پارسا خائف، ستاره «عصر جدید» این روزها چه می‌کند؟

پارسا خائف، ستاره «عصر جدید» این روزها چه می‌کند؟

مهر نوشت: مدیر برنامه‌ها و تهیه‌کننده پارسا خائف از خوانندگان برگزیده فصل اول برنامه «عصر جدید» می‌گوید خائف فقط مشغول آموزش، آموزش و باز هم آموزش است و آواز را علاوه‌بر حسین علیشاپور با وحید تاج و سه‌تار را با مسعود شعاری تمرین می‌کند.

محمد عبداللهی پژوهشگر و مدیربرنامه‌های پارسا خائف از خوانندگان برگزیده فصل اول برنامه «عصر جدید» که بعد از انتشار آلبوم «هفت الف» به آهنگسازی مهیار علیزاده فعالیت چندانی در عرصه اجرا و تولید آثار موسیقایی نداشت، با انتشار متنی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و اقدامات این خواننده جوان گفت.

در یادداشت محمد عبداللهی چنین آمده است:

«زمانی که پارسا خائف چراغ سفید داوران و آرای مردمی فصل اول پربیننده‌ترین و بزرگترین رویداد استعدادیابی کشور را دریافت کرد و به فینال راه یافت، در هیاهوی تشویق‌های پرشور، یک نگرانی بزرگ به وجود آمد و آن، غرق شدن او در سیل شهرت بود. اما انگار پارسا و همراهانش حواسشان بسیار جمع بود که تا پارسا شناگر ماهری نشده است تن به امواج خطرناک نزند که شناگری با صبر و ممارست حاصل آید.

در این تحلیل در قالب سه اپیزود به بررسی و تحلیل مسیر درست یک استعداد کشف‌شده می‌پردازیم.

اپیزود اول: پارسای «عصر جدید»

رتبه سوم را کسب کرد و با پختگی معصومانه‌ای گفت: «مرا رضای تو باید نه زندگانی خویش» از خدای خویش و مردم تشکر کرد و صحنه «عصر جدید» را برای خودش تمام شده دید؛ از فردای آن روز برخی منتظر بودند تا افول ستاره‌ای نوظهور را ببینند که به قول معروف یک شبه ره چند ساله را پیموده بود.

فصل اول «عصر جدید» در شهریور ۹۸ تمام شد و پارسا خائف با تیتراژ برنامه «میدون» هر شب به آنتن شبکه سوم سیما بازگشت، بازگشتی که ظن پرکاری و کنترات‌کاری را به ذهن متبادر کرد؛ اما واقعیت داشت طور دیگری رقم می‌خورد و انگار پارسا و اطرافیانش گاز و ترمز را خوب می‌شناخته‌اند به نحوی که بعد از مدتی او برنده جایزه GRAND PRIX یازدهمین دوره فستیوال موسیقی اصیل کشورهای اسلامی در جمهوری آذربایجان شد.

اپیزود دوم: تجربه کار حرفه‌ای

استعداد نوظهور «عصر جدید» دست به کاری شگفت‌انگیزتر از درخشش در صحنه این برنامه زد و آن هم انتشار آلبوم «هفت الف» در آن سن کم بود، آلبومی که به زعم کارشناسان و متخصصان، المان‌های یک کار تمام عیار و حرفه‌ای را داشت، از آهنگسازی مهیار علیزاده و اشعار خاص گرفته تا اسم و گرافیک و تیزر که همگی بر پایه خرد جمعی و تفکر بود، حتی روز و ساعت انتشار هم قرابت معنایی با اسم آلبوم داشت.

در این مرحله هم عده‌ای منتظر ورود شتاب‌زده پارسا خائف به مارکت موسیقی بودند ولی باز تصمیم درستش، همه را غافلگیر کرد و او پس از یک سال سکوت و به دور از هیاهو در سالروز نشر این آلبوم با خریداران قانونی آلبومش به صورت تصادفی تماس گرفت و ضمن تشکر از توجه آنان نظراتشان را شنید، کاری که اگر در یک کشور خارجی توسط خواننده‌ای دیگر انجام می‌شد احتمالاً بیشتر توجه مخاطبان ایرانی را به خود جلب می‌کرد.

اپیزود سوم: از «عصر جدید» تا قرن جدید

به شخصه در سال جدید منتظر دیدن پارسا خائف در برنامه‌های رنگارنگ سیما بودم، انتظار داشتم بعد از درخشش در «عصر جدید» و انتشار آلبومش او را در رسانه‌های مختلف مانند بسیاری دیگر در حال خواندن و صحبت ببینم، اما انگار او رفته‌رفته متفاوت‌تر هم می‌شود؛ او هیچ جایی نبود. نشانش را از کلاس‌های آموزش و جاهایی مانند خانه احمد شاملو می‌شد یافت، اینستاگرامش خالی از تبلیغات بود و در صفحه‌اش خبری از لایوهای فالور جمع‌کن نبود و خودش هم در لایوهای پوشالی مرسوم این روزها هیچ حضوری نداشت.

به هر ترتیب با کاراکتری که خود پارسا دارد و منش خانواده فرهیخته‌اش، تمام تمرکزمان بعد از «عصر جدید»، تبدیل شدن پارسا خائف از یک استعداد به یک هنرمند بود و در این مسیر، فضل خداوند و راهنمایی و کمک برخی بزرگان و اساتید این حوزه بسیار راهگشا بوده و امیدواریم بتوانیم در آینده حرف‌های بیشتری برای بیان داشته باشیم.

این روزها پارسا خائف فقط مشغول آموزش، آموزش و باز هم آموزش است. پارسا آواز را علاوه‌بر استاد حسین علیشاپور با استاد وحید تاج و سه‌تار را با استاد مسعود شعاری در حال یادگیری بوده و به شکل نیمه‌حرفه‌ای هم به آموزش پیانو با اساتید بین‌المللی و آهنگسازی با اساتید کاربلد اتریشی می‌پردازد.

در پایان باید گفت این استعداد، امیدهای ما را هر روز بیشتر و بیشتر می‌کند و ما را به ظهور یک پدیده ثابت شده در عرصه موسیقی فاخر و جریان‌ساز نوید می‌دهد. امید است که فضای کشورمان به بالندگی آن بیافزاید و تفاوت راه و روش پارسا خائف، به زودی بر همگان ملموس شود. امیدواریم که این هنرمند نوجوان کشور، تبدیل به هنرمند جریان‌ساز فرهنگی و اجتماعی باسوادی شود؛ موضوعی که بسیاری از کسانی که از نزدیک با وی ارتباط داشته‌اند به آن صحه گذاشته و آینده او را روشن می‌بینند.»

۲۵۹۲۵۹

پست بعدی

نوروز چه تاثیری در روند شیوع ویروس کرونا داشت؟/«BA1» سویه غالب در ایران

چ آوریل 6 , 2022
ایسنا نوشت: عضو کمیته علمی کرونا با تاکید بر اینکه حدودا دو هفته زمان لازم است تا آثار تعطیلات نوروزی بر روند شیوع کرونا در کشور مشخص شود، در عین حال درباره آموزش حضوری مدارس،‌ گفت: گاهی خیلی شتاب‌زده تصمیم‌گیری می‌شود و به همین منوال تصمیمات هم شتابزده اجرا می‌شود؛ قطعا و مسلما تصمیمات می‌توانند پلکانی و با تامل اجرا شود و ما امیدوایم این عملکرد مشکل ایجاد نکند. دکتر محمد وجگانی، با اشاره به اینکه هنوز گزارش مستندی از تاثیر تعطیلات بر روند بیماری کرونا در کشور ارائه نشده است، گفت: روز دوشنبه در جلسه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا نکته ویژه‌ای از شعله‌ور شدن کرونا در کشور گزارش نشده است لذا تصور می‌کنم بهتر باشد که یک تا دو هفته آینده را منتظر بمانیم و اگر حادثه‌ای رخ ندهد، مشخص می‌شود تعطیلات نوروزی را به سلامت گذراندیم. وی افزود: در مورد پیش‌بینی اینکه موج هفتم کرونا به وقوع خواهد پیوست یا خیر و این که وقوع احتمالی آن چه زمانی است به کمی زمان نیاز داریم تا اطلاعات دقیق‌تر باشد. او با اشاره به اینکه حدود ۷۵ درصد جمعیت ایران در مجموع واکسینه شده‌اند، بیان کرد: میزان تزریق دز اول بیش از ۸۰ درصد و تزریق دز دوم بیش از ۶۳ درصد است. در میان کشورهایی که واکسیناسیون انجام دادند،‌ ایران جزو کشورهای خوب و اول از نظر پوشش واکسیناسیون محسوب می‌شود. تاکنون ۶۴ درصد مردم جهان واکسن تزریق کردند و ۱۱.۳ میلیارد دز واکسن در دنیا مصرف شده است. روزانه ۱۹ میلیون دز واکسن در دنیا تزریق می‌شود. این درحالی است که در کشورهای فقیر حدود ۱۴.۵ درصد جمعیت واکسن زدند. ایران در این زمینه شرایط مناسبی دارد. دبیر بورد ایمنی شناسی کمیته علمی کرونا در ادامه صحبت‌هایش با انتقاد از اینکه پروتکل‌های بهداشتی به درستی در کشور اجرا نمی‌شود، تصریح کرد: متاسفانه سهل‌انگاری در این زمینه وجود دارد و فاصله گذاری فیزیکی در اجتماعات به درستی رعایت نمی‌شود و همین سبب می‌شود منتظر باشیم که ایامی که در تعطیلات گذشت سبب نگرانی و حادثه نشود. وی درباره سویه در گردش کرونا در ایران،‌ اظهار کرد: سویه غالب در گردش در ایران گونه BA۱ بوده است و تعداد کمی BA۲ هم داشتیم. وجگانی درخصوص بازگشایی مدارس بدون دو پیش شرط تزریق واکسن و حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی، ادامه داد: گاهی خیلی شتاب‌زده تصمیم‌گیری می‌شود و به همین منوال تصمیمات هم شتابزده اجرا می‌شود. ما می‌توانیم مدارس را بازگشایی کنیم ولی به عنوان مثال چه اجباری وجود دارد که کلاس‌های کنکور و امثال آن هم حضوری برگزار شود؟ قطعا و مسلما تصمیمات می‌توانند پلکانی و با تامل اجرا شود و ما امیدوایم این عملکرد مشکل ایجاد نکند. درحال حاضر شدت و آسیب‌زایی کووید19 در سطح دنیا کاهش یافته است و امید می‌رود که بیماری از حالت پاندمیک خارج شده و به حالت اندمیک برسد. وی در خاتمه تاکید کرد: مردم شریف باید مراعات شرایط را داشته باشند و استفاده از ماسک را همچنان یک ضرورت بدانند و از حضور در اجتماعات خودداری کنند. نمی‌توانیم بگوییم دورهمی برگزار نکنید اما از مردم می‌خواهیم در این شب‌های عزیز اگر علائم بیماری را دارند از حضور در مهمانی‌های افطاری خودداری کنند. در صورت حضور در مهمانی فاصله‌گذاری را حفظ کنند و از در آغوش کشیدن و رو بوسی خودداری کنند. بیشتر بخوانید: واکسن نزده‌ها فکر سفر نوروزی نباشند 4747

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000