جزئیات تشییع استاد ابتهاج از زبان دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

اعتمادآنلاین|

محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی، گفت: مراسم وداع با پیکر مرحوم استاد امیر هوشنگ ابتهاج(سایه) شاعر برجسته کشورمان روز پنج شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۹صبح درمقابل تالار وحدت انجام‌ خواهد شد.

به گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: پس از برگزار شدن این مراسم، پیکر آن مرحوم به زادگاهش در استان گیلان منتقل و در روز جمعه ساعت ۹ صبح درشهر رشت به خاک سپرده می‌شود.

شالویی افزود: این مراسم با هماهنگی و همکاری خانواده آن مرحوم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می‌گیرد.

دستیار وزیر ارشاد از خانواده گرامی آن مرحوم و همه دستگاها اعم از وزارت امورخارجه، سفارت و رایزنی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، سرکنسولگری ایران در فرانکفورت برای همکاری در انتقال پیکر آن شاعر و ادیب فقید به ایران و همچنین سایر مجموعه‌های مرتبط در داخل کشور نظیر صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان، بنیاد رودکی و شرکت سیمان تهران و مسئولین محلی در استان گیلان بخاطر همراهی صمیمانه آن‌ها در این خصوص تشکر و قدردانی کرد.

بامداد ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ بود که یلدا ابتهاج در صفحه شخصی اینستاگرام خود با اعلام درگذشت پدرش نوشت: «سایه ما با هفت هزار سالگان سر به سر شد.»

این استاد برجسته اواخر تیر به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان بود و ۱۹ مرداد در سن ۹۴ سالگی در همان شهر درگذشت.

امیرهوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر ایرانی متخلص به «سایه» ششم اسفند ۱۳۰۶ در رشت به دنیا آمد، نخستین اثرش به نام نخستین نغمه‌ها را سال ۱۳۲۵ منتشر کرد.

از آثار دیگر او می‌توان به تصنیف سپیده (ایران ای سرای امید) اشاره کرد. سراب، سیاه مشق، شبگیر، زمین، چند برگ از یلدا، تا صبح شب یلدا و بانگ نی از دیگر آثار ابتهاج است. وی همچنین در رادیو (برنامه گل‌ها) کار می‌کرد و پایه‌گذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود.

از مهمترین آثار ابتهاج، تصحیح غزل‌های حافظ است که با عنوان حافظ به سعی سایه نخستین بار سال ۱۳۷۲ توسط نشر کارنامه به چاپ رسید و بار دیگر با تجدید نظر و تصحیحات تازه منتشر شد. سایه سال‌های زیادی را صرف پژوهش و حافظ‌شناسی کرده که این کتاب حاصل همه آن زحمت‌هاست و در مقدمه حافظ به سعی سایه، آن را به همسرش تقدیم کرده ‌است.

دهم مهر ماه ۱۳۹۵ بیست و سومین جایزه ادبی و تاریخی محمود افشار یزدی در باغ موقوفات افشار به انتخاب اعضای هیئت گزینش جایزه این بنیاد به هوشنگ ابتهاج اهدا شد. ۱۲ مهر ۱۳۹۷ در مراسم پایانی ششمین جشنواره بین‌المللی هنر برای صلح، نشان عالی هنر برای صلح به ابتهاج و سه هنرمند دیگر اهدا شد.

پست بعدی

کرباسچی در مراسم رونمایی از کتاب خاطرات رفسنجانی : آیت الله هاشمی معتقد بود نمی‌توان کسی را به زور هدایت کرد

س آگوست 16 , 2022
منبیان نوشت: رجایی، مشاور مرحوم آیت‌الله هاشمی گفت : سال ۷۸ سال بسیار پر حادثه‌ای بود ۱۵ حادثه مهم از جمله بازداشت غلامحسین کرباسچی، قتل‌های زنجیره‌ای، حمله به کوی دانشگاه، ترور حجاریان، خودکشی یا قتل سعید امامی، استیضاح وزیر ارشاد آقای مهاجرانی و … است.

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000