احمد کریمی اصفهانی، چهره سیاسی اصولگرا گفت: آقای مخبر با توجه به اینکه یک فرد اجرایی است و کارهای خوبی در کشور انجام داده است امیدواریم در دستگاه دولت هم بتواند انجام وظیفه کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در روزی که همه چشم به بهارستان دوخته بودند تا رئیسی کابینه خود را معرفی کند، ابراهیم رئیسی دست به قلم شد و دو حکم معاون اولی و ریاست دفترش را صادر کرد اما خبری از لیست کابینه نشد، آنهم در شرایطی که برخی خبرها حکایت از قطعی نشدن لیست وزرای پیشنهادی بخاطر اختلاف بین رئیسی و مخبر می دادند.
قصه هرچه بود در نهایت مخبر همانطور که تصور می شد بر صندلی جهانگیری تکیه زد و اسماعیلی هم جای واعظی را در دفتر رئیس جمهور گرفت.
اما علت معرفی نشدن کابینه چه بود؟ اختلافات بر سر تیم اقتصادی کابینه چقدر جدی است؟ آیا فرزین نگاه نزدیک به احمدی نژاد را دارد و …سوالاتی که با احمد کریمی اصفهانی عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در میان گذاشتیم.
او معرفی نشدن کابینه رئیسی به جلسه امروز مجلس را تأخیر نمیداند چراکه معتقد است کابینه رئیسی دو هفته زمان دارد و حتی بعد از اتمام این دو هفته هم، تاخیر محسوب نمی شود. او البته به این مسئله اشاره می کند که با توجه به اینکه از قبل این بحث مطرح شده بود که زودتر این کار صورت گیرد، باید کابینه هر چه زودتر معرفی شود.
او در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین به برخی فشارها به رئیسی اشاره می کند و می گوید: اینکه به رئیس جمهوری، در مورد فردی، تحمیل و اصرار کنند هم خسارت بار است و هم در تاخیر معرفی کابینه به مجلس، مشکل ایجاد می کند. ما وظیفه داریم معرفی کنیم. این رئیس جمهور است که به مردم قول داده است و باید دست به انتخاب وزرا بزند.
مشروح مصاحبه خبرگزاری خبرآنلاین با احمد کریمی اصفهانی از فعالان سیاسی اصولگرا و از اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری را میخوانید؛
*************
*آقای کریمی اصفهانی! پیش بینی شما از چینش کابینه ابراهیم رئیسی چیست؟ با توجه به اینکه هنوز لیست کابینه رئیسی منتشر نشده است…
من همان ابتدای امر در مصاحبهای اشاره کردم و گفتم چه خوب است دولت رئیسی در حد فاصل تحویل گرفتن دولت، قبلا بررسیهای خود را انجام دهد و افراد را انتخاب کند و حتی از آن مدت قانونی مجلس استفاده نکند چرا که حتی یک روز هم برای دولت یک روز است به این دلیل که وقت زیادی سپری نشود تا بتوانیم نهایت استفاده را از زمان ببریم در نتیجه بتوانیم دولت مستقری را در اولین فرصت داشته باشیم بدون اینکه منتظر بمانیم.
امیدواریم که این اتفاق بیفتد همانطور که در بیانات مقام معظم رهبری هم این مطلب را مشاهده کردم بدین گونه که ایشان هم اشاره کردند این کار باید زودتر انجام شود. امیدوارم رئیسی چنین کاری انجام دهد. تا جایی که ما اطلاع داریم بخشی از این کار انجام شده منتهی بیشتر گمانه زنی است در واقع عنوان کردن اسامی شاید کار درستی نباشد آنچه که من از کلیات کار اطلاع دارم بدین گونه نیست که اعضای کابینه جناحی باشند یا فراجناحی باشند.
کابینه رئیسی باید مردمی باشد نه جناحی یا فراجناحی
منظور از جناحی این است که اصولگرا باشد منظور از فراجناحی این است که از افراد معروف اصولگرا و اصلاح طلب باشد. حتی از این هم فراتر؛ از نگاه بنده کابینه ای مردمی باید باشد که شایسته ها را روی کار بیاورد و آنها هم در مقابل شعارهایی که دولت داده متعصب باشند تا بتوانند به سرعت کارهای مردم را سامان بدهند از این منظر که وضعیت مردم، وضعیتی نیست که بتوانند تحمل کنند.
کار دولت نباید شتابزده باشد اما….
در عین حال کار نباید شتابزده باشد و یا ملت توقع اضافی از دولت داشته باشند اما دولت باید این توجه را داشته باشد که در اولین فرصت تا جایی که امکان دارد موارد و مشکلات را رفع و رجوع کند، در زمینه مسائل اجتماعی و اقتصادی موانع زدایی کند از جمله مسئله کرونا که نه تنها کشور ما بلکه دنیا را تحت الشعاع خود قرار داده است. اگر بتوانند این فرایند واکسیناسیون را به سرعت به پایان برسانند هر چند شواهد نشان میدهد که این کار در حال انجام است.
بنابراین صرف از فراجناحی بودن کابینه، باید شاهد افراد جدید و شایسته سالاری باشیم چراکه اگر قرار است همان افراد باشند بدون رودربایستی باید بگویم افرادی که انتخاب شدند اکثر افرادی تئوریک هستند کار اجرایی نکردند اینها نمیتوانند. ما از نظر امکانات و منابع در کشور، هیچ چیز کم و کسر نداشتیم منابع ۷ درصدی جهان را در اختیار داریم در حالی که ۱ درصد جمعیت داریم.
افراد کابینه رئیسی تنها به فکر پُرکردن جیب خود و خویشاوندانشان نباشند
آنچه که تا امروز مطرح بوده چند مسئله است؛ نخست مسئله سوءمدیریتی بوده که حاکم بوده است. دوم، بعضی از اینها منتظر بودند فساد در مسائل داشته باشند که همین موجب میشد کارها را به خوبی جلو نبرند بعضی ها از نظر توانمندی، توان نداشتند در نتیجه مشکلات بسیار بر سر راه بوده است مثلا فردی متدین بوده اما توانمند نبوده یا آن گونه که باید به سرعت کارها را جلو ببرد عمل نکرده است. اگر فردی، پاکدست، متدین، علاقه مند به مردم باشد و در واقع تنها به فکر پُرکردن جیب خود و خویشاوندانش نباشد به سرعت میتواند کارها را پیش ببرد امیدواریم چنین اتفاقی رخ دهد.
آیا بین رئیسی و مخبر اختلافی وجود داشت؟
*آقای کریمی اصفهانی! نظرتان درباره دو حکم آقای رییسی به آقای مخبر و اسماعیلی چیست؟
آقای مخبر که قبلا صحبت شده بود یک " اِن قُلتی" و اختلافی داشت مبنی بر اینکه اگر می خواهند او به عنوان معاون اول باشد حتما کسانی باید حضور داشته باشند که او آن تسلط و تعامل کافی که لازم است بین معاون اول و وزرا وجود داشته باشد را داشته باشد.
احتمال قوی اینکه حکمی زده شده یعنی نظر مخبر تامین شده باشد که این حکم را اعلام کردند. به هر حال آقای مخبر با توجه به اینکه یک فرد اجرایی است و کارهای خوبی در کشور انجام داده است امیدواریم در دستگاه دولت هم بتواند انجام وظیفه کند.
البته این موضوعی که آقای مخبر مطرح کردند به معنی اختلاف نبود بلکه مسئله نظر بود و ایشان معتقد بود تعامل بین معاون اول و وزرا نکته ضروری است احتمالا این موضوع بود که حل شد و اکنون کار به جلو رفت. آنچه که مسلم است این است که هم مسئله سرعت و هم انتخاب در کابینه در نظر گرفته شود هم این گونه نباشد که مجلس سرعت نداشته باشد.
اگر گزینه ای رأی اعتماد نمی گیرد به دولت اعلام شود
به بیان دیگر این گونه نباشد که دولت از زمان قانونی خودش برای معرفی وزرا استفاده نکند اما مجلس از زمان قانونی اش استفاده کند در واقع مجلس می تواند حتی نیمه کاره هم باشد با دولت ارتباط داشته باشند اسامی را دریافت کنند بررسی کنند حتی در مورد بعضی وزرا هم اگر احتمال می دهند که آنها نمی توانند رأی اعتماد بگیرند به دولت تذکراتی بدهند. یعنی قبل از اینکه افراد به صحن علنی بیایند جابه جایی ها انجام شود. اگر تعامل بین قوا باشد بسیاری از مسائل آزادتر و قوی تر پیش می رود.
در معرفی کابینه، تأخیری صورت نگرفته است
*آقای کریمی اصفهانی! فکر می کنید علت تاخیر معرفی کابینه رئیسی چیست؟ روی چه وزرایی توافق صورت نگرفته است؟
هنوز تاخیری صورت نگرفته و نمی توان نام آن را تأخیر گذاشت حتی اگر دولت رئیسی از زمانش هم استفاده کند هم نمی توان اسم تاخیر را بر آن گذاشت به هر حال دو هفته زمان دارد اما اگر از وقت خود تا آخرین روز استفاده کند تاخیری صورت نگرفته است. مسلما دولت رئیسی باید زودتر کابینه را معرفی کند اما هنوز تاخیری صورت نگرفته است.
در مجموع میتوان گفت دولت هر چه زودتر، کابینهاش را معرفی کند. به هر حال کار، کار مشکلی است با توجه به اینکه از قبل این بحث مطرح شده بود که زودتر این کار صورت گیرد اصلا نباید میگذاشتند تنفیذ و تحلیف هم انجام شود چراکه قبل از آن هم میتوانست کابینه را با آن انگیزههایی که دارد و با مشورتهایی که صورت گرفت ببند. امیدواریم این اتفاق زودتر رخ دهد.
تحمیل کردن گزینه وزارت به رئیسی، خسارت بار است
*ممکن است علت معرفی نشدن، توافق نشدن روی برخی وزرا باشد؟
ممکن است این گونه باشد یقینا اگر لیست کابینه قطعی می شد امروز باید به مجلس ارائه میشد شاید موانع و مشکلاتی وجود دارد که نتوانستند به جمع بندی برسند. امیدواریم بتوانند به جمع بندی برسند.
نکته ای که می خواهم به جناحها و سازمانها بگویم این است که سعی کنند معرفی کنند اما اینکه به رئیس جمهوری، در مورد فردی، تحمیل و اصرار کنند هم خسارت بار است و هم در تاخیر معرفی کابینه به مجلس، مشکل ایجاد می کند. ما وظیفه داریم معرفی کنیم. این رئیس جمهور است که به مردم قول داده است نه جناح ها.
دولت رئیسی به هیچ جناح و جبههای تعلق ندارد
خوشبختانه هیچ جناح و جبهه ای درباره دولت رئیسی نمیتواند بگوید این دولت حاصل معرفی آن ها است به هر حال آقای رئیسی از ابتدا اعلام کرد که خانه های مردم ستاد است. بنابراین نه شورای ائتلاف و نه شورای وحدت و یا سازمان های دیگر نمی تواند در این باره ادعایی داشته باشد. بنابراین این مسائل را باید رها کرد. امیدواریم دست رئیس جمهور باز باشد و بتواند هر چه زودتر کابینه را معرفی کند، کار دولت را به زودی آغاز و به سرعت پیش ببرد.
امیرعبداللهیان بهتر گزینه برای وزارتخارجه است
*گزینه های وزارت خارجه دولت رئیسی اعم از باقری کنی، امیرعبداللهیان و صفری را چگونه میبینید؟ کدام یک شانس بیشتری دارند؟
نمیخواهم در این باره نظر بدهم که جزو گمانه زنی ها شود اما اگر از من بپرسند از بین این سه نفر، کدام یک از آنها را می پسندم نظر شخصی ام، امیرعبداللهیان است نه اینکه بگویم باید همین انتخاب شود. آن کسی که باید بگوید که فلانی انتخاب شود شخص رئیس جمهور است. به نظر من امیرعبداللهیان با توجه به تجربه ای که دارد و تقریبا سوابقی که نشان داده و توانسته برخی کارها را پیش ببرد به نظر میرسد در ردیف خواسته های آقای رئیسی است در نتیجه فکر می کنم بهتر بتواند کارها را پیش ببرد.
تیم اقتصادی رئیسی باید با سیاست خارجی هماهنگ باشد
*حضور افرادی چون آقای فرزین در تیم اقتصادی رئیسی که سابقه حضور در دولت احمدی نژاد را دارند می تواند پیام نگران کننده ای داشته باشد؟
آنچه که مهم است هماهنگی تیم اقتصادی است درواقع ما به یک نوع هماهنگی نیاز داریم که حتی در مسئله سیاست خارجی ما با تیم اقتصادی هماهنگی داشته باشد یا حتی با بخش های دیگر. چون عمده مسائل ما مسائل اقتصادی است می تواند اثرش را روی سایر بخش ها بگذارد باید تیمی باشد که روی مصوباتی که خرد جمعی به آن رسیده هماهنگ باشد.
وزرای رئیسی باید در انتخاب معاونین و همکارانشان دقت کنند
وزرا باید در انتخاب معاونین شان و همکارانشان، دقت کنند و افرادی را انتخاب نکنند که با مجموعه سیاست های کلانی که در کشور و دولت مطرح می شود زاویه داشته باشند. مسلما ما برای این مسائل زمان نداریم در این دولت زمان بسیار مهم است هر چه هماهنگ تر باشند ما میتوانیم زودتر به آن اهدافی که می خواهیم برسیم.
کسی که اعتقاد به احمدی نژاد دارد یعنی به اسرائیل اعتقاد دارد
از این بحث ها که بگویند فلانی از تیم احمدینژاد است خوشم نمی آید. کسی که اعتقاد به احمدی نژاد دارد یعنی به اسرائیل اعتقاد دارد شخص آقای احمدی نژاد در این انتخابات، (در آن چند سالی که روی کار بود بنده تنها کسی بودم که روبرویش ایستادم) کاملا خود را نشان داد تمام مخالفین، معاندین، منافقین، ضدانقلاب ها و اسرائیل و … در برابر اینکه مردم رأی ندهند ایستادند دقیقا حرفی که احمدی نژاد به ملت گفت همان حرفی بود که اسرائیل گفت یعنی امروز ما هیچ تفاوتی بین احمدی نژاد و اسرائیل نمی توانیم پیدا کنیم.
کسانی که یک سرِ سوزن به احمدینژاد اعتقاد دارند نباید در دولت رئیسی باشند
این نظر شخصی نیست بلکه شخص احمدی نژاد اعلام کرده است و همه مردم آن را دیدند. اسرائیل هم گفت رأی ندهید احمدی نژاد هم گفت رأی ندهید. خدا کمک کرد و احمدی نژاد، ذات خود را در این انتخابات نشان داد بنابراین به گونه ای نباشد افرادی که یک سر سوزن به آقای احمدی نژاد، اعتقاد دارند در این دولت باشند که یقینا کار را به فساد می کشانند.
حال ممکن است فردی باشد در دولت آقای احمدی نژاد بوده اما الان نظرش کاملا متفاوت باشد.
۲۷۲۱۹
آخرین دیدگاه