اساسنامهها قانون اساسی انجمن ها، تشکل ها و شرکتهایاند. با گذشت زمان و تحولات جوامع ضرورت بازنگری در آنها بمنظور روز آمدسازی برای تحقق ماموریت شأن پیش می آید. خانه سینما از بزرگترین تشکل های صنفی سپهر فرهنگ و هنر نیز از این قاعده مستثنا نیست.
نگارنده در این جا به سیر تغییرات اساسنامه خانه سینما پرداخته است. سال گذشته نیز مجمع عمومی خانه سینما هیات مدیره را مکلف کرد تا نسبت به روزآمدسازی اساسنامه با توجه به تحولات اقدام کند. هیات مدیره خانه سینما با وجود یک سال و نیم از تصویب لزوم تغییر اساسنامه خانه سینما در مجمع عمومی و گذشت چندین ماه از تهیه و ارایه اساسنامه اصلاحشده، از ارائه آن به مجمع عمومی خودداری میکند.
براساس اخبار به دست آمده از مجمع عمومی خانه سینما در تاریخ هشتم تیرماه ۱۳۹۹، این مجمع که با حضور ۳۰ صنف برای تصویب اصلاح اساسنامه جدید تشکیل شده بود، بعد از بحث و بررسی روی اساسنامه ارائه شده در مجمع، به این جمعبندی میرسد که هیئت مدیره وقت را موظف کند کارگروهی جهت تغییر و اصلاحات اساسنامه تشکیل دهد.
ساز و کار و چگونگی تشکیل این کارگروه به هیئت مدیره وقت سپرده میشود. هیئت مدیره، کارگروه تدوین اساسنامه خانه سینما را از نمایندگان اصناف خانه سینما و رئیس آکادمی خانه سینما به نمایندگی از انجمن هنرها و فنون سینمایی ایران تشکیل میدهد. این کارگروه با عنون «شورای اصلاح و تغییر اساسنامه خانه سینما» از شهریور ۱۳۹۹ کار خود را آغاز میکند.
بیشتر بخوانید:
تحولات تازه؛ چهارده ماه پس از فرمان انحلال خانه سینما
چرا نباید از اساسنامه در حال اصلاح خانه سینما گفت و نوشت!؟
با تشکیل کارگروه اصلاح اساسنامه، در مدت یکسال، جلسات متعددی با بهرمندی از دیدگاههای کارشناسان، صاحب نظران و حقوقدانان برگزار و در نهایت پیشنویس اولیه اساسنامه شهریور ۱۴۰۰ به هیئت مدیره و اصناف ارائه میشود.
با وجود زمانی که برای نگارش اصلاحات اساسنامه در شورا گذاشته شده و همچنین تکیه این شورا بر مصوبه مجمع عمومی برای اصلاح اساسنامه و همچنین گذشت ۴ ماه از ارائه آن به هیئت مدیره آن را به مجمع عمومی ارایه نکرده تا در این مجمع به رای گذاشته شده و در صورت تصویب خانه سینما از مزایای یک اساسنامه روزآمد بهرهمند شود.
پرسش اینجاست دلیل این تعلل برای تصویب اصلاحات اساسنامهای که لزوم بازنویسی آن در مجمع عمومی که بالاترین مرجع خانه سینماست،چیست؟
۵۸۵۸
آخرین دیدگاه