معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، از آمادگی مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه برای ارائه خدمات توانبخشی و روانپزشکی به بیماران پساکووید خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، بیژن خراسانی، روز شنبه در نشست خبری که در محل معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارای دو بیمارستان روانپزشکی با ۱۴۰۰ تخت و بیمارستان تک تخصصی رفیده و همچنین دو مرکز درمانی اسماً و نظام مافی، آماده ارائه خدمات توانبخشی و روانپزشکی به بیماران است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به عارضههای جسمانی و روانی بیماران کووید ۱۹ بعد از درمان به خصوص آن دسته از بیمارانی که در آی سی یو بستری میشوند، افزود: آنچه مسلم است و نباید از آن غافل شویم، شرایط بیماران روانی و غیر روانی در مواجهه با بیماری کرونا است.
خراسانی ادامه داد: بیماران روانپزشکی هرگز نمیتوانند فاصله فیزیکی را رعایت کنند و به طور کلی رعایت پروتکلهای بهداشتی برای این دسته از بیماران، دشوار است. در نتیجه وقتی این بیماران به کرونا مبتلا میشوند، کار مراقبت از آنها سختتر میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به شرایط متفاوت بیماران روانپزشکی رازی با سایر بیمارستانها که کار درمانی انجام میدهند، افزود: با تمامی مشکلاتی که برای مراقبت بیماران روانپزشکی وجود دارد، اما با تلاش پرسنل، از جمع سه هزار نفر پرسنل و بیمار روانپزشکی، فقط ۴ مورد فوتی در اثر کرونا داشتیم. در حالی که این آمار با مرگ و میرها در مراکز روانپزشکی کشورهای اروپایی قابل مقایسه نیست.
خراسانی گفت: راه اندازی دو کمپین «مهر» و «نذر تخصصی» برای دعوت به همکاری با بیمارستانهای روانپزشکی، باعث شد تا پرسنل ما از روحیه و انگیزه بالایی برای خدمات به بیماران برخوردار شوند. به طوری که در کمپین نذر تخصصی، ۱۵۰ عضو هیأت علمی برای ارائه خدمات به بیماران روانپزشکی مبتلا به کووید ۱۹ اعلام آمادگی کردند.
وی افزود: این خدمات در حوزه روانپزشکی، روانشناسی، توانبخشی، فیزیوتراپی و…، به بیماران کووید ۱۹ ارائه میشود.
خراسانی به استفاده از تله مدیسین یا همان پزشکی از راه دور اشاره کرد و گفت: استفاده از این دوراپزشکی باعث شد تا بتوانیم خدمات بهتری به بیماران ارائه بدهیم.
معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ادامه از آمادگی ارائه خدمات به بیماران پساکووید در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه خبر داد و افزود: به سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران اعلام کردیم که آمادگی داریم با استفاده از امکانات و ظرفیتهای مراکز درمانی خودمان، به بیماران کووید ۱۹ پس از ترخیص از بیمارستان خدمات توانبخشی و روانپزشکی ارائه بدهیم.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است، بیماران پساکووید با عارضههای زیادی مواجه میشوند که نیازمند خدمات توانبخشی و روانپزشکی هستند. ما این آمادگی را داریم که این قبیل بیماران را پذیرش و تحت درمان عارضههای پساکووید قرار دهیم.
خراسانی با اعلام اینکه ۵۰ درصد تختهای بیمارستان رفیده به عنوان تنها مرکز درمانی تک تخصصی توانبخشی در کشور آماده پذیرش بیماران پساکوووید است، گفت: برخی از بیماران پساکووید نیازمند خدمات سرپایی و مشاوره هستند. اما برخی دیگر میبایست برای درمان عارضههای کووید، بستری شوند که دوره ۲۱ روزه را برای این بیماران در نظر گرفته ایم.
وی در ارتباط با هزینههای درمان بیماران پساکووید، افزود: قطع به یقین هزینههای خدمات توانبخشی و روانپزشکی در مراکز تابعه دانشگاه خیلی کمتر از کلینیکهایی است که این خدمات را ارائه میدهند و آن بخش از خدمات که تحت پوشش بیمهها باشد، بر اساس تعرفه بیمهها محاسبه میشود.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : مهر
آخرین دیدگاه