چرا برخی از افراد دائما احساس گرسنگی می‌کنند؟

چرا برخی از افراد دائما احساس گرسنگی می‌کنند؟

بنابر بررسی‌های محققان معلوم شده برخی از افراد پس از صرف غذا دچار افت شدید قند خون می‌شوند و این وضعیت باعث می‌شود که زودتر از دیگران دوباره احساس گرسنگی کنند. اما دلایل دیگری هم وجود دارد که باعث می‌شود برخی از افراد دایما احساس گرسنگی کنند.

به گزارش خبرآنلاین، گرسنگی علامت طبیعی بدن برای هشدار دریافت مواد غذایی بیشتر است. وقتی گرسنه می‌شوید، معمولا معده‌تان سروصدا می‌کند و ممکن است سردرد بگیرید یا زودرنج و عصبانی شوید یا توانایی تمرکزتان را از دست بدهید.

بیشتر مردم چند ساعت بعد از هر وعده غذایی گرسنه می‌شوند، اما برخی از افراد خیلی زود گرسنه می‌شوند. دلایل متعددی، از جمله موارد زیر، باعث می‌شود دایما احساس گرسنگی کنیم:

۱. کمبود پروتئین در رژیم غذایی

مصرف پروتئین برای کنترل اشتها مهم است. پروتئین می‌تواند از گرسنگی بکاهد و فرد به‌طور طبیعی کالری کمتری در روز دریافت کند. در واقع پروتئین موجب ترشح نوعی هورمون در بدن می‌شود که علامت سیری ارسال می‌کنند و از ترشح هورمون‌های تحریک‌کننده گرسنگی می‌کاهد. هرچه پروتئین بیشتری در روز مصرف شود، احساس گرسنگی کمتری هم وجود خواهد داشت. از مواد خوراکی سرشار از پروتئین باید به گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ اشاره کرد.

۲. کمبود خواب کافی

خواب کافی برای سلامت بسیار ضروری است. خواب برای عملکرد مناسب مغز و سیستم ایمنی بدن مهم است و از خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، مانند بیماری قلبی و سرطان می‌کاهد. علاوه‌بر آن، خواب کافی عاملی مهم در کنترل اشتهاست. خواب کافی با کنترل مقدار هورمون اشتها، گرلین، از اشتها می‌کاهد و به همین دلیل فرد احساس گرسنگی نمی‌کند. خواب کم ترشح این هورمون را افزایش می‌دهد.

۳. ‌مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

کربوهیدارت‌های تصفیه‌شده مانند آرد سفید، نوشابه‌های گازدار و شیرینی به‌دلیل اینکه تحت فرآوری بسیار بالا قرار می‌گیرند، فاقد فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. این مواد تصفیه‌شده که فاقد فیبر هستند، به‌سرعت در بدن هضم می‌شوند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی می‌کند. علاوه‌بر آن کربوهیدارت‌ها می‌توانند موجب بالا رفتن سریع قند خون شوند که در نهایت انسولین بیشتری ترشح می‌شود. انسولین به‌سرعت از قند خون می‌کاهد و فرد احساس گرسنگی می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهید احساس سیری بیشتری داشته باشید، از کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده کمتر استفاده کنید و از مواد خوراکی مغذی مانند سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل استقبال کنید.

۴. چربی کم در رژیم غذایی

چربی‌ها هم نقش مهمی در احساس سیری دارند. چربی‌ها معمولا به زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند و مدت بیشتری در معده‌تان باقی می‌مانند. همچنین چربی‌ها موجب می‌شوند که هورمون‌های مختلف تحریک‌کننده سیری بیشتری ترشح شوند.

از دیگر دلایل احساس گرسنگی دایمی می‌توان به نوشیدن کم آب، پیروی از رژیم غذایی کم‌فیبر، ورزش و تحرک بیش از حد، مصرف نوشیدنی‌های الکلی، مصرف بیش از حد مواد خوراکی مایع و تند غذا خوردن اشاره کرد. البته اگر هنگام غذا خوردن حواس‌تان به چیز دیگری، مثلا برنامه تلویزیونی، باشد اشتهایتان بیشتر می‌شود. سندرم پیش‌قاعدگی و برخی از داروها هم اشتها را افزایش می‌دهند.

اگر هیچ‌کدام از موارد فوق علت اصلی گرسنگی دایمی‌تان نباشد، احتمالا به بیماری‌هایی چون دیابت، پرکاری تیروئید، افسردگی یا اضطراب مبتلا شده‌اید.

مترجم: نادیا زکالوند

منبع: healthline

۴۷۴۷

پست بعدی

کاهش سردرگمی بیماران در مشاوره‌های پزشکی آنلاین

س نوامبر 2 , 2021
یکی از دلایلی که افراد کمتر بعد از نشانه‌های بیماری به پزشک مراجعه می‌کنند این است که اساسا نمی‌دانند باید به کدام متخصص مراجعه کنند. گاهی ورود به مسیری نادرست زمان قابل توجهی از دریافت درمان به موقع را نابود کرده و پروسه درمان را به تعویق انداخته است. از […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000