روزنامه ایران به نقل از توییتر علی لاریجانی نوشت: کشور ما در متن کمبود نزولات و خشکی قرار دارد، یعنی برخی استانها بخصوص استانهای مرکزی ما دچار خشکی ممتد خواهند شد. پس بهجای اصرار به روشهای گذشته کشاورزی در این استانها، باید نوع زیست مردم بهسوی امور غیر کشاورزی یا کشاورزی مدرن سوق پیدا کند.
البته استان خوزستان در بخشهایی با ساختار کشاورزی، میتواند ادامه حیات بدهد بهشرطی که نوع کشت و نحوه آبیاری و نحوه دامداری آن بهکلی تغییر کند. میتوان موقتاً خروجی آب سدها را افزایش داد و مشکل فعلی را حل کرد ولی استان خوزستان بهدلیل کشت چهار فصل آن در پاییز و زمستان مشکل آبیاری پیدا میکند، یعنی حجم آب در طول سال در دامنه مشخصی قرار دارد، اگر در بخشی از سال به هر دلیلی از آن بیشتر استفاده شد در ماههای بعد باید کمتر از آن بهره گیرند. پس این نحوه علاج مشکل، صرفاً به تأخیر انداختن معضل است نه حل آن.
در سالهای گذشته تا آنجا که به خاطر دارم در سال ۹۷ یا ۹۸ در بودجه مصوب کشور، مجلس با عنایت رهبری معظم ردیفی در حدود ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی را برای حل مشکل تنش آبی شهرها در نظر گرفت ونمیدانم بعد، این امر ادامه یافت یاخیر. البته اگر آن برنامه بهطور کامل اجراشده بود امروزمشکل آب شرب در این استانها وجود نداشت، ولی در موردبحث آب کشاورزی وحقابه محیط زیست کشور نیازبه برنامه مدون و اجرایی بلندمدت و همراهی مردم دارد.
برای بحث کشاورزی راهکار اصولی تغییر نوع کشت و سیستمهای آبیاری نوین است که در بودجه سالانه هم مبالغی به این امر اختصاص یافت و باید هر دو موضوع در کنار توسعه تولید آبشیرین از دریا را جدیتر دنبال کرد. البته رویکرد صنعتی شدن استان خوزستان یکی از مؤلفههای اصلی آتی توسعه این استان باید باشد. باز تکرار میکنم اصل مسأله ایجاد تمرکز ذهنی و یک باور عمومی در تغییرات اقلیم و تأثیر آن در ایران است. باید اول درد را پذیرفت تا درمان صورت گیرد. البته کمبود آب شرب موضوع حیاتی است که در همه شرایط باید تأمین آن اولویت کار دولت باشد .
23302
آخرین دیدگاه