رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با ارسال نامه ای به رئیس قوه قضائیه، ورود جدی و بررسی ویژه چگونگی گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور در پی اظهارات غیر کارشناسی رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی کرونا را خواستار شد.
حسینعلی شهریاری پنجشنبه گذشته اعلام کرده بود که روزهای شنبه و یکشنبه، دواعلام جرم علیه رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی صورت می پذیرد، به این علت که وی با سوءمدیریت سبب افزایش مرگ و میر و بیماری ها شد و کشور را گرفتار کرد.
طبق گفته وی، قبل از تعطیلات نوروزی، روند ابتلا به بیماری و مرگ و میر ناشی از آن، بسیار کاهش یافت به گونه ای که امید می رفت کادر درمان امکان بازیابی توان خدمتی خود را داشته باشند، اما متاسفانه اظهارات نسنجیده و غیرمسئولانه رئیس جمهور و سوء مدیریت در وزارت میراث فرهنگی و فروش بلیط های حمل و نقل و رزرو هتل ها باعث افزایش بی رویه مسافرت های نوروزی و در پی آن گسترش بیماری و ابتلای افراد زیادی شد.
امروز رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد که وعده اعلام جرم علیه رئیس جمهور، عملی شد. وی با ارسال این نامه به رئیس قوه قضائیه ورود جدی و بررسی ویژه چگونگی گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور و افزایش چشمگیر مرگ هموطنان در پی اظهارات غیر کارشناسی و ناصواب رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی کرونا به جهت عدم توجه به تذکرات دست اندرکاران، فعالان جامعه علمی و پزشکی را خواستار شد.
شهریاری بیان کرد: در این نامه خطاب به رئیس قوه قضائیه اعلام شد که بیماری کرونا در سطح جهان همچنان بی محابا می تازد و تاکنون درمان خاصی برای آن پیش بینی نشده و تنها پیشگیری از سرایت آن می تواند این روند را کند و کم اثر کند.
وی ادامه داد: این در حالی است که ورود و چرخش ویروس جهش یافته خطرناک جدید در کشور اوضاع را پیچیده تر و شکننده تر کرد، در این میان به صورت ناباورانه راهکار شناخته شده فاصله گذاری اجتماعی و از شاخص ترین مصادیق آن محدودیت های سفر در ایام نوروز ۱۴۰۰ نادیده گرفته شد، به گونه ای که می توان این حادثه خطرناک را به نبود اراده در کسانی دانست که وظیفه جلوگیری یا به حداقل رساندن مسافرت های نوروزی را داشتند، اما آن را اعمال نکردند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس اظهار کرد: این در حالی است که وزارت بهداشت و جامعه علمی پیش از تعطیلات به کرات هشدارهای لازم را دادند و انتظار این بود که با توجه به موج های قبلی و سفرهای برون شهری، نوروز ۱۴۰۰ که با یکسال آگاهی بخشی در ذهن مردم به عنوان یک امر ناشایست و ضد سلامت نقش بسته بود، به یکباره به امری مباح مبدل نشود تا تجربه ها تکرار نشود و شاهد فاجعه ای که امروز با آن در مراکز درمانی مواجه هستیم، نباشیم.
وی با بیان این که این سوال در ذهن مردم ایجاد شده که چرا چنین شد و در این میان مقصر کیست؟ تصریح کرد: مرجع و صاحب صلاحیت در این خصوص ستاد ملی کروناست که ریاست آن با رئیس جمهور است، سونامی نوروز کاملا قابل پیش بینی و پیشگیری بود، قانون مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی بخش دیات در این خصوص روشن است و به نظر می رسد که قصور یا تقصیر را متوجه ریاست این ستاد می داند.
به گفته شهریاری، ساده انگاری و در کنار آن چشم پوشی از ادای تکلیف میدانی در جلوگیری از مسافرت های نوروزی از عوامل این اتفاق ناگوار است. کمیسیون بهداشت و درمان همگام با جامعه پزشکی و دست اندرکاران حوزه های اجتماعی و سلامت که با وقوع نشانه های خستگی مردم از یکسال تحمل محدودیت ها، بهاری مصیبت بار را گوشزد می کرد از رئیس قوه قضائیه به عنوان حافظ حقوق عمومی مردم، در قبال این عملکرد ناصواب ریاست قوه مجریه که می توانست با تدبیر خود و از موضع اقتدار ناشی از ریاست ستاد، اوضاع رو به بهبود کرونا را تداوم بخشند، ولی نبخشیدند و کشور را با موج سهمگین و دیگری از این بیماری مواجه کردند، اقدام بایسته قضایی را خواستار شد.
آخرین دیدگاه