معاون وزیر کشور آخرین وضعیت رعایت شیوهنامههای بهداشتی و استانهای برتر و ضعیف در این خصوص، در دو بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ و همچنین اول تا ۲۲ اردیبهشت ماه را تشریح و معرفی کرد.
بابک دینپرست با تشریح این موضوع که رعایت پروتکلهای بهداشتی تا زمان همهگیری واکسن کرونا تنها راهکار پیشرو برای مهار بیماری کروناست؛ خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، در کشور، حدودا ۶۵ درصد بوده است.
دبیر قرارگاه عملیاتی کرونا با بیان این موضوع که رعایت پروتکلهای بهداشتی در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، در سطح ۲ استان سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی، بین ۴۲ تا ۴۹ درصد بوده است؛ تشریح کرد: استان سیستان و بلوچستان با رعایت ۴۲ درصد پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی به عنوان آخرین و استان زنجان با ۸۲ درصد، در صدر استانها قرار دارد.
وضعیت رعایت پروتکلها در سایر استانها
وی همچنین در خصوص وضعیت رعایت پروتکلها در سایر استانهای کشور گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، در ۱۶ استان آذربایجانشرقی، ایلام، البرز، بوشهر، خراسانشمالی، خراسانرضوی، خوزستان، چهارمحالوبختیاری، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، گلستان، لرستان، همدان، هرمزگان و مازندران، بین ۵۰ تا ۶۳ درصد بوده است.
دینپرست همچنین در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، در ۸ استان اصفهان، تهران، خراسانجنوبی، فارس، قم، کرمانشاه، کرمان و مرکزی، هم گفت: میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در این استانها بین ۶۴ تا ۷۲ درصد بوده است. وی اضافه کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در (۵) استان: اردبیل، زنجان، قزوین، سمنان و یزد، بین ۷۳ تا ۸۲ درصد بوده است.
اهمیت رعایت بهداشت فردی
دینپرست در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی گفت: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در کشور، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در این بخش حدوداً ۶۷ درصد بوده است. دبیر قرارگاه عملیاتی کرونا در این خصوص گفت: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۸ درصد، آذربایجان غربی با ۵۰ درصد و چهارمحال و بختیاری با ۵۸ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی اقدام و استانهای زنجان با ۸۳ درصد، سمنان با ۸۰ درصد و اردبیل با ۷۶ درصد، در صدر جدول این گروه از استانها قرار دارند.
موضوع ماسک از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون وزیر کشور بود و در این خصوص گفت: میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در کشور، ۶۶ درصد بوده است. دینپرست خاطر نشان کرد: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۲ درصد، آذربایجان غربی با ۵۱ درصد و گلستان با ۵۵ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به استفاده از ماسک در اماکن عمومی اقدام و استانهای زنجان با ۸۳ درصد، یزد با ۸۲ درصد و سمنان با ۷۸ درصد، در صدر جدول این گروه از استانها قرار دارند.
لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی
دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در خصوص رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هم گفت: میانگین رعایت فاصلهگذاری در اماکن عمومی، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در کشور، ۶۴ درصد بوده است. وی در این خصوص گفت: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۲ درصد، آذربایجان غربی با ۴۹ درصد و گلستان با ۵۴ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به رعایت فاصله گذاری در اماکن عمومی، اقدام و استانهای زنجان با ۸۲ درصد، یزد با ۸۱ درصد و سمنان با ۷۸ درصد، در صدر جدول این گروه از استانها قرار دارند.
معاون وزیر کشور با اشاره به اهمیت موضوع تهویه هوای مناسب در اماکن عمومی، جهت مهار بیماری کرونا، افزود طبق گزارش متخصصان بهداشتی هم گفت: میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه درکشور، ۶۷ درصد بوده است.وی اضافه کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در 5 استان اردبیل، زنجان، قزوین، سمنان و یزد، بین ۷۳ تا ۸۲ درصد بوده است.
دبیر قرارگاه عملیاتی کرونا گفت: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۸ درصد، آذربایجان غربی با ۵۰ درصد و چهارمحال و بختیاری با ۵۸ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی اقدام و استانهای زنجان با ۸۳ درصد، سمنان با ۸۰ درصد و اردبیل با ۷۶ درصد، در صدر جدول این گروه از استانها قرار دارند. موضوع ماسک از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون وزیر کشور بود که در این باره گفت:
میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در کشور، ۶۶ درصد بوده است. وی در این خصوص گفت: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۲ درصد، آذربایجان غربی با ۴۹ درصد و گلستان با ۵۴ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به رعایت فاصله گذاری در اماکن عمومی، اقدام و استانهای زنجان با ۸۲ درصد، یزد با ۸۱ درصد و سمنان با ۷۸ درصد، در صدر جدول این گروه از استانها قرار دارند.
اهمیت موضوع تهویه هوای مناسب
معاون وزیر کشور با اشاره به اهمیت موضوع تهویه هوای مناسب در اماکن عمومی، جهت مهار بیماری کرونا افزود: میــانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومــی، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه درکشور، ۶۷ درصد بوده است. دینپرست در خصوص وضعیت استانها در این زمینه گفت: در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۶ درصد، آذربایجانغربی با ۵۶ درصد و گلستان با ۵۷ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی اقدام و استانهای زنجان با ۸۳ درصد، سمنان با ۷۹ درصد و قزوین با ۷۸ درصد، در رتبههای نخست این گروه از استانها قرار دارند.
دبیر قرارگاه عملیاتی کرونا در خصوص آخرین وضعیت کشوری نتایج اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت هم گفت: از مجموع تعداد کل ۳۵۷۷۸۰۷ مرکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی، در این بازه زمانی، تعداد ۲۵۹۳۳۳ واحد مورد بازرسی واقع شدهاند. وی اضافه کرد: در نتیجه این بازرسیها؛ ۳۱۸۷۴ مورد منجر به دادن تذکر و معرفی به مراجع قضائی گردیده و ۱۷۴۱ مورد نیز پلمب صورت پذیرفته است.
دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در بخش دیگری از صحبتهایش به روند کند، غیر قابل پذیرش و نگرانکننده میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی و در سطح اکثر استانهای کشور اشاره کرد و گفت: میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی از حدوداً ۶۲ درصد در بازه زمانی اول تا هشتم اردیبهشت ماه، به قریب ۶۵ درصد، در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، افزایش یافته است که با میانگین ۹۵ درصدی مورد انتظار فاصله زیادی داشته و ضرورت دارد که ستادهای استانی مبارزه با بیماری کرونا و بهویژه کمیته نظارت وزارت بهداشت، اهتمام بیشتری در راستای نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و برخورد قانونی با ناقضین آن معمول دارند.
وی اضافه کرد: در طول سه هفته اول اردیبهشت ماه، دو استان سیستان و بلوچستان با افزایش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از ۲۳ درصد به ۴۲ درصد، کماکان در رتبه ۳۱ کشوری و آذربایجان غربی با ارتقای میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از ۴۵ درصد به ۴۹ درصد، همچنان در رتبه ۳۰ جدول استانهای کشور قرار دارد و ستادهای مبارزه با بیماری کرونا در این دو استان که ماههاست در انتهای جدول استانی جای گرفتهاند و میزان رعایت برخی از شاخصها در این دو استان، حتی حدود ۵۰ درصد استانهای موفق در این حوزه میباشد، به همراه دیگر استانها که سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی در آنها، با میانگین کشوری و سطح مورد انتظار فاصله جدی دارند، باید با جدیت و برنامهریزی مناسب، نسبت به شناسایی نقاط ضعف موجود و برداشتن گامهای مؤثر در جهت جبران عقبافتادگیهای موجود اقدام کنند. دینپرست همچنین به افزایش ناچیز میانگین رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی، از ۶۵ درصد در بازه زمانی اول تا هشتم اردیبهشت ماه، به ۶۸ درصد در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، اشاره کرد و گفت:
میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی، از ۶۲ درصد در بازه زمانی اول تا هشتم اردیبهشت ماه، به ۶۶ درصد در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، افزایش یافته است. معاون وزیر کشور با اظهار این موضوع که میانگین رعایت فاصلهگذاری در اماکن عمومی هم از ۶۱ درصد در بازه زمانی اول تا هشتم اردیبهشت ماه، به ۶۵ درصد در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، افزایش یافته است تصریح کرد:
در بخش رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی هم شاهد رشد بسیار ناچیز هستیم و در این خصوص میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی از ۶۳ درصد در بازه زمانی اول تا هشتم اردیبهشت ماه، به ۶۷ درصد در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه، افزایش یافته است.
دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در پایان با تشریح این موضوع که از مجموع کل ۳۵۷۷۸۰۷ مرکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی، در بازه زمانی سه هفته اول اردیبهشت ماه، مجموعاً تعداد ۸۷۱۳۶۶ واحد توسط تیمهای نظارت وزارت بهداشت مورد بازرسی واقع شدهاند، گفت: در نتیجه این بازرسیها؛۱۱۱۸۹۶ مورد منجر به دادن تذکر و معرفی به مراجع قضائی شده و در ۱۰۶۴۳ مورد نیز، منجر به پلمب واحدهای صنفی شده است.
آخرین دیدگاه