چرا افزایش نرخ ارز اتفاقی مبارک است؟/ تحلیل جالب رییس اسبق کانون صرافان درباره نوسان نرخ ارز

چرا افزایش نرخ ارز اتفاقی مبارک است؟/ تحلیل جالب رییس اسبق کانون صرافان درباره نوسان نرخ ارز

رئیس اسبق کانون صرافان درباره آثار نوسان نرخ ارز در بازار توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی‌اصغر سمیعی در یادداشتی در خبرانلاین درباره نوسان نرخ ارز نوشت: نوسان‌های رو به بالا، اگر روزانه کمتر از یک درصد باشد، در شرایط تورمی موجود در کشور امری طبیعی و حتی امری مبارک است، ولی نوسانات رو به پایین با توجه به تفاوت جدی که بین نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار وجود دارد، می‌تواند حاکی از کم توجهی مسئولان اقتصادی کشور باشد.

وی افزود: زمانی که روند نرخ ارز در بازار کاهشی می‌شود، می‌تواند دو دلیل داشته باشد، یا نرخ تورم و نرخ بهره و نرخ بیکاری کاهش جدی یافته و به نزدیک صفر رسیده و در اثر بالا رفتن تولیدات در کشور بین صادرات و واردات توازن مثبت ایجاد شده و عرضه ارز به طور طبیعی و واقعی از تقاضا پیشی گرفته، و یا این‌که دست‌هایی سعی دارند به طور مصنوعی و به ضرب تزریق‌های بی‌منطق و بی‌پشتوانه، به طور موقت قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار دهند.

رییس اسبق کانون صرافان تصریح کرد: در صورت اول که قیمت‌ها به طور طبیعی کاهش می‌یابد، امری بسیار مبارک اتفاق افتاده است و باعث خوشحالی همه مردم، به خصوص دست اندرکاران اقتصاد خواهد بود، ولی در صورتی که قیمت‌ها به طور مصنوعی کاهش یابد باید پرسید علت این دستکاری چیست؟ آیا کسانی قصد فریب مردم را دارند؟ یا شاید هم خودشان را گول می زنند، یا منافع‌طلبانی از این کار منفعت حاصل می کند، یا عده‌ای به قصد دشمنی با کشور و نظام به این نوسانات دامن می زنند.

مشروح یادداشت علی‌اصغر سمیعی را می‌توانید (اینجا) بخوانید.

۲۲۳۲۲۵

پست بعدی

زالی: امیکرون نوع ضعیف‌تر کرونا نیست

ج فوریه 25 , 2022
ایرنا نوشت: فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلان شهر تهران تاکید کرد: ما با نوع خفیف امیکرون روبه‌رو نیستیم، برخی تصور می‌کنند این سویه نسبت به دیگر سویه‌های کرونا ضعیف‌تر است که این موضوع کاملا غیرعلمی است. دکتر علیرضا زالی روز جمعه در پاسخ سوالی درمورد سویه امیکرون، اظهار داشت: چهره این سویه نسبت به روزهای اول شیوع در کشور تغییر کرده است و شاید در روزهای ابتدایی شیوع در کشورهایی مانند آفریقای جنوبی که مردم از ایمنی بالاتری برخوردار بودند یا به خاطر ایمنی ذاتی بالاتر آنها تصور شد که این سویه راحت‌تر از دیگر سویه های کرونا است اما این تصور درستی نیست. وی تصریح کرد: وجود حدود چهار هزار نفر بستری در تهران که بخش زیادی از آنها مبتلایان به امیکرون هستند، نشان می دهد که با نوع خفیفی از امیکرون رو به رو نیستیم و می تواند در صورت لزوم با حجم بالای ابتلا و بستری هم در استانی مانند تهران روبه رو شویم. فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلان شهر تهران همچنین در پاسخ به سوالی درمورد کیت های تشخیصی امیکرون گفت: چند کیت تشخیصی در کشور رونمایی شده است که قدرت شناسایی امیکرون را هم دارند اما این قدرت تشخیص بستگی به نوع کیت، روش نمونه گیری، نحوه و زمان نمونه گیری دارد. زالی خاطرنشان کرد: براساس مطالعاتی که در استان تهران انجام شد از مجموع تست های پی سی آر انجام شده بیش از ۴۸ درصد آنها مثبت امیکرون بوده است و این آمارها نشان می دهد که کیت های تشخیصی قابلیت شناسایی این سویه را دارند. سیر نزولی پیک ششم بستگی به رعایت پروتکل ها و تزریق واکسن دارد وی همچنین در پاسخ به این سوال که پیش بینی می شود پیک ششم کرونا در کشور در چند هفته آینده پایان می یابد، اظهار داشت: بخش زیادی از این موضوع به استقبال مردم به تزریق دز سوم واکسن کرونا و بخشی از آن به واکسیناسیون گروه های سنی اطفال و بخش دیگری از آن به رعایت شیوه نامه های بهداشتی دارد که امیدواریم با رعایت بهتر پروتکل های بهداشتی از سوی مردم شاهد روند نزولی این سویه در هفته های آینده باشیم. فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلان شهر تهران ادامه داد: البته در این زمینه تجربه کشورهای اروپایی با ایران تا حدودی متفاوت است، در اروپا تقریبا از زمان شروع تا رسیدن به سیر نزولی حدود سه هفته بوده است اما در برخی کشورها مانند ایتالیا یا فرانسه درمورد امیکرون زودتر به کفه آماری رسیدند اما اینکه ما الگویی شبیه اروپا را تقلید می کنیم شاید تا هفته های آینده بیشتر این موضوع مشخص شود. بیشتر بخوانید: بلع دردناک تفاوت اومیکرون با سویه‌های دیگر زالی: مادران باردار واکسن آسترازنکا نزنند 47231

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000