در طول این مدت می توان ارزیابی خوبی از خروجی کار وزراتخانه ها به ویژه وزارتخانه های اقتصادی داشت بنابراین امروز ضرورت تغییر تعدادی وزرا و سپردن مسئولیت به افراد کارآمدتر واقعیتی غیرقابل انکار است.
* البته اظهارنظر سخنگوی دولت می تواند موضعی مرتبط با هفته دولت باشد چون نمی خواست ذهن ها در این ایام به سمت تغییرات کابینه سوق پیدا کند. بالاخره مسئولان اجرایی به ویژه وزرا می خواهند گزارشی از عملکرد ساله خودشان ارائه بدهند و بهتر است این گزارش دهی آنها در وضعیت تزلزل انجام نشود.
* آقای ضرغامی وزیر گردشگری عملکرد روشن و خوبی از خود به جای نگذاشت. همچنین تیم اقتصادی دولت هماهنگ نیست و ضرورت دارد که در رأس وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تغییراتی اتفاق بیفتد. شایعاتی نیز درباره تغییر آقای رستم قاسمی و رفتن او از وزارت راه و شهرسازی مطرح است. موضوع برکناری وزیر صمت نیز از مدت ها پیش مطرح بود، البته طرحی وجود دارد که وزارت بازرگانی احیا شود و آقای فاطمی امین به آن وزارتخانه برود.
* خود دولت نیز به این ارزیابی و جمع بندی رسیده که باید تغییرات در ترکیب وزرا و حتی معاونان رئیس جمهور انجام شود. بالاخره نمایندگان تحت فشار افکارعمومی هستند و یکسال دیگر نیز انتخابات مجلس را در پیش رو داریم، اگر دولت بخواهد به همین شکل و روال پیش رود مجلس ناچار به استیضاح چند وزیر خواهد بود.
* بهتر آن است که پیش از استیضاح وزرا در مجلس، خود دولت دست به کار شود و در زمان مناسب این تغییرات را در کابینه انجام دهد. شخصا معتقدم از مهر به بعد این تغییرات در ترکیب کابینه اتفاق خواهد افتاد. حال باید صبر کنیم ببینیم موضوع تغییرات وزرا در نهایت به کجا می رسد.
آخرین دیدگاه