اقتصادآنلاین نوشت: ورود پر قدرت بانک مرکزی به بازار متشکل ارز در صورت لزوم و چشم انداز روشن بازگشت ارزهای صادراتی بر مبنای سیاست های دولت جدید در خصوص اعمال مشوق های جدید برای صادرکنندگان مهمترین محورهای اظهارات مدیرکل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی در برنامه خبری شب گذشته بود.
مدیرکل عملیات وتعهدات ارزی بانک مرکزی شب گذشته با حضور در بخش خبری ۲۱ به تشریح جزییات تامین ارز کالاهای اساسی در سال جاری پرداخت.
به گفته راوشی، در شش ماهه ابتدایی سال جاری برای واردات کالاهای اساسی ۹.۵ میلیارد دلار تامین ارز انجام شده که این میزان معادل کل میزان سال گذشته است. همچنین در بازه زمانی اشاره شده بیش از ۱۸ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات سایر کالاها از طریق سامانه نیما تامین ارز انجام شد است.
همچنین به گفته وی از نظر نیاز به مصارف خدماتی و نیاز به اسکناس، بازار متشکل ارز از ظرفیت برگشت ارز صادرات صادرکنندگان تامین و تغذیه می شود و به قدر کفایت تمام نیازهای خدماتی کشور را تامین می کند اما اگر این بازار در یک مقطعی از زمان با فزونی تقاضا نسبت به عرضه مواجه شود، بانک مرکزی با قدرت ورود پیدا کرده و این موضوع را مدیریت می کند.
علاوه بر اینها عرضه های سنگین ارز در بازار متشکل ارزی طی روزهای گذشته نشانگر دست پر بازارساز برای اثرگذاری بر نرخ ارز است و گمانه زنی ها در خصوص تصمیم بانک مرکزی ایجاد شوک در بازار از طریق فروش ارزهای خود در قیمت بالا و غافلگیر کردن دلالان و سفته بازان را بیش از پیش تقویت می کند.
در همین خصوص شنیده ها حاکی از این است که بانک مرکزی از ابتدای هفته جاری قصد دارد با عرضه های سنگین در بازار اسکناس و حواله ارز از افزایش مجدد نرخ ارز جلوگیری کرده و نرخ را به سمت تعادل هدایت کند.
از سوی دیگر بعید به نظر می رسد که دولت در ابتدای شروع فعالیتش و نیز در آستانه دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین اجازه افزایش بیش از حد نرخ ارز را به عنوان اهرم فشاری برای طرف مقابل بدهد.
افزایش بهای قیمت جهانی نفت و افزایش فروش نفت ایران به طورغیررسمی که در گزارش های اخیر بانک مرکزی به آن اشاره شده است نیز سیگنال هایی است که احتمال کاهش نرخ ارز را تقویت می کند.
با این تفاسیر باید واکنش بازار به اظهارات شب گذشته بانک مرکزی و شنیده ها در خصوص ورود پرقدرت بانک مرکزی در اولین روز هفته را دید. غافلگیری سفته بازان در راه است یا نرخ ارز به روال هفته گذشته افزایشی خواهد بود؟
۲۲۳۲۲۵
آخرین دیدگاه