احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با درباره تعارض منافع در ساخت و ساز و نمونه های شکست خورده ساختمان ها در دنیا اظهار داشت: عدم زیرساخت قانونی و در رأس آن شفافیت در ضوابط مدیریت تعارض منافع از علل شکست در این ساخت و سازهاست.
به گزارش فارس، عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: شهرداری وظیفه دارد بر ساخت و ساز در شهر نظارت و از طرفی دیگر در صورت تخلف، جرایمی دریافت کند که این موضوع اجازه گذر از ضوابط و قوانین شهرسازی را می دهد که این موضوع، نمونه تعارض وظیفه-درآمد است.
وی به تعارض منافع از نوع اتحاد نظارت کننده و نظارت شونده و نمونه های بی شمار این نوع تعارض اشاره کرد و یادآور شد: در این زمینه شهرداری در پروژه های بزرگ وارد می شود که می تواند از مواردی چشم پوشی کند تا سرمایه و درآمد بیشتری به دست بیاورد.
صادقی با بیان اینکه در سومین نوع تعارض، اتحاد بین قاعده گذار و مجری ایجاد می شود، اعلام کرد: بر اساس بازدیدهای صورت گرفته از هزار و ۷۵۹ ساختمان شهرداری تهران، ۱۷۳ ساختمان آسیب پذیری بسیاری زیادی داشتند و ۵۲۸ ساختمان نیز در گروه آسیب پذیری زیاد قرار دارند؛ همچنین از ۶۶ پل مورد مطالعه ۴۲ پل در سطح شهر هنوز مقاوم سازی نشده است.
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت تعارض منافع در کشور خاطرنشان کرد: با وجود مطرح شدن این موضوع، هنوز خبری از تصویب و عدم تصویب این طرح نیست.
وی با تأکید بر اینکه همه ما وظیفه داریم که این موضوع را پیگیری کنند، یادآور شد: سه کابینه دولت و سه دوره مجلس در این زمینه کوتاهی کرده اند و باعث شده تعارض منافع به نتیجه نرسد و باعث اتفاقاتی همچون متروپل شود.
صادقی با بیان اینکه معضل فساد باید مورد پیگیری و برخورد قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم می تواند پیشگام تغییرات اساسی در تعارض منافع باشد.
آخرین دیدگاه