رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت:براساس دادههای سازمان ثبت احوال ازدواجهای دختران زیر ۱۳ سال در کشور از سال ۹۲ تا ۹۸ با شتابی بیش از شتاب کل ازدواجها کاهش یافته است.
تقی رستم وندی اظهار کرد: براساس دادههای پایگاه اطلاعات جمعیت کشور (سازمان ثبت احوال) ازدواجهای دختران زیر ۱۳ سال در کشور از سال ۹۲ تا ۹۸ با شتابی بیش از شتاب کل ازدواجها کاهش یافته است.
وی افزود: بر اساس این گزارش، در حالی که تعداد ازدواجهای ثبت شده دختران زیر ۱۳ سال تمام (یعنی ۱۳ سال و ۳۵۵ روز) در سال ۱۳۹۲، ۱۶ هزار و ۷۸۰ مورد بوده، در سال ۹۷ به ۱۳ هزار و ۵۴ مورد و در سال ۹۸ به ۱۱ هزار و ۹۹۴ مورد کاهش یافته است. در ۹ ماهه سال ۹۹ نیز این روند کاهشی در مقایسه با ۹ ماه سال قبل ادامه یافته است.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی در همین راستا تصریح کرد: تمامی ازدواجهایی که در کشور قبل از پایان ۱۳ سالگی دختران، براساس حکم محاکم صالحه به ثبت میرسد، با توجه به رویه اداری حاکم «ازدواج پیشرس» محسوب میگردد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به اینکه طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی، عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح است، خاطرنشان کرد: لذا روشن است که قانون گذار با توجه به واقعیات اجتماعی، پیشرسی ازدواج را به دلایل مختلف از جمله آداب و رسوم و شرایط گوناگون زیستی مورد لحاظ قرار داده و در این راستا بر اذن ولی، مصلحت و تشخیص دادگاه صالح تأکید کرده است.
رئیس سازمان امور اجتماعی اظهار کرد: مطالب مطرح در گفت و گوی هفته قبل عمدتاً در جهت تبیین مفاد قانون مدنی و تشریح روند کاهشی ازدواجها در این سن بوده و کسانی که دیدگاههای متفاوت دارند و یا خواهان تغییر قانون هستند، در بیان نظرات خود آزادند.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه