ترامپ و شش گام تا هیتلر شدن/ آیا فاجعه رایشتاگ تکرار می‌شود؟

سیاسی/ بین الملل 5fb2830b9bd81_2020-11-16_17-17 بسیاری گمان دارند هیتلر ۲۰۲۰ ممکن است حادثه‌ رایشتاگ مخصوص خود را تکرار کند. این حادثه می‌تواند توجه همه را به خود جلب کند؛ یک آتش سوزی بزرگ، یک بمب گذاری، یک عملیات ترویستی به ظاهر خارجی و حتی یک عملیات نظامی خارجی.

به گزارش خبر فوری، در حالیکه ترامپ به قول معروف از خر شیطان پایین نمی‌آید و اصرار دارد که پیروز انتخابات ۲۰۲۰ است، بسیاری از کاربران آمریکایی و به خصوص دموکرات توییتر از موضع رئیس جمهور آمریکا ترسیده اند. ترس آنها زمانی بیشتر شد که در تظاهرات چند روز قبل طرفداران ترامپ در واشنگتن، گروه‌های شبه نظامی و مسلح در خیابان‌های واشنگتن و چند ایالت دیگر جولان داده و ضمن دادن شعارهای نژادپرستانه، با طرفداران بایدن درگیر شدند.
حالا برخی از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی ترسیده‌اند که آمریکا همان مسیری را برود که آلمان دهه ۳۰ رفت. به همین علت، در طول یک ماه اخیر، هشتگ Hitler2020# در توییتر بسیار فراگیر شده و کاربران درباره مسیری که ترامپ در حال طی کردن آن است هشدار داده اند.

شش گام مشترگ هیتلر و ترامپ
یکی از کاربران توییتر در پاسخ به توییت اخیر ترامپ مبنی بر پیروز در انتخابات، شش سیاست را ذکر کرد که ترامپ از هیتلر اخذ کرده است. این سیاست ها از این قبیل اند:
۱. ایجاد یک بحران
۲. مشروعیت زدایی از رقبا
۳. اعلام وضعیت اضطراری
۴. انکار مشروعیت انتخابات و کنار زدنش
۵. کنار گذاشتن حکومت قانون و جایگزینی حکومت کاریزما (بنا بر نظریه مشهور ماکس وبر)
۶. جایگزینی فرامین اجرایی به جای قوانین ایالتی
به نظر می‌رسد این شش گام در هر حکومت توتالیتر اقتدارگرایی مشاهده شود. حاکم اقتدارگرا از طریق به هم زدن اشتراکاتش با رقیب و به خصوص با کنار گذاشتن قانون، نهادهای مدنی و ساختار کشور، به قول معروف زیر میز بازی می‌زند. در عوض، از طریق به کارگیری گروه‌های شبه نظامی فعال شروع به مبارزه شهری با حاکمیت کرده و بعد از قدرت گیری نیز به طور کامل قانون و حاکمیت را کنار می‌گذارد. او سپس از طریق ایجاد تصویر یک ابرمرد، خود را در حد یک الهه یا ایزد نزد طرفدارانش بالا می‌برد تا بتواند گروه‌های نظامی و شبه نظامی را در کنار خود نگه دارد.
هیتلر و موسولینی تقریبا از همین طریق به قدرت رسیدند. ترامپ هم سعی دارد به چنین مقامی برسد. گروه‌های فشاری مانند پسران افتخار و نئونازی‌های مسلح که در تظاهرات اخیر واشنگتن فراوان بودند، همان جایگاهی را دارند که "اس آ" در آلمان هیتلری داشت.
همچنین شعارهای بزرگ، پوپولیستی و دهن‌پرکن ترامپ بسیار شبیه شعارهای دیکتاتورهای کلاسیک توتالیتر دهه ۳۰ و ۲۰ است. شعار "آمریکا را بار دیگر بزرگ می‌کنیم" با هشتگ #MAGA درکنار #Hitler2020 به وفور پیدا می‌شود.


بایدن و هیتلر؛ طرفداران ترامپ مدعی‌اند
در آن طرف اما بسیاری از کاربران ترامپی معتقدند اتفاقا این جو بایدن است که شباهت بسیاری به هیتلر دارد نه ترامپ. برخی کاربران تاکید دارند که ترامپ یک لیبرالیست است در حالیکه هیتلر یک سوسیالیست بود. این افراد تاکید دارند که گرایشات چپ بایدن و نزدیکی‌اش به برنی سندرز سوسیالیست به خوبی اثبات می‌کند که اتفاقا بایدن به دنبال احیای نازیسم در آمریکا است. همچنین اعتراضات تند و خشونت بار گرو‌ه‌های چپ‌گرای تند مانند آنتیفا در چند روز اخیر باعث شد بسیاری از کاربران هشتگ #Hitler2020 را برای بایدن به کار ببرند.
در این میان، برخی کاربران نیز چنان وارد جزئیات شده اند که به اصطلاح این آش را بیش از حد شور کرده‌اند. فی المثل، یکی از کاربران توییتر با اشتراک عکس جو بایدن در کنار چند سگ بزرگ مدعی است که بعد از ۴ سال مجددا پای سگ‌ها به کاخ سفید باز شده است. در واقع آنچه کاربر بر آن تاکید دارد شباهت بایدن به هیتلر است. هیتلر نیز مانند بایدن به سگ‌ها علاقه بسیاری داشت و همواره ۴ سگ بزرگ را در مخفیگاه خود نگه می‌داشت. این در حالی است که ترامپ هیچ وقت سگ نداشت و دوره ۴ ساله او تنها دوره‌ای بود که هیچ سگ خانگی در کاخ سفید نگه داشته نشد.


آلمان دهه ۲۰ شبیه آمریکای هزاره جدید است؟
آنچه بسیاری بر آن تاکید دارند این است که هر چند بین ترامپ و هیتلر شباهت‌های زیادی وجود دارد و اگرچه شرایط ملتهب اجتماعی آمریکای ۲۰۲۰ و آلمان دهه ۳۰ و ۲۰ شبیه هم هستند؛ اما جو سیاسی آمریکا و آلمان دهه ۲۰ و ۳۰ هیچ شباهتی به هم ندارند. آلمان دهه ۲۰ آلمان عصر جمهوری وایمار است. جمهوری وایمار یکی از دموکرات‌ترین اما آشفته‌ترین ساختارهای سیاسی بوده است. ضعف سیاسی و اقتدار کم این جمهوری به حدی بود که به جز ضعف سیاسی آلمان را با ابرتورم مشهوری نیز مشغول کرده بود. نیروهای نظامی آلمان بعد از جنگ‌اول جهانی یک سوم شده بودند و دولت حتی نیروی کافی برای تامین امنیت شهرها را نداشت. هیتلر در این شرایط ظهور کرد و در این دوران قدرت گرفت. این در حالی است که چه خوشمان بیاید و چه نه، باید قبول کنیم که آمریکا در انتهای دهه دوم هزاره جدید، همچنان بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان است و به لحاظ سیاسی نیز آنقدر دقیق است که مانع ظهور توتالیتری از نوع هیتلر شود. همین‌ که رئیس جمهور کشور، انتخابات را زیر سوال برده و آنقدر توان ندارد که ارتش و اعضای حزبش را با خود همراه کند و مجبور است لشگرکشی خیابانی کند، یعنی اوضاع آمریکا با اوضاع آلمان جمهوری وایمار تفاوت دارد.


حادثه رایشتاگ جدید؛ فاجعه جدید یا توهمی گذرا؟
فارغ از مساله بالا، یک نگرانی در مورد ترامپ وجود دارد. نباید فراموش کرد که هیتلر برای پیروزی از سیاست، زور و ترور، به کارگیری نیروهای میلیشیا و به خصوص تظاهرات پرتعداد استفاده کرد. اما در ابتدای حکومتش و در حالیکه جنبش‌های مختلفی در آلمان به دنبال محدودسازی او بودند، با یک اتفاق توانست قدرت خود را بر دیگران چیره کند. این اتفاق، حادثه‌ی آتش‌سوزی "رایشتاگ" بود. مورخان معتقدند رایشتاگ همان آتشی بود که هیتلر بر آن سوار شد. رایشتاگ پارلمان آلمان بود که در سال ۱۹۳۳ و در اوج رقابت‌های سیاسی بین کمونیست‌ها و نازی‌ها به آتش کشیده شد. هیتلر و ناسیونال سوسیالیست‌ها اعلام کردند که یک جوان کمونیست هلندی به نام مارنیوس وان در لوبه در صحنه آتش‌سوزی به جرم این حمله دستگیر شده است. با این حال، شواهد بعدی مشخص کرد این اقدام نه توسط کمونیست‌ها بلکه توسط خود اعضای حزب نازی انجام گرفته است. در واقع، این آتش‌سوزی از سوی حزب ناسیونال‌سوسیالیست کارگران آلمان شاهدی بر این موضوع معرفی شد که کمونیست‌ها در حال نقشه کشیدن علیه حکومت آلمان بودند. هیتلر با این بهانه، شروع به سرکوب و نابودی کمونیست‌ها کرد و توانست بزرگترین رقیب سیاسی خود را حذف کند.


حالا بسیاری گمان دارند هیتلر ۲۰۲۰ هم ممکن است حادثه‌ رایشتاگ مخصوص خود را تکرار کند. این حادثه می‌تواند چیزی باشد که توجه همه را به خود جلب کند؛ یک آتش سوزی بزرگ، یک بمب گذاری، یک عملیات ترویستی به ظاهر خارجی و حتی یک عملیات نظامی خارجی. هر حادثه ای که توجه مردم را به خود جلب کند تا اوضاع را خطرناک دانسته و تابع هیتلر ۲۰۲۰ شوند. باید دید این حدس تا چه حد درست از آب در می‌آید و آیا فاجعه‌ای رخ می‌دهد یا نه.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

چگونه دست دادن، مسئله این است!/ ویدئو

س نوامبر 17 , 2020
آیا اگر به جای دست دادن، با مشت با هم سلام و احوال‌پرسی کنیم، کرونا منتقل نمی‌شود؟ مسئله‌ چگونه دست دادن را در ۴۵ ثانیه ببینید.badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000