محمدعلی زلفیگل در مراسم تودیع و معارفه رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان که در پارک و علم فناوری این استان برگزار شد، اظهار کرد: فناوران با استفاده از فکر و جسارت خود به پیشرفت ایران کمک میکنند. فناوران نوع دیگری از جهاد را انجام میدهند. در وضعیت فعلی کشور عمدهترین مشکل کشور بیکاری است و همین موضوع بنیان تمام نابسامانیها را به وجود آورده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: فناوران با استفاده از فکر و ایدههای خود جسارتی به خرج داده و در کشور شور ایجاد میکنند. در شرکتهای دانشبنیان امکانات خوبی در اختیار افراد صاحب ایده قرار میگیرد. توجه ویژه به شرکتهای دانشبنیان و فناور به این دلیل است که جهادگران عرصه کنونی اشتغال ایجاد کنند. فناوران ضمن ارتقای جایگاه کشور برای عمدهترین مشکل کشور گام برمیدارند. از همین رو حرکت و مسیر فناوران را حرکتی جهادی میدانیم.
وزیر علوم تصریح کرد: جهاد فناوری ایمانبنیان و باورساز است. از فناوران تقاضا دارم وارد کار شوند و تلاش کنند با استفاده از دانش خود ثروت خلق کنند.
زلفیگل یادآور شد: ایجاد اشتغال برای افراد تحصیل کرده به مراتب هزینه بالاتری نسبت به افراد با سواد کمتر دارد. به همین دلیل شرکتهای دانشبنیان بهترین مسیر برای ایجاد اشتغال افراد دارای تحصیلات عالیه هستند. پارکهای علم و فناوری شاید امکانات مالی خوبی برای شرکتهای دانشبنیان نداشته باشند اما میتوانند برای فناوران بستر سختافزاری لازم را فراهم کنند. پارکها میتوانند برای اخذ مجوز شرکتهای دانشبنیان تسهیلات دریافت کنند. همچنین وظیفه اصلی پارکهای علم و فناوری پذیرش هستههای فناور است.
وی بیان کرد: ظرفیتهای بزرگی برای بخش فناوری و نوآوری در خراسان رضوی وجود دارد که امیدواریم با انرژی و انگیزه مسعود میرزایی، رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی، از این ظرفیتها بهرهبرداری شود. رضا قنبری، رییس سابق پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز زحمات زیادی برای پارک علم و فناوری این استان کشید و تلاش کرد پارک علم و فناوری خراسان رضوی به عنوان پارکهای نمونه کشور انتخاب شود.
وزیر علوم یادآور شد: جابهجایی مدیریتها مانند جابهجایی مشعل المپیک است که میتواند بستری برای رشد افراد بیشتری فراهم کند تا انگیزههای مختلف برای تلاش در عرصههای مدیریتی به کار گرفته شود.
زلفیگل افزود: نوآوری در تبدیل ایده به فناوری بسیار اهمیت دارد چون از طریق نوآوری محصولی تولید میشود که رقابتناپذیر است. برخیها معتقدند که شرکتهای دانشبنیان از این باب مهم است که محصولات رقابتپذیر تولید میکند؛ در حالی که شرکتهای دانشبنیان به دلیل تولید محصولات رقابتناپذیر دارای اهمیت است چرا که از طریق نوآفرینی محصولی تولید میشود که علم و فن آن انحصاری است.
آخرین دیدگاه