درمان یبوست با روش‌های کاملا طبیعی

درمان یبوست با روش‌های کاملا طبیعی

یبوست مشکل بسیاری از افراد است و بیشتر مواقع در اثر نوع غذای مصرفی، شیوه زندگی، داروهای تجویزشده یا برخی از بیماری‌ها به‌وجود می‌آید. یبوست را می‌توان با درمان‌های ساده و به‌طور طبیعی درمان کرد.

نادیا زکالوند: یبوست گاهی‌اوقات مزمن می‌شود و این وضعیت سلامت فرد را به خطر می‌اندازد. از علایم یبوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اجابت‌مزاج کمتر از سه بار در هفته، مدفوع سفت، خشک یا توده‌ای، درد هنگام اجابت مزاج و احساس اینکه تمام مدفوع از بدن خارج نمی‌شود.

یبوست اثر منفی بر کیفیت زندگی و همچنین سلامت جسمی و روانی دارد. بنابراین با چند روش ساده و طبیعی زیر می‌توانید آن را درمان کنید:

۱. نوشیدن آب

کم‌آبی بدن، فرد را گرفتار یبوست می‌کند. بنابراین باید به‌اندازه کافی در روز آب بنوشید. برخی از بررسی‌ها نشان داده که آب گازدار بهتر از آب معمولی می‌تواند یبوست را درمان کند. در واقع افرادی که به سوء‌هاضمه یا یبوست مزمنی که علت آن را نمی‌دانند، مبتلا هستند بهتر است آب گازدار بنوشند. البته منظور نوشابه‌های گازدار شیرین نیست، چراکه این نوشیدنی‌ها نه‌تنها برای بدن مضرند، بلکه یبوست را بدتر هم می‌کنند.

۲. مصرف فیبر

فیبر می‌تواند حرکات دودی روده و در نتیجه عبور مدفوع از روده را بهبود بخشد. به‌طور کلی دو نوع فیبر حل‌شدنی و حل‌نشدنی داریم. فیبرهای حل‌نشدنی مانند فیبرهایی که در سبوس گندم، سبزیجات و غلات کامل وجود دارد به مدفوع حجم داده و باعث حرکت و عبور سریع آنها از دستگاه گوارش می‌شوند. از طرفی فیبرهای حل‌شدنی مانند فیبرهای موجود در سبوس جو، جو، آجیل، دانه‌ها، لوبیا، عدس، نخود فرنگی و برخی میوه‌ها و سبزیجات، آب را به خود جذب کرده و موجب نرم شدن مدفوع و عبور راحت آن از بدن می‌شود.

۳. ورزش

شیوه زندگی بدون تحرک، خطر ابتلا به یبوست را افزایش می‌دهد. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی تند، شنا، دوچرخه‌سواری و به‌طور کل ورزش‌های هوازی در درمان یبوست موثر هستند.

۴. نوشیدن قهوه کافئین‌دار

قهوه ماهیچه‌های دستگاه گوارش و روده را ۶۰درصد بیش از نوشیدن آب و ۲۳درصد بیش از نوشیدن قهوه بدون کافئین تحریک می‌کند. همچنین قهوه حاوی مقدار کمی از فیبرهای حل‌شدنی است و با بهبود تعادل مقدار باکتری‌های روده جلوی یبوست را می‌گیرد. البته افرادی که به سندرم روده تحریک‌پذیر مبتلا هستند، بهتر است از کافئین زیاد استفاده نکنند چراکه علایم بد گوارشی‌شان شدیدتر می‌شود.

۵. مواد خوراکی یا مکمل‌های پروبیوتیک

غذاهای حاوی پروبیوتیک از یبوست مزمن پیشگیری می‌کنند. پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفید و فعالی‌اند که به‌طور طبیعی در روده یافت می‌شوند. با خوردن مواد غذایی یا مکمل‌های پروبیوتیک می‌توان به تعداد این باکتری‌های خوب اضافه کرد. عدم تعادل باکتری‌های روده برخی از افراد را به یبوست‌های مزمن مبتلا می‌کند. از برخی از مواد غذایی پروبیوتیک‌دار می‌توان به ماست، کلم‌ترش یا کیمچی اشاره کرد.

۶. پرهیز از مواد لبنی

دستگاه گوارش برخی از افراد تحمل برخی از مواد موجود در لبنیات، مانند لاکتوز، را ندارند و چنانچه لبنیات مصرف کنند، گرفتار یبوست می‌شوند. بنابراین با پرهیز از این محصولات یبوست‌شان درمان می‌شود.

اگر یبوست‌تان آزاردهنده بود و با روش‌های طبیعی درمان نشدید، می‌توانید از ملین‌هایی که در داروخانه بدون نسخه می‌فروشند، استفاده کنید.

منبع:medicalnewstoday

۴۷۴۷

پست بعدی

پس لرزه انتشار فیلم های بیرون آمده از دوربین های زندان اوین /چرا واقعا؟

س آگوست 24 , 2021
روحانیِ اصلاح طلب از قوه قضاییه خواست درباره فیلم‌های زندان اوین توضیح دهند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز در توییتی نوشت: آقای قوه قضائیه در مورد فیلم های بیرون آمده از دوربین های زندان اوین توضیح بدهید. حتما دنبال این هستید که فیلم ها را […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000